Przepisy kulinarne

24 września 2015 19:37 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Domyślam się, że to dla zdrowotności, nie dla smaku ;)?

Jak zrobisz i spróbujesz to będziesz wiedziała do czego to jest ;-))
11 października 2015 11:53 / 5 osobom podoba się ten post
Nie mogę znaleźć co dziasiaj na obiad, więc tu wpiszę, bo dzisiaj obiad po polsku jest. Czyli kapusta biała zasmażana z pomidorem i cebulką (b.smaczna wyszła), schabowy!! i kartofelek w koszulce. A i kotlecik z gnatkiem od rzeźnika taki. Kompot z jabłek z ogrodu. No i przerwa na deser))))). Dobrego popołudnia w niedzielę dla wszystkich. Teraz idę do stołu podawać.
 
11 października 2015 18:01 / 1 osobie podoba się ten post
Leberknödel kupiłam gotowe na stoisku w Edece,,podobno to do zupy jest,ale ja zrobiłam inaczej,z sosem warzywno- koperkowym do tego ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty.Na deser dojedliśmy drożdżowe ciasto a'la Basiaim,ale to tak ze dwie godz.po obiedzie.
09 marca 2016 13:59 / 3 osobom podoba się ten post
NALEŚNIKI-proporcje na 14 sztuk z większej patelni
1 szkl.mleka
1 całe jajo
1,5 szkl.mąki
6 łyżek oleju
1 szkl.wody na końcu/kranówka lub gazowana jak mam/
Rozmieszać albo zmixować i smażyć-masa naleśnikowa jest bardzo rzadka ,ale taka ma być.Ja smażę tylko po jednej stronie i na tę smażoną nakładam nadzienie jeśli zamierzam panierować jeszcze ,jak nie to nadzienie na stronę "białą"

FARSZ SZPINAKOWO-SEROWY

Szpinak mrożony robię jak zawsze ,z tym że nie dodaje jajka i na koniec śmietany i bardziej odparowuję.Do gorącego szpinaku dodaję starty żółty ser/grube oczka/ mieszam i od razu zawijam.Potem albo obsmażam jeszcze chwilę na patelni albo panieruje i obsmażam.Zamiast żółtego można użyć fetę czy twaróg a nawet zwykły topiony .Takie samo nadzienie robię z pieczarek/tez je ścieram/.
05 maja 2016 16:01 / 3 osobom podoba się ten post
Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?

http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/
05 maja 2016 16:10 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?

http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/

Nawet nie słyszałam o takich wynalazkach. Zapisałam i sprawdzę skuteczność przy najbliższej możliwej okazji. Kocham ogórki małosolne. Dzięki.
05 maja 2016 16:42 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?

http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/

Nie znam tego przepisu, ale wypróbuję.
05 maja 2016 17:08 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?

http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/

Czego to ludzie nie wymyślą  Muszę takie zrobić, jak będą smaczne, to przepis rozdawać będę na lewo i prawo  
05 maja 2016 17:22 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

NALEŚNIKI-proporcje na 14 sztuk z większej patelni
1 szkl.mleka
1 całe jajo
1,5 szkl.mąki
6 łyżek oleju
1 szkl.wody na końcu/kranówka lub gazowana jak mam/
Rozmieszać albo zmixować i smażyć-masa naleśnikowa jest bardzo rzadka ,ale taka ma być.Ja smażę tylko po jednej stronie i na tę smażoną nakładam nadzienie jeśli zamierzam panierować jeszcze ,jak nie to nadzienie na stronę "białą"

FARSZ SZPINAKOWO-SEROWY

Szpinak mrożony robię jak zawsze ,z tym że nie dodaje jajka i na koniec śmietany i bardziej odparowuję.Do gorącego szpinaku dodaję starty żółty ser/grube oczka/ mieszam i od razu zawijam.Potem albo obsmażam jeszcze chwilę na patelni albo panieruje i obsmażam.Zamiast żółtego można użyć fetę czy twaróg a nawet zwykły topiony .Takie samo nadzienie robię z pieczarek/tez je ścieram/.

 a to moje naleśniki serowo szpinakowe  
http://ifotos.pl/zobacz/moje-nale_sapaehq.jpg
05 maja 2016 19:11 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

 a to moje naleśniki serowo szpinakowe :-) 
http://ifotos.pl/zobacz/moje-nale_sapaehq.jpg

Bardzo ładne, bardzo. milion kcal i zjadłabym je wszystkie.
Farsz ciekawy, wypróbuję kiedy z serem feta i naleśnikami gryczanymi ... ale to już nie będzie to samo...
05 maja 2016 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Bardzo ładne, bardzo. milion kcal i zjadłabym je wszystkie.
Farsz ciekawy, wypróbuję kiedy z serem feta i naleśnikami gryczanymi ... ale to już nie będzie to samo...

Jakaś fobia mnie ogarnęła w związku z mąką pszenną.
Gryczana i jaglana .Tylko.
05 maja 2016 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Jakaś fobia mnie ogarnęła w związku z mąką pszenną.
Gryczana i jaglana .Tylko.

No właśnie o tym mówię.
Mam to samo.
05 maja 2016 20:35
Coś przespałam? Jakaś pomyłka chyba. Mycha konto usunęła? Jak to, dlaczego i czemu to tak ?
05 maja 2016 21:13 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Coś przespałam? Jakaś pomyłka chyba. Mycha konto usunęła? Jak to, dlaczego i czemu to tak ?

Coś tam nie poszło w topiku :Opinie o naszym forum.
Może wróci?
05 maja 2016 22:05
kasia63

Znalazłam taki przepis.Robił ktoś?

http://www.poezja-smaku.pl/chrupiace-ogorki-malosolne-na-sucho/

Też to czytałam ,ale teraz nie mam wszystkich produktów.W najbliższym czasie wypróbuję  I napiszę jak to wyszło,bo sama jestem ciekawa.