judoraMoja zupka z mięska mielonego, pora i serka top. też był z netu ale jadłam to wcześniej w DE. Nie wzięłąm przepisu od córki PDP ale smaczne było, sprawdzone więc pogrzebałam w necie i też Wam wkleiłam.
A teraz pytanie do kasi63 o linsensuppe, bo mówiłaś, że robisz z puszkowej ale kupujesz już gotową zupkę czy tylko linsen i dodajesz ją później do warzywek i kiełbaski czy boczusiu ? Bo ja kucharka niewprawna ale zdaje mi się, że jak dodam za wczęsnie to puszkowe linsen to mi się paciaja zrobi.
Wylewam z puszki do garnka,dodaję wody przegotowanej bo mi to za gęste,grzeje i próbuję jaki smak ma.Dosmaczam,dodaję albo boczek z cebulką albo kielbaskę wcześniej podsmażone na patelni.Do tego daję na koniec zielonej pietruchy.W jednyej pracy zyczyli sobie do tego grzanki suche takie z tostera,babuszka nie lubi i zreszta toster kaput:(Z jednej puszki ,na jeden raz na dwie osoby styknie-kupuje tylko w Aldi,inne mi nie podchodzą.Ale gdybym robila normalnie nie z puszki to dokładnie tak samo jak grochówkę czy fasolówkę:)