Przepisy kulinarne

22 lipca 2015 12:31 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Parowek nie,ale serdela tak:-) Oj nie wiesz chyba co dobre:-) 

Madziu,zebys Ty wiedziala
Co ja jem a czego nie jem
To bys z krzesla spadla
Jak siedzisz oczywiscie he hee
Nawet slodyczy nie jadam.
Tylko ciasto, acha czekolade
Bez cukru.np pomidorkow nie sole
Heee No wole nie pisac czego
Nie jem.haaa
22 lipca 2015 18:32
Do sałatki-przegryzki parę postów wyżej dodałam jeszcze majonezu trochę bo jakaś suchejsza mi się wydała-teraz jest w sam raz i mniamusna:)I syta,futrujemy bez chlebka:)
23 lipca 2015 07:56 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Madziu,zebys Ty wiedziala
Co ja jem a czego nie jem
To bys z krzesla spadla
Jak siedzisz oczywiscie he hee
Nawet slodyczy nie jadam.
Tylko ciasto, acha czekolade
Bez cukru.np pomidorkow nie sole
Heee No wole nie pisac czego
Nie jem.haaa

My to chyba jakieś bliskie krewne z tym jedzeniem:))))
23 lipca 2015 08:01 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

My to chyba jakieś bliskie krewne z tym jedzeniem:))))

Tez tak masz?
23 lipca 2015 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Tez tak masz?

Mnie to chyba lepiej ubrać niż nakarmić od kilku tyg mam "focha" na masło a jak widze jajko sadzone to........ no cóż taka inna jestem ale mi się podoba:))
23 lipca 2015 13:22 / 3 osobom podoba się ten post
Schabowy,tłuczone ziemniaki i młoda kapusta.
23 lipca 2015 13:28 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Schabowy,tłuczone ziemniaki i młoda kapusta.

A to przepis jest ivanilko kochana?
23 lipca 2015 14:00 / 5 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

A to przepis jest ivanilko kochana?

He,he,myślałam,że to temat "co  na obiad" ,no patrz,ja chyba śpie jeszcze
23 lipca 2015 14:04 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

He,he,myślałam,że to temat "co  na obiad" ,no patrz,ja chyba śpie jeszcze

To napisz jak ziemniaki" tluczesz"
I bedzie pasowalo hi hii
06 sierpnia 2015 08:55
Jak robicie kalarepkę jako dodatek do drugiego dania?
06 sierpnia 2015 09:42
Obieram kroje w grubą kostkę gotuję tak żeby była miękka ale nie rozpadająca się w osolonej lekko wodzie.Wodę odlewam dodaję łyżkę masła mieszam posypuję koperkiem lub innym zielonym czymś.
06 sierpnia 2015 10:19 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

Jak robicie kalarepkę jako dodatek do drugiego dania?

Bardzo proszę:
kalarepę kroję w średnie słupki o dł. 5 cm.
Wkładam do rondelka i na lekkim ogniu lekko odparowywuję przez 5 minut,mieszając co trochę.
Po tym czasie dolewam 2-3 łyżki wody. Duszę pod przykryciem 8-10 minut.
Pod koniec solę, pieprzę i dokładam nieco masła. 
Jest półtwarda i b. smaczna.

A wersja z marchwią i cukinią jest jeszcze lepsza. 
Z tym, że cukinię dodaję na końcu i duszę krócej.
06 sierpnia 2015 10:20 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Obieram kroje w grubą kostkę gotuję tak żeby była miękka ale nie rozpadająca się w osolonej lekko wodzie.Wodę odlewam dodaję łyżkę masła mieszam posypuję koperkiem lub innym zielonym czymś.

Czyli wraz z wodą wylewasz najlepsze, co w tej kalarepie bylo.
06 sierpnia 2015 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Czyli wraz z wodą wylewasz najlepsze, co w tej kalarepie bylo.

Wiem co jem.Najlepsze
06 sierpnia 2015 10:35
amelka

Czyli wraz z wodą wylewasz najlepsze, co w tej kalarepie bylo.

Wode można dolać do zupy jarzynowej.
Kalarepa pływająca w wodzie do drugiego dania nie pasuje.
  Z wody można zrobić sos lub zasmażkę i tak na gęsto podać ale osobiście wolę tak,jak napisałam.