Nie jestem fanką tofu. Tylko wędzone lubię. Jadłam kurczaka w sosie z orzeszków ziemnych u Chińczyka,naprawdę smaczne danie. Teraz mam przepis na sos to może sama spróbuję zrobić właśnie z tofu.
Nie jestem fanką tofu. Tylko wędzone lubię. Jadłam kurczaka w sosie z orzeszków ziemnych u Chińczyka,naprawdę smaczne danie. Teraz mam przepis na sos to może sama spróbuję zrobić właśnie z tofu.
Ciekawa jestem bardzo tego dania, a zwłaszcza sosu orzechowego. Robiłam Nutellę wg twego przepisu. Bardzo smaczna.
A widzisz :)
ja z kolei odwrotnie, nie znosze tego wędzonego, to naturalne jak pisze Tina, to swietna baza do wielu wege dań :)
Wczoraj narobiłam tego tyle, że i dzisiaj będę wcinać
http://megs-88.blogspot.com/2022/11/tofu-w-sosie-orzechowym.html
do tego oczywiście ryż i .......... smacznego!
mzap 88,czy ten sos sriracha można czymś zastąpić ?
Nie ma w pobliskich sklepach a do innych supermarketów mam kawałek drogi. Nigdy nie używałam tego sosu, ba,nawet nie słyszałam o nim ☹
czymś ostrym.
Bo ten sos jest pikantny.
Dziękuję ?
Już poczytałam o tym co to takiego sriracha :-). Nawet wyskoczył mi przepis(blog Akademia Smaku), dość łatwo to zrobić samemu . Leniwa jestem, jadę do Carrefoura ?
u mnie ten sos jest w stałej ofercie w Biedrze (o dziwo)
leć, rób i daj znać :)
Pojechałam, kupiłam, zrobiłam :-)
Coś jednak inaczej u mnie wyszło niż u Ciebie na zdjęciu :-(.
Sos już po wymieszaniu w miseczce rewelacja! Musiałam trochę dorobić bo wyjadłam sporo tylko niby próbując :lol1:
Po dodaniu go na patelnię, do cebuli z czosnkiem rozwarstwiał mi się jakoś i nie oblepiał tak ładnie kawałków tofu jak u Ciebie. Smakowało dobrze z ryżem ,ale fanką tofu chyba nie zostanę. Fajnie że ten sos można na pewno wykorzystać w innych potrawach, z kurczakiem na przykład :oczko:
:super: fajny przepis, prosty. Napewno zrobię.