Na jak długo zwykle wyjeżdżacie na stelle?

08 stycznia 2015 18:24 / 8 osobom podoba się ten post
Alina

Najprościej byłoby się do pani zwrócić również po imieniu tylko kurka blada tutaj wszyscy zwracają się do niej i mówię o niej Frau+nazwisko.

No bo to jest Pani Sprzątaczka.
I tak też bym się do niej zwracała.
A jeśli zwróciłaby mi uwagę, w odpowiedzi usłyszałaby, że nazwisko ma tak trudne, że nie jestem w stanie go zapamiętać.
Na końcu obiecałabym, że dobrze od dzisiaj jak sobie zyczy, ale od jutra na nowo byłaby Pani Sprzątaczka.
Nazajutrz zdziwiłabym się, że jej nazwisko to nie jest Sprzątaczka. )

08 stycznia 2015 18:26 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

A jeśli zwróciłaby mi uwagę, w odpowiedzi usłyszałaby, że nazwisko ma tak trudne, że nie jestem w stanie go zapamiętać.
Na końcu obiecałabym, że dobrze od dzisiaj jak sobie zyczy, ale od jutra na nowo byłaby Pani Sprzątaczka.
Nazajutrz zdziwiłabym się, że jej nazwisko to nie jest Sprzątaczka. :-))

A my z Magdzie szukalysmy Cie listem gonczym i dotarlas :)))) 
08 stycznia 2015 18:33 / 5 osobom podoba się ten post
Jolek

A my z Magdzie szukalysmy Cie listem gonczym i dotarlas :)))) 

Tak, dotarłam do celu.
Miejsce w Sindbadzie miałam leżące ale w pobliżu Wc jak i miejsca, w którym pilotka przyrządza napoje.
Ruch więc był wokół mnie nieustanny. Ale te leżące miejsca były super. Nikt za mną nie siedział, więc przespałam 3/4 drogi.
Mogłam zamienić miejsce ale miałam fajnych sąsiadów i podobało mi się.
Pracuję już ale tak na pół  gwizdka, bo jakaś "wczorajsza" jestem.
Pozdrawiam i wcześnie idę spać, dlatego do kompa nie zaglądam zbytnio.
08 stycznia 2015 18:46 / 6 osobom podoba się ten post
Lawenda

Alina.
Twój post to przykład doskonałej, spokojnej i wyważonej argumentacji.
Przeczytałam go z ogromną przyjemnością, bo dla mnie każda inteligentna, dobrze uargumentowana wypowiedź, w dodatku napisana dobrą polszczyzna, to jak balsam na serce i mózg. Nie uniosłaś się, nie dałaś sprowokować,tylko czysto, rzeczowo, logicznie i mądrze wyjaśniłaś swoje stanowisko.
Brawo.
Nie bez powodu należysz do grona zaledwie kilku osób, których wypowiedzi zawsze czytam i to z przyjemnością.
No, znikam, bo mialam sobie zrobić przerwę, no ale przez sentyment wpadłam na chwilkę i nie mogłam sobie odmówić skomentowania twojego wpisu.
Pomiziaj kotkę ode mnie. :)

Dziękuję. Z wrażenia nawet nie wiem co powiedzieć. Kotkę oczywiście pomiziam choć jeszcze trochę to od tego miziania, drapania i głaskania będzie łysa. Wystarczy abym usiadła obok niej na sofie a przewraca się na grzbiet, łapki unosi do góry, głowę odchyla do tyłu tak abym mogła ją sowbodnie drapać po brzuszku i podgardlu.  Przy czym mruczy, burczy, furczy i wydaje różne inne dźwięki świadczące o ogromnym zadowoleniu. Na pewno po wyjeździe stąd przede wszystkim będę tęsknić za tym małym, biało-czarnym pieszczochem. 
08 stycznia 2015 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Nazajutrz zdziwiłabym się, że jej nazwisko to nie jest Sprzątaczka. :-))

