Przepisy kulinarne

09 sierpnia 2016 20:18
MartaP

A jak nie ma,to zamów online na www.sabawa.de. Ja tak zamawiam,bo w marketach ni ma :(

Dzięki,  kupiłam.
09 sierpnia 2016 20:27 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

OGÓRKI Z KECZUPEM NA SŁODKO
Zalewa na 2kg ogórków
2l wody
3szkl.cukru
4łyżki soli
16 łyżek keczupu
1szkl.octu10%
Zagotowac i wystudzić.
Do słoików wkładamy:
kwiatostan kopru
czosnek 1-2 ząbki
2 ziarenka ziela ang.
ogórki przekrojone na pół,ale nie do końca.
Zalewamy schłodzoną zalewa i pasteryzujemy 5 min od zagotowania.
Do tego nadają się ogórki mniejsze.Z tych b dużych pełnych wielkich pestek robią się "kapcie":( Keczup wg uznania,tzn.pikantny albo łagodny,ale z tych lepszych firm np.Pudliszki.

Ja robię, a właściwie robiłam z ananasem, pikle i z chilli - te ostatnie pyszne, ale ostre !
14 września 2016 09:50 / 1 osobie podoba się ten post
Jesli ktoś nie ma pomysłu na szybki oraz smaczny jesienny obiad to polecam ziemniaki faszerowane: https://www.przepisy.pl/przepis/szybkie-faszerowane-ziemniaki Pierwszy raz upichciłam tydzień temu , dzisiaj ponownie zamierzam je upiec bo danie jest smaczne, sycące no i nie takie ciężkie jak tradycyjny schabowy czy karkóweczka. Mięsko najczęściej wybieram wieprzowe chociaż smaczna jest jeszcze mieszanka wieprzowo - wołowa.Pasuje szczególnie do sosu bolognese
14 września 2016 13:01 / 1 osobie podoba się ten post
jagnak

Jesli ktoś nie ma pomysłu na szybki oraz smaczny jesienny obiad to polecam ziemniaki faszerowane: https://www.przepisy.pl/przepis/szybkie-faszerowane-ziemniaki Pierwszy raz upichciłam tydzień temu , dzisiaj ponownie zamierzam je upiec bo danie jest smaczne, sycące no i nie takie ciężkie jak tradycyjny schabowy czy karkóweczka. Mięsko najczęściej wybieram wieprzowe chociaż smaczna jest jeszcze mieszanka wieprzowo - wołowa.Pasuje szczególnie do sosu bolognese

Przepis fajny, ale po co tam gotowiec Knorra? Żeby na soli, pieprzu i ziołach zaoszczędzić?
14 września 2016 20:28
zapodaj przepis Geronimo, prosze
14 września 2016 20:44
dzieki Geronimo, narobiles mi smaka a ja uwielbiam cukinie.
14 września 2016 21:00 / 1 osobie podoba się ten post
Zrobię jutro coś na podrób-placuszki i kapusta pekińska z sosem czosnkowym
14 września 2016 23:56
To jeszcze daj przepis na zupę.
15 września 2016 16:06 / 3 osobom podoba się ten post
Dałam żółty ser, bo już mi w lodówce wysychał.
A sos czosnkowy z pietruszką, pomidorkami i kapustą pekińską.
Placuszki delikatne , suróweczka pikantna.Pychotka
15 września 2016 16:35 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Dałam żółty ser, bo już mi w lodówce wysychał.
A sos czosnkowy z pietruszką, pomidorkami i kapustą pekińską.
Placuszki delikatne , suróweczka pikantna.Pychotka:-)

Sos czosnkowy z pietruszką robiłam, ale świeżą natkę potraktowałam wpierw blenderem, jak do pesto-bardzo ten zabieg smak sosu podkręcił.
A oliwa z oliwek nie jest trochę przyciężka do smażenia placków z cukinii?
15 września 2016 16:44 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Sos czosnkowy z pietruszką robiłam, ale świeżą natkę potraktowałam wpierw blenderem, jak do pesto-bardzo ten zabieg smak sosu podkręcił.
A oliwa z oliwek nie jest trochę przyciężka do smażenia placków z cukinii?

Oliwa jest dobra na wszystko
15 września 2016 16:44 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Sos czosnkowy z pietruszką robiłam, ale świeżą natkę potraktowałam wpierw blenderem, jak do pesto-bardzo ten zabieg smak sosu podkręcił.
A oliwa z oliwek nie jest trochę przyciężka do smażenia placków z cukinii?

Oliwa jest dobra na wszystko
15 września 2016 16:48 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Oliwa jest dobra na wszystko:-)

To mówisz, że można polewać 
15 września 2016 17:00 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

To mówisz, że można polewać :-)

Polewać, smarować, piec, gotować
15 września 2016 17:02 / 1 osobie podoba się ten post
hawana

Polewać, smarować, piec, gotować:-)

Ja mam " błąd" włosy-musisz mi wybaczyć