Ja jakieś 2 minuty zagapiłam się na siatkówkę, może znajdź sobie coś interesującego i zagapisz się chwilę dłużej :lol1:
Pękł zanim się przypalił.
Skórka chrupiąca i trochę twarda dzisiaj, ale środek idealny.
Ja jakieś 2 minuty zagapiłam się na siatkówkę, może znajdź sobie coś interesującego i zagapisz się chwilę dłużej :lol1:
Pękł zanim się przypalił.
Skórka chrupiąca i trochę twarda dzisiaj, ale środek idealny.
Jeszcze mam gdzieś w zeszycie taki przepis na chleb gdzie ciasto wyrabia się na noc wstawia do lodówki i piecze w garnku lub w naczyniu żaroodpornym. Też pracy mało bo zagnieciesz nawet robotem i na nic do lodówki rano przetobisz 2 min ręką lub nie info piekarnika. Może ktoś ma z Was ten przepis. ?
Ja jakieś 2 minuty zagapiłam się na siatkówkę, może znajdź sobie coś interesującego i zagapisz się chwilę dłużej :lol1:
Pękł zanim się przypalił.
Skórka chrupiąca i trochę twarda dzisiaj, ale środek idealny.
A to Tarta z gruszką i camembertem
----------------------------------------------
-camembert
-gruszki
-tymianek
Gruszki obieram, kroję na ćwiartki a później w plasterki. Camembert kroję w plastry. Układam na przemian , na podpieczonym spodzie tarty ,dwa plastry gruszki,plaster sera. 3 jajka roztrzepuję z 200ml śmietanki,doprawiam solą (troszeczkę) i sporą ilością tymianku. Wstawiam do piekarnika. Po upieczeniu posypuję rukolą, skrapiam trochę płynnym miodem i gęstym octem balsamicznym.
Robiłam z innego, dodaję inny, ja swoje trochę spaćkałam
https://picantecooking.com/pl/recipes/dania-klasyczne/chlebowe-knedle-niem-semmelkn-del/
Robiłam z innego, dodaję inny, ja swoje trochę spaćkałam
https://picantecooking.com/pl/recipes/dania-klasyczne/chlebowe-knedle-niem-semmelkn-del/
Robiłam z innego, dodaję inny, ja swoje trochę spaćkałam
https://picantecooking.com/pl/recipes/dania-klasyczne/chlebowe-knedle-niem-semmelkn-del/
http://megs-88.blogspot.com/2022/11/tofu-w-sosie-orzechowym.html
do tego oczywiście ryż i .......... smacznego!
Ciekawa jestem bardzo tego dania, a zwłaszcza sosu orzechowego. Robiłam Nutellę wg twego przepisu. Bardzo smaczna.