Przepisy kulinarne

02 listopada 2013 12:28 / 1 osobie podoba się ten post
To ze z internetu nie znaczy ze nie sprawdzone, czasami szybciej i latwiej zrobic kopiuj- wklej niz przepisywac
02 listopada 2013 12:31
Ania37 sama napisała, że niektórych potraw nie przyrządzała.
02 listopada 2013 12:47
Moja zupka z mięska mielonego, pora i serka top. też był z netu ale jadłam to wcześniej w DE. Nie wzięłąm przepisu od córki PDP ale smaczne było, sprawdzone więc pogrzebałam w necie i też Wam wkleiłam.

A teraz pytanie do kasi63 o linsensuppe, bo mówiłaś, że robisz z puszkowej ale kupujesz już gotową zupkę czy tylko linsen i dodajesz ją później do warzywek i kiełbaski czy boczusiu ? Bo ja kucharka niewprawna ale zdaje mi się, że jak dodam za wczęsnie to puszkowe linsen to mi się paciaja zrobi.
02 listopada 2013 12:51
judora

Moja zupka z mięska mielonego, pora i serka top. też był z netu ale jadłam to wcześniej w DE. Nie wzięłąm przepisu od córki PDP ale smaczne było, sprawdzone więc pogrzebałam w necie i też Wam wkleiłam.

A teraz pytanie do kasi63 o linsensuppe, bo mówiłaś, że robisz z puszkowej ale kupujesz już gotową zupkę czy tylko linsen i dodajesz ją później do warzywek i kiełbaski czy boczusiu ? Bo ja kucharka niewprawna ale zdaje mi się, że jak dodam za wczęsnie to puszkowe linsen to mi się paciaja zrobi.

Ja nie Kasia63,ale jak juz dajesz z puszki to pod sam koniec,poniewaz w puszce juz jest miekkie i posolone:)Inaczej moze wyjsc wlasnie pacia:)
02 listopada 2013 12:51
Zupka była pyszna, musze kupić tu brukiew i zrobię w domku.
02 listopada 2013 12:54
Ja linsensuuppe gotuje tak jak grochowke
02 listopada 2013 12:57
Sówka

No tak sie ja wlasnie gotuje,ja dokladnie robie jak Ty.Nie uzywam puszek:)
02 listopada 2013 12:59
Jak ja robię Linsensuppe, to dodaję suchą soczewicę.
02 listopada 2013 13:02 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Jak ja robię Linsensuppe, to dodaję suchą soczewicę.

No bo linsen to soczewica.
02 listopada 2013 13:07
No wiem - toteż mówię, że dodaję suchą.
Nie z puszki.
02 listopada 2013 13:46
A ja muszę z puszki, bo tak sobie zażyczył mąż PDP a że wzięli Go do szpitala to zapytałam na zaś żebym wiedziała jak już zacznę gotować :)
02 listopada 2013 15:45
judora

Wylewam z puszki do garnka,dodaję wody przegotowanej bo mi to za gęste,grzeje i próbuję jaki smak ma.Dosmaczam,dodaję albo boczek z cebulką albo kielbaskę wcześniej podsmażone na patelni.Do tego daję  na koniec zielonej pietruchy.W jednyej pracy zyczyli sobie do tego grzanki suche takie z tostera,babuszka nie lubi i zreszta toster kaput:(Z jednej puszki ,na jeden raz na dwie osoby styknie-kupuje tylko w  Aldi,inne mi nie podchodzą.Ale gdybym robila normalnie nie z puszki to dokładnie tak samo jak grochówkę czy fasolówkę:)
02 listopada 2013 15:47
wichurra

Mi się wydaje, że to powinno się wrzucać przepisy przez siebie wypróbowane, a nie takie z netu. Każda może sobie wejść na jedną z tej masy stron kulinarnych i cos wyszukać. I chyba nie o to chodzi, żebyśmy takimi przepisami temat zaśmiecały. 

Ja zakladam ,ze jeśli ktoś wrzuca przepis to go już wypróbowal-jeśli nie, to komentuje ,że tego nie robił:)
02 listopada 2013 16:25
kasia63

Ja zakladam ,ze jeśli ktoś wrzuca przepis to go już wypróbowal-jeśli nie, to komentuje ,że tego nie robił:)

Bo tak być powinno, ale nie zawsze jest. 
02 listopada 2013 16:41
Sówka

Ja sobie teraz przywoże zupę gorchową w proszku fimy WINIARY i na końcu zaciągam taką zupką i tez im bardzo smakuje...:))