Na jak długo zwykle wyjeżdżacie na stelle?

22 sierpnia 2014 11:13
agamalaga

Witam:)

Niestety wyjazd na ktory mialam jechac nie doszedl do skutku, Dostalam inna oferte pracy, z innej firmy. To moj 1 wyjazd, doswiadczenia nie mam zadnego. 1 babcia, 6 dni pracy , 1 dzien wolny. Kwota 1tys euro. Czy to tak normalna stawka? Wyjazd na 2 miesiace

jak na 1 wyjazd oki.....zawsze pote mozna sie podwyzke starac mam nadzieje ze miejsce oki.....
22 sierpnia 2014 11:17
Z tego co mi pani przedstawila, to tak. Monachium. Pani mieszka w mieszkaniu sama. 92 lata. chcialam 1100euro, ale nie ma co narzekac, tylko nabrac doswiadczenia. Mysliscie, aby spytac o zakupy? czy jest samochod? Czy to rodzina robi zakupy?
22 sierpnia 2014 11:20
agamalaga

Z tego co mi pani przedstawila, to tak. Monachium. Pani mieszka w mieszkaniu sama. 92 lata. chcialam 1100euro, ale nie ma co narzekac, tylko nabrac doswiadczenia. Mysliscie, aby spytac o zakupy? czy jest samochod? Czy to rodzina robi zakupy?

dowiesz sie wszystkiego na miejscu jesli potrzebowali z prawej jazdy to z jakiegos powodu a reszta sama przyjdzie na miejscu......najwazniejsze sie nie stresowac......dasz rade :)
22 sierpnia 2014 11:21
okej , dzieki:) a podpowiedzcie mi prosze, jezeli pani miala wczesniej wylwe i ma poczatki demencji. Na co powinnam zwrocic uwage?
22 sierpnia 2014 12:08 / 6 osobom podoba się ten post
Stan pacjenta po wylewie i z demencja to sprawa indywidualna,jedni po wylewie prawie normalnie funkcjonuja,inni leża sparaliżowani,podobnie z demencją,ma ona rozne oblicza,od lekkiego 'zapominania'po zachowania agresywne.Trudno wiec jednoznacznie powiedzieć na co powinnas zwrocic uwage.Po prostu obserwuj podopieczną,poznawaj ją,'ucz się jej',z czasem sama bedziesz wiedziec co i jak. Przede wszystkim duzo dystansu i cierpliwosci ci życzę.
22 sierpnia 2014 12:27 / 5 osobom podoba się ten post
agamalaga

okej , dzieki:) a podpowiedzcie mi prosze, jezeli pani miala wczesniej wylwe i ma poczatki demencji. Na co powinnam zwrocic uwage?

to co dla jednych bedzie poczatkiem, dla innych moze byc koncem.... skup sie troche i poczytaj w necie o chorobach, ktore moze miec Twoja pdp.../ ...  na forum tez ich nie brakuje / napewno pomoze tu cierpliwosc i   zero nerwa...Jak bedziesz na miejscu dokladniej rozeznasz sytuacje...sluzymy, jak zawsze wszelka pomoca... odwagi i 3maj sie...
22 sierpnia 2014 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
dzieki:)
22 sierpnia 2014 17:50 / 3 osobom podoba się ten post
agamalaga

dzieki:)

Jak już nie masz doświadczenia  to nie jedz nieprzygotowana ...   Poczytaj (!)  o tych chorobach ... inaczej na miejscu staniesz do konkretnego przypadku bez żadnego rozeznania z czym masz do czynienia. ))))
23 sierpnia 2014 08:09 / 3 osobom podoba się ten post
agamalaga

Witam:)

Niestety wyjazd na ktory mialam jechac nie doszedl do skutku, Dostalam inna oferte pracy, z innej firmy. To moj 1 wyjazd, doswiadczenia nie mam zadnego. 1 babcia, 6 dni pracy , 1 dzien wolny. Kwota 1tys euro. Czy to tak normalna stawka? Wyjazd na 2 miesiace

Nie zle jak na pierwszy wyjazd, moj pierwszy to tez słaby był mialam 950€ i pdp z parkinsonem.Przed wyjazdem zaopatrzyłam sie w literature i czytałam dużo na ten temat był to czas gdy jeszcze nie było forum i komputery były jeszcze dla mnie czarną magia i nie zbyt poręczne w podroży:))))))))))))))))))))))       .Czesto jest tak ze opis mija sie z tym co zastaniesz.Jedź,musi byc ten pierwszy raz potem poleci z gorki.1ooo € to ponad 4000 zł u nas w kraju tego nie zarobisz no chyba,że masz jakies chwytliwe wykształcenie i etat w budżetówce.Wolne egzekwuj od pierwszego tygodnia,jak podarujesz, bo pdp nie ma z kim zostać to bedzie pozniej ciezko wyciągąć to co sie należy:) Czytaj forum są dobre topiki nt.chorob i postepowania z pdp.Pisz,pytaj na forum, dziewczyny udzielą rad.Tu zyczliwosc az sie wylewa.Trzymaj sie dziewczyno.A internet tam bedziesz miała? jak nie ma to walcz,powinien być.
27 sierpnia 2014 15:01
Witam, nie moge znalezc watku z umowami zlecenie. Ale mam do Was pytanie, czy jesli moja firma, chce podpisac ze mna umowe na rok a ja bym chciala wyjechac np. tylko 3 albo 4 razy i to nie bedzie caly rok. Czy firma ma prawo wtedy ode mnie wymagac, abym przez caly rok wyjezdzala , jak mi zaproponuja oferte pracy?
27 sierpnia 2014 15:13 / 1 osobie podoba się ten post
agamalaga

Witam, nie moge znalezc watku z umowami zlecenie. Ale mam do Was pytanie