A jak nie ma,to zamów online na www.sabawa.de. Ja tak zamawiam,bo w marketach ni ma :(
A jak nie ma,to zamów online na www.sabawa.de. Ja tak zamawiam,bo w marketach ni ma :(
OGÓRKI Z KECZUPEM NA SŁODKO
Zalewa na 2kg ogórków
2l wody
3szkl.cukru
4łyżki soli
16 łyżek keczupu
1szkl.octu10%
Zagotowac i wystudzić.
Do słoików wkładamy:
kwiatostan kopru
czosnek 1-2 ząbki
2 ziarenka ziela ang.
ogórki przekrojone na pół,ale nie do końca.
Zalewamy schłodzoną zalewa i pasteryzujemy 5 min od zagotowania.
Do tego nadają się ogórki mniejsze.Z tych b dużych pełnych wielkich pestek robią się "kapcie":( Keczup wg uznania,tzn.pikantny albo łagodny,ale z tych lepszych firm np.Pudliszki.
Jesli ktoś nie ma pomysłu na szybki oraz smaczny jesienny obiad to polecam ziemniaki faszerowane: https://www.przepisy.pl/przepis/szybkie-faszerowane-ziemniaki Pierwszy raz upichciłam tydzień temu , dzisiaj ponownie zamierzam je upiec bo danie jest smaczne, sycące no i nie takie ciężkie jak tradycyjny schabowy czy karkóweczka. Mięsko najczęściej wybieram wieprzowe chociaż smaczna jest jeszcze mieszanka wieprzowo - wołowa.Pasuje szczególnie do sosu bolognese
Dałam żółty ser, bo już mi w lodówce wysychał.
A sos czosnkowy z pietruszką, pomidorkami i kapustą pekińską.
Placuszki delikatne , suróweczka pikantna.Pychotka:-)
Sos czosnkowy z pietruszką robiłam, ale świeżą natkę potraktowałam wpierw blenderem, jak do pesto-bardzo ten zabieg smak sosu podkręcił.
A oliwa z oliwek nie jest trochę przyciężka do smażenia placków z cukinii?
Sos czosnkowy z pietruszką robiłam, ale świeżą natkę potraktowałam wpierw blenderem, jak do pesto-bardzo ten zabieg smak sosu podkręcił.
A oliwa z oliwek nie jest trochę przyciężka do smażenia placków z cukinii?
Oliwa jest dobra na wszystko:-)
To mówisz, że można polewać :-)
Polewać, smarować, piec, gotować:-)