Coś przespałam? Jakaś pomyłka chyba. Mycha konto usunęła? Jak to, dlaczego i czemu to tak ?
Coś przespałam? Jakaś pomyłka chyba. Mycha konto usunęła? Jak to, dlaczego i czemu to tak ?
Też to czytałam ,ale teraz nie mam wszystkich produktów.W najbliższym czasie wypróbuję I napiszę jak to wyszło,bo sama jestem ciekawa.
Sałatka alpejska z kaszą kuskus
Składniki na 4 porcje: szklanka kaszy kuskus, cytryna, 3 łyżki oliwy, 2 pomidory pokrojone w kostkę, zielona i czerwona papryka pokrojona w kostkę, kilka oliwek, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka estragonu, łyżka posiekanej mięty, sól, pieprz
Kuskus zalej 2 szklankami wrzącej osolonej wody, odczekaj 5 minut, a następnie rozdrobnij widelcem. Dodaj sok z cytryny, pokrojone warzywa i przyprawy. Dopraw oliwą i wymieszaj. Włóż do lodówki na 3 godziny. Sałatkę podawaj schłodzoną.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/przydatne-w-kuchni/przepisy-na-potrawy-z-kaszy_33899.html
KASELER Z KISZONĄ KAPUSTĄ/ moja wersja/-dla Zofiji i pozostałych zainteresowanych:)
Kaseler kroje na kotlety/czasem trafia się już poporcjowany,w LIDLu tam gdzie wędliny,a ALDI w lodówkach z mięsem/.Na patelnie odrobina oleju i wkładam na rozgrzany,posypuje posiekana cebulką,przykrywam i duszę na "małym prądzie":)W tym czasie w garnku gotuje się kapusta kiszona/ostatnio miałam z puszki WEINKRAUT MILD/Do kapusty dodaję kmineku sporo i szczypte pieprzu,nie płuczę jej ani nie odlewam płynu,przykrywam i się dusi.Jak kapucha miękka dorzucam kotlety z patelni z całym sosem jaki się wytworzył,Pokrywam je kapustą ,dusze chwilę pod przykryciem ,potem odkrywam ,żeby płyn odparował.Żadnych zasmażek,zaklepek z mąki,troszkę tego płynu na dnie zostanie i dobrze bo kartofle jest czym polać.Gotowe:
)Jak robiłam 1x to kotlety od razu do kapusty wrzuciłam ,ale był twardawe:( Wiec teraz robię tak:)
Jak mi czasem coę zostanie to drugiego dnia dosmażam do tego jakąś kiełbaskę pokrojoną,nawet parówki zdatne ,troszkę przecieru pomidorowego,kapkę podlewam wodą i jest a la bigos:)Do kopytek np.
W PL robię z normalnej sopockiej polędwicy:)
Smacznego:)
Wczoraj dostałyśmy z Pdp dwie cukinie od sąsiadki. I nie mam pomysłu co z nimi zrobić !
Jeśli ktokolwiek ma, zna, to poproszę :zakochana:
Aha, placki i leczo zaliczone :-)
Jakimkolwiek farszem nadziejesz i do piekarnika zapiec ze serem.
KASELER Z KISZONĄ KAPUSTĄ/ moja wersja/-dla Zofiji i pozostałych zainteresowanych:)
Kaseler kroje na kotlety/czasem trafia się już poporcjowany,w LIDLu tam gdzie wędliny,a ALDI w lodówkach z mięsem/.Na patelnie odrobina oleju i wkładam na rozgrzany,posypuje posiekana cebulką,przykrywam i duszę na "małym prądzie":)W tym czasie w garnku gotuje się kapusta kiszona/ostatnio miałam z puszki WEINKRAUT MILD/Do kapusty dodaję kmineku sporo i szczypte pieprzu,nie płuczę jej ani nie odlewam płynu,przykrywam i się dusi.Jak kapucha miękka dorzucam kotlety z patelni z całym sosem jaki się wytworzył,Pokrywam je kapustą ,dusze chwilę pod przykryciem ,potem odkrywam ,żeby płyn odparował.Żadnych zasmażek,zaklepek z mąki,troszkę tego płynu na dnie zostanie i dobrze bo kartofle jest czym polać.Gotowe:
)Jak robiłam 1x to kotlety od razu do kapusty wrzuciłam ,ale był twardawe:( Wiec teraz robię tak:)
Jak mi czasem coę zostanie to drugiego dnia dosmażam do tego jakąś kiełbaskę pokrojoną,nawet parówki zdatne ,troszkę przecieru pomidorowego,kapkę podlewam wodą i jest a la bigos:)Do kopytek np.
W PL robię z normalnej sopockiej polędwicy:)
Smacznego:)
Przepisuję do swojego zeszyciku i przy najbliższej okazji wypróbuję .
Wczoraj dostałyśmy z Pdp dwie cukinie od sąsiadki. I nie mam pomysłu co z nimi zrobić !
Jeśli ktokolwiek ma, zna, to poproszę :zakochana:
Aha, placki i leczo zaliczone :-)
Spóżniłam się pewnie z przepisem, ale fajny jest. Może się na przyszłość przyda :)
http://www.mniammniam.com/Zapiekanka_z_cukinii_na_bogato-19897p.html