Ja się obawiam,że napiszą nieprawdę albo wcale.Na pewno poprosze.
O Jejuśku,jak napiszą nieprawdę,która może Ci zaszkodzić,wyrzucisz...Kto powiedział,że koniecznie trzeba miec referencje?Bardzo dobrze jak są,ale swiat ssię nie zawali jak ich nie ma:)
Ja też nie,ale widocznie Agama ma podstawy do obaw -więc to jest tylko takie male kłamstewko w dobrej wierze i w jej interesie:)
O Jejuśku,jak napiszą nieprawdę,która może Ci zaszkodzić,wyrzucisz...Kto powiedział,że koniecznie trzeba miec referencje?Bardzo dobrze jak są,ale swiat ssię nie zawali jak ich nie ma:)
Hogata, ja dla Ciebie mam bardzo dobre referencje za duza ilosc budujacych i zawsze otwartych wypowiedzi.
Pozdrawiam.:-))
Myślę, ze u nich bardziej przyjęte jest pisanie referencji.
Przynajmniej mój dziadek w wielu firmach pracował i z każdej ma referencje.
A w Polsce to chyba nie jest takie popularne - no przynajmniej ja się z tym nie spotkałam.
A co zrobić, jeśli nie ma się zupełnie żadnego doświadczenia? Czy w takim wypadku przyjmą mnie do pracy w agencji np.? Mój język niemiecki jest na bardzo wysokim poziomie, chęci tak samo, jestem po studiach, ale brak doświadczenia, a tym samym odpowiednich referencji:(
Niemiecki na wysokim poziomie zupełnie Ci wystarczy. Rok temu tak samo jechałam po raz pierwszy bez doświadczenia, za to z językiem. Zwróciłam uwagę na to, żeby sama siebie po niemiecku dokładnie opisać (w tym formularzu od firmy) - to bardzo ważne, bo niemiecki pań z biur bywa często podłego sortymentu. Zrobiłam sobie fotkę z babcią i napisałam, że się nią opiekowałam - takie tam podstawowe - robienie zakupów, sprzątanie, przynoszenie jedzenia z mojej szkolnej stołówki, wspólne spacery i tym podobne zadania. Nie chciałam dostać osoby leżącej, czy żeby trzeba było ją myć, na kibelek sadzać itp., więc tylko takie obowiązki wymieniłam. I to spokojnie starczy - znając bardzo dobrze niemiecki możesz być nawet wybredna w ofertach i nie schodzić poniżej stawki 1200 euro.
Dziewczyny ,doradzcie.Wyjechalam 1 raz do de,jestem 3 m,referencje dostalam teraz super,rodzina chce mnie na stale,mam rowniez bd.referencje polskie,jezyka kuje sie jak szalona,gadalam z moimi corkami ,tez stwierdzily ze zrobilam znaczace postepy. wyjechalam za smieszna stawke,juz mi za to zmylyscie glowe.Wczoraj gadalam z koordynatorka na temat podwyzki,sama powiedziala ze wszyscy sa zadowoleni,ze ona wystapi z notatka sluzbowa,ale zebym sie cudow nie spodziewala.Powiedzialam ze ponizej 1000 nie pojade,ona na to ze to zart. Jestem rozdarta,podoba mi sie tutaj,dobra stella,aleBunia sie posunela mam teraz pelny transfer. De fakto wszystkie atuty mam w rekach,ale ona powiedziala ze nikt jeszcze nie dostal jednorazowo 150e podwyzki.Sama nie dam rady nic wydumac i nie wiem co zrobic.