Amelko! Genialne. Na tej stelli  już tego nie zastosuję,  za późno ale radę zapamiętam i jeśli jeszcze raz coś takiego mi się przytrafi zrobię tak jak mówisz. Nie wiem czy Cię żegnałam jak jechałaś na urlop ale w każdym bądź razie witam tylko nie wiem czy nie popełnię faux pas pisząc, że serdecznie.  Trochę dziwnie brzmi  witanie  kogoś serdecznie w naszej 24 h pracy, a może się mylę. W końcu to taka sama praca jak inne, tylko czy na pewno?
08 stycznia 2015 19:02 / 6 osobom podoba się ten post
mleczko47

No wiesz Alina to czysta hipokryzja - jaka praca czeka, byle jaka?Ile dziewczyn na forum chwali Stelle a ile nie dosypia i niedojada? dlaczego  90 dni wstecz nie poszukałas sobie innej pdp, przeciez mialas bardzo ciężko.Dobrze jest komuś radzić i gdy juz samemu wgryzie sie w Stelle.Każda potrzebuje pieniedzy nie koniecznie musi mieć komornika i tylko dlatego wyjeżdża do pracy.I nic tu nie ma do rzeczy sytuacja materialna jedziemy pracować i nalezy nam sie to co jest w umowie zagwarantowane.Agencja ma w nosie opiekunke, rodzina traktuje jak piąte koło u wozu,pdp czesto w cięzkim stanie i jeszcze sprzątaczka może krytykować.Nikt tu nie jest za kare, jest w pracy.

Mam wrażenie,że masz odpowiedź na wszystko i wszystko wiesz.Nie wiem,czy mam Ci zazdrościć,czy też się Ciebie bać.Wiem,ale nie powiem.Powiem-nie lubię tych wszystkowiedzących.
08 stycznia 2015 21:26 / 5 osobom podoba się ten post
Alina

Przeczytałam jeszcze raz to co napisałam bo bardzo mnie zastanowiło dlaczego użyłas w stosunku do mojego wpisu słowa hipokryzja. Jak podaje słownik PWN hipokryzja oznacza dwulicowość, obłudę, nieszczerość. Możesz mi wyjaśnić, w którym momencie byłam dwulicowa, obłudna bądź nieszczera bo mimo najszczerszych chęci nie rozumiem ? Być może  źle odczytałaś moje intencje. Chodziło mi o to, że gdy mamy trudną sytuację finansową decydujemy się na stellę nawet trudniejszą po to by tylko wyjechać i zarobić natomiast gdy już staniemy na nogi nie bierzemy pierwszego z brzegu zlecenia jakie nam zaoferuje agencja. Uważniej wybieramy co wcale nie oznacza, że de facto dobrze trafiamy ponieważ opis opisem, a życie swoje. Tego, że pdp jest skąpa do granic możliwości  żadna agencja nam nie powie.  Powiedzą, że jedziemy do małżeństwa, do osoby leżącej , do chorego na Al. Czasem i to nie zawsze pokrywa się ze stanem faktycznym bo np. rodzina przekłamała informacje albo nie dopowiedziała wszystkiego. Zawsze można wdepnąć, nawet jak ma się doświadczenie . Natomiast staramy się w miarę możliwości ograniczyć ryzyko bo wiemy na co nas stać. Jadąc do mojej obecnej pdp starałam się wziąć zlecenie takie abym nie musiała dźwigać poneważ na ostatniej stelli nadwyrężyłam sobie bark i do tej pory jak trochę więcej tą ręką popracuję to mnie pobolewa. Nie jest tak jak było wcześniej ale jednak i to miałam na myśli pisząc, że z czasem staramy się bardziej dopasować stellę do swoich możliwości. 90 dni wcześniej nie musiałam zmieniać stelli bo pdp była w szpitalu i zajmowałam się uroczą kotką. Bałam się jednak i słusznie powrotu pdp ze szpitala. Miałam tutaj sporo szczęścia to prawda ale hipokryzji w tym nie widzę. Moja pdp zrobiła na mnie fatalne wrażenie.Na drugi dzień po moim przyjeździe złamała biodro i znalazła się w szpitalu, w którym spędziła 3 tygodnie, kolejne 3 była w REHA co daje nam łącznie 6 tygodni w ciągu których zajmowałam się kotką. Miałam   płatne wakacje. Dlaczego uważasz, że powinnam z czegoś takiego zrezygnować?Następnie trochę ponad dwa tygodnie była w domu ale zachorowała początkowo na zapalenie oskrzelni, następnie na zapalenie płuc i znów znalazła się wszpitalu. Po wyjściu jest zupełnie inną osobą i to prawda. Gdzie w tym jest obłuda, nieszczerość?  Sprzątaczka mnie nie krytykuje tylko mnie "tyka", sama do siebie każąc się zwracać Frau+ nazwisko i to mnie drażni bo uważam coś takiego za przejaw lekceważenia. Mleczko! Poprzekręcałaś co nieco i jeszcze w dodatku zapałałaś świętym oburzeniem. Bez sensu.

