25 czerwca 2013 20:52 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63A ja jestem tej abolicji zdecydowanie przeciwna -ja płacę ZUS uczciwie i terminowo i za przeproszeniem diabli mnie biorą,jak czytam ,ze ktos tam latami nie płaci i teraz mu daruja-a to niby z jakiej racji?????Nie płacic 10lat i luzik????Protestuję!!!!!!
Mój ślubny jest wśród tych, którym darują, bo nie był jako jednoosobowa firma na tyle zaradny, by opłacić ZUS i mieć na wyżywienie swego czasu też niezaradnej żony oraz trojga dzieciaków. Możecie rzucać kamieniami w tych, którym darują, lecz nie są to często lenie, tylko osoby zbyt mało obrotne jak na nasz kraj. Bo tu nie wystarczy pracować, trzeba jeszcze zarabiać odpowiednie kwoty. Czego doświadczyła także niejedna opiekunka w swoim życiu.
Bystry, w naszym zawodzie pracują w 80% osoby bez żadnych dyplomów. Ja mam taki papier z policealnej szkoły dwuletniej dla opiekunów i zapewniam Cię, że do niczego mi się nie przydał,m gdy szukałam pracy. W D nie ma on żadnego znaczenia. Przestań proszę wypisywać jakieś dziwne rzeczy, bo mam wrażenie, że ciągle szukasz dziury w całym. Sorry za szczerość, jeśli Cię dotknęła.