A ja wczoraj pierwszy raz jadłam Fenkuł, musze przyznać że smak tego śmiesznego warzywka zaskoczył mnie.
A ja wczoraj pierwszy raz jadłam Fenkuł, musze przyznać że smak tego śmiesznego warzywka zaskoczył mnie.
Na plus czy na minus?
A ja wczoraj pierwszy raz jadłam Fenkuł, musze przyznać że smak tego śmiesznego warzywka zaskoczył mnie.
Jaka receptura tego warzywka
Pierwszy raz jadłam pokrojone w ćwiartki i obrane z pierwszej warstwy. Wyciety też został głąbek.
Były to takie listki do chrupania, ale wiem ze smaży sie to tez i komponuje dobrze z papryką.
Na dniach wypróbuję to dam znać.
Na plus.
Warzywko ma posmak anyzu wiec jak spróbowałam i skomentowałam ze smakuje jak UZO to moja rodzinka Włoska stwierdziła ze juz mnie kocha....:dwa piwa: W domu mamy nawet herbatę Fenkułową Włosi bardzo lubia to warzywo i wogóle smak anyżu
A ja wczoraj pierwszy raz jadłam Fenkuł, musze przyznać że smak tego śmiesznego warzywka zaskoczył mnie.
Czy te niemieckie "hawerfloki" trzeba gotowac,czy wystarczy tylko chwilę?
Na zupę mleczną...
Zależy jakie, Koelner np są bardzo delikatne, to ja nie gotuję już długo.
Budyń z avokado.
1-2 miękkie avokado, kakao, mleko, miód. Wszystko potraktować blenderem. Konsystencja zależy od ilości mleka, ja wolę taką budyniową.