Nie musze czytac tego co napisalam, bo doskonale wiem.Uzyłam szeroko pojętego określenia hipokryzja nie w stosunku do Ciebie jako osoby, tylko do sytuacji o ktorej piszesz.Piszesz do opiekunki,ktora dopiero zaczyna swoja drogę w tym zawodzie,że jest taki duży wybór miejsc pracy, tak jest z tym sie zgodzę...... ale jakiej pracy?Sama pisałaś na forum posty,ktore są do tej pory, jak masz cięzko,że nie dajesz rady psychicznie a jednak Stelli nie zmienilaś więc zaprzeczasz sama sobie,bo jaki to wybor,ktory jest  niewiadomą,a skąd wiesz,że zamienisz na lepsze?Teraz sie rozpisalaś i wyjasniłas wszystko, pierwszy wpis był lakoniczny.

Opiekunki ktore uczestniczą w życiu forumowym opisuja sytuacje na Stelli, ile ich jest zadowolonych?a ile nie ma wolnego czasu dla siebie,ile nie dojada,ile opiekunek nie przesypia nocy?I to nie dotyczy tylko początkujących opiekunek a wiec wniosek,że wielkiego wyboru nie ma.Nie zachwalam wszystkich Stelli mogę jedynie napisać o tych, na ktorych byłam.Prostym przykładem jest iwanilia wrociła na stare miejsce chociaz to doświadczona opiekunka a też róznie bywało jak wynika z jej wpisów, ale tym razem wróciła nie w ciemno.Trzeba miec dużo szcześcia wyjeżdżajac do opieki, albo być mocno zdeterminowanym.
Dla Ciebie bez sensu, dla mnie ma sens.

08 stycznia 2015 21:44 / 4 osobom podoba się ten post
kocanie

Mam wrażenie,że masz odpowiedź na wszystko i wszystko wiesz.Nie wiem,czy mam Ci zazdrościć,czy też się Ciebie bać.Wiem,ale nie powiem.Powiem-nie lubię tych wszystkowiedzących.

A ja nie lubie wulgarnych i tym się różnimy.
08 stycznia 2015 21:52
mleczko47

A ja nie lubie wulgarnych i tym się różnimy.

Czyli-nic tylko cię klonować.A w,którym miejscu byłam wulgarna.Proszę mnie oświecić.
08 stycznia 2015 21:58
Nie wiem czy pomyliłam portale.Według niektórych tak.Wiecej konta nie założę,a moderator...no cóż
08 stycznia 2015 21:59 / 1 osobie podoba się ten post
a czemu ja tej foty nie widzialam ???????????????????????????? :)))))))))))))))))))
08 stycznia 2015 22:02
Jolek

a czemu ja tej foty nie widzialam ???????????????????????????? :)))))))))))))))))))

Zaluj dobre bylo )))))
Ja teraz jestem 6 tygodni,chociaz wolalabym jezdzic na miesiac))))
08 stycznia 2015 22:04 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Nie ma czego żałować:)
08 stycznia 2015 22:04
magdzie

Zaluj dobre bylo )))))
Ja teraz jestem 6 tygodni,chociaz wolalabym jezdzic na miesiac))))

Kurde, schade........
ja jestem na 7 i tak mi najbardziej pasi... No nie cale 7 :))
A do pdp tez mowie po imieniu, bo mnie sama o to poprosila :))) Jak przyjechalam tez mowilam Pani, ale nie chciala, co sie z nia bede klocic, z rodzina tez na ty jestem a roznica wieku jest ogromna........ miedzy mna a nimi.
08 stycznia 2015 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Nie ma czego żałować:)

I d;atego kocanie, ma konto usuniete ?????
No jak bede se chciala na golego faceta popatrzec to przecie google mam :D