Co wolno Opiekunowi ?

25 czerwca 2013 13:08
Mleczko napisała, że czytam Tinę bez zrozumienia. Może to nie jest obraźliwe, zastanowię się.
Myszko, czyżby brakowało Ci mocnych wrażeń?
25 czerwca 2013 13:10 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Może jej przed Zjazdem źle się włosy umalowały ;-)) Byłoby ciekawie jakby "ogień" wznieciła na forum ... haha

...fachowiec bedzie potrzebny... tylko od czego... pozarnictwa... fryzjerstwa... czy moze medyczna pomoc...

Romanko... nie dasaj sie:)))
25 czerwca 2013 13:14 / 1 osobie podoba się ten post
Kiko,a może masz jeszcze ten szampon antyalergiczny,może akurat pomoże;-)))))).
25 czerwca 2013 13:17 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Mleczko napisała, że czytam Tinę bez zrozumienia. Może to nie jest obraźliwe, zastanowię się.

Brakuje, brakuje. Nie wiem, co Ty takiego "mocnego" widziałaś w moim poście. "Ogień" na forum to nie jest mocne wrażenie. Tylko przez Ciebie podpalony .....  hmmmm ...... byłoby to dziwne. I tyle Romanko.
25 czerwca 2013 13:19 / 3 osobom podoba się ten post
romana

A gdzie ja to napisalam? jak sie powoluje na czyjas wypowiedz to jest taka opcja cytuj.To nie dotyczylo zadnej forumowiczki.To byla samokrytyka.
25 czerwca 2013 13:24 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Kiko,a może masz jeszcze ten szampon antyalergiczny,może akurat pomoże;-)))))).

...szamponu jest ci dostatek... pytanie tylko czy Romani chwyci sie tej ostatniej deski ratunku...

...i tak oto powstaja rozmowy "podaj dalej"
25 czerwca 2013 13:26 / 3 osobom podoba się ten post
He ,he,może moderator wyłoni off-top i nowy temat załozy;-))).
25 czerwca 2013 13:27 / 4 osobom podoba się ten post
Część piosenki na ostudzenie i wstrzymanie ewentualnego "ognia" - ;-))

Po cichu
po wielkiemu cichu
idu sobie i idu i idu
i patrzu i widzu

W rękach w głowach cichosza
w ustach w oczach cichosza
nie ma samozwańców
i nie ma rokoszan

Tu cichosza tam cicho
szaro brudno i śnieży
nie ma kosmonautów
i nie ma papieży

Tu cichosza tam cicho
i wogóle nic ni ma
wiosna to czy lato
jesień albo zima
25 czerwca 2013 13:31 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Część piosenki na ostudzenie i wstrzymanie ewentualnego "ognia" - ;-))

Po cichu
po wielkiemu cichu
idu sobie i idu i idu
i patrzu i widzu

W rękach w głowach cichosza
w ustach w oczach cichosza
nie ma samozwańców
i nie ma rokoszan

Tu cichosza tam cicho
szaro brudno i śnieży
nie ma kosmonautów
i nie ma papieży

Tu cichosza tam cicho
i wogóle nic ni ma
wiosna to czy lato
jesień albo zima

...wylalas kubelek zimnej wody na moj przegrzany lepek... i dobrze...

25 czerwca 2013 15:38 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Oki, wklej proszę jak dasz radę. Ja zaczynam padać na klawiaturę, moja godzina nadchodzi. Długo dzisiaj rozmawiałam na skypie. Z góry dziekuję.

Znalazłam na razie link z niemieckiego ministerstwa zdrowia https://www.bundesgesundheitsministerium.de/pflege/leistungen/ambulante-pflege/pflegegeld.html I tabelke z agencji niemieckiej pokazującą klientowi możliwość obnizki kosztów http://www.linara.de/finanzierung-24-stunden-pflege.html
25 czerwca 2013 15:40
No kurcze link jeden na zielono,a drugi na czarno się wkleił,to jeszcze raz z ministerstwa zdrowia https://   www.bundesgesundheitsministerium.de/pflege/leistungen/ambulante-pflege/pflegegeld.html   No niestety i kombinowanie nie pomaga ,bedzie na czarno.
25 czerwca 2013 19:00 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

He,he,przecież firma musi dbać o wizerunek;-))).

No i doszliśmy do SEDNA SPRAWY !  >>>  Szanujaca się Firma wysyłając kogoś za granicę musi wymagać od niego paru DYPLOMÓW ukończenia specjalistycznych kursów: "101 sposobów naciągania majtek", "Technika karmienia Osoby Starszej", "Gry i zabawy z Seniorami" oraz kilkanaście innych..... ;) ;) ;)
25 czerwca 2013 19:07
justa

co do abolicji gdzies czytalam ze zostaje wstrzymana i ponoc to pomylka ....nie wiem czy to prawda

Wyjeżdżając z PL miałem długi również w ZUS...:(   Podczas wykonywania płatności w zeszłym miesiącu zadzwoniłem tam (jak co miesiąc) by dowiedzieć się ile i na jakie konto mam wpłacić.  WYOBRAŹCIE SOBIE że ta Pani z własnej i nieprzymuszonej woli poinformowała mnie, że jest abolicja i jak przyślę im pismo, to coś mi tam anulują! :)
25 czerwca 2013 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
No i tego nie jestem w stanie zrozumieć. Nie dość, że kasa ZUSu pusta, nie dość że każdy kto może wsadza tam swoja łapę, to kto pokryje te braki w kasie ?? Co to znaczy, że ktoś kto prowadzi działalność nie ma pieniędzy na ZUS ?? To złodziejskie państwo gdzie prawo nie wie jak powinno wyglądać. Ja jestem oburzona takim pomysłem !!

No ale do Ciebie Bystry nic nie mam. Jeżeli dana jest jakaś możliwość, to ludzie ją wykorzystują. Tak jak na całym świecie.
25 czerwca 2013 19:13 / 5 osobom podoba się ten post
A ja jestem tej abolicji zdecydowanie przeciwna -ja płacę ZUS uczciwie i terminowo i za przeproszeniem diabli mnie biorą,jak czytam ,ze ktos tam latami nie płaci i teraz mu daruja-a to niby z jakiej racji?????Nie płacic 10lat i luzik????Protestuję!!!!!!