Jak robicie kalarepkę jako dodatek do drugiego dania?
Jak robicie kalarepkę jako dodatek do drugiego dania?
Wode można dolać do zupy jarzynowej.
Kalarepa pływająca w wodzie do drugiego dania nie pasuje.
Z wody można zrobić sos lub zasmażkę i tak na gęsto podać ale osobiście wolę tak,jak napisałam.
Ja po ugotowaniu dodaję, do tej wody:) serek typu Almette, zamiast zaciągania mąką i śmietaną jak chciałaby pdp:)
A ja kalarepkę zjadam na surowo.Nawet by mi nie przyszło do głowy żeby ją maltretować w gotującej wodzie .
I znów szukam..pytam...
Jak zrobić apfelpfannkuchen?
Ale....nie po naszemu -zawijane z musem czy jablkami.
Dziadek wymyślił smażone z plasterkami jablek na wierzchu.
Robił juz ktos takie?
I znów szukam..pytam...
Jak zrobić apfelpfannkuchen?
Ale....nie po naszemu -zawijane z musem czy jablkami.
Dziadek wymyślił smażone z plasterkami jablek na wierzchu.
Robił juz ktos takie?
I znów szukam..pytam...
Jak zrobić apfelpfannkuchen?
Ale....nie po naszemu -zawijane z musem czy jablkami.
Dziadek wymyślił smażone z plasterkami jablek na wierzchu.
Robił juz ktos takie?
Ja robię na bazie zsiadłego mleka (śmietana ,kefir)dodajé mąki i sody .Takie gęściejsze jak na naleśniki ciasto łyżką wlewam na gorący tłuszcz i szybko posypuję starymi jabłkami.A i ciasto jest z cukrem i cukrem waniliowym.Smaźe z dwóch stron i posypuję cukrem pudrem.Często też jabłka zcieram na tarce do ciasta i też smaźę z dwóch stron.
Jedna literka wystarczy, żeby wyszedł fajny lapsus.
Teresadd zasypuje placek starymi jabłkami.
I to szybko, zeby się nie rozpadły z tej starosci :-))
A ja kalarepkę zjadam na surowo.Nawet by mi nie przyszło do głowy żeby ją maltretować w gotującej wodzie .