Domyślam się, że to dla zdrowotności, nie dla smaku ;)?
Domyślam się, że to dla zdrowotności, nie dla smaku ;)?
Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?
http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/
Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?
http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/
Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?
http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/
NALEŚNIKI-proporcje na 14 sztuk z większej patelni
1 szkl.mleka
1 całe jajo
1,5 szkl.mąki
6 łyżek oleju
1 szkl.wody na końcu/kranówka lub gazowana jak mam/
Rozmieszać albo zmixować i smażyć-masa naleśnikowa jest bardzo rzadka ,ale taka ma być.Ja smażę tylko po jednej stronie i na tę smażoną nakładam nadzienie jeśli zamierzam panierować jeszcze ,jak nie to nadzienie na stronę "białą"
FARSZ SZPINAKOWO-SEROWY
Szpinak mrożony robię jak zawsze ,z tym że nie dodaje jajka i na koniec śmietany i bardziej odparowuję.Do gorącego szpinaku dodaję starty żółty ser/grube oczka/ mieszam i od razu zawijam.Potem albo obsmażam jeszcze chwilę na patelni albo panieruje i obsmażam.Zamiast żółtego można użyć fetę czy twaróg a nawet zwykły topiony .Takie samo nadzienie robię z pieczarek/tez je ścieram/.
a to moje naleśniki serowo szpinakowe :-)
http://ifotos.pl/zobacz/moje-nale_sapaehq.jpg
Bardzo ładne, bardzo. milion kcal i zjadłabym je wszystkie.
Farsz ciekawy, wypróbuję kiedy z serem feta i naleśnikami gryczanymi ... ale to już nie będzie to samo...
Jakaś fobia mnie ogarnęła w związku z mąką pszenną.
Gryczana i jaglana .Tylko.
Coś przespałam? Jakaś pomyłka chyba. Mycha konto usunęła? Jak to, dlaczego i czemu to tak ?
Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?
http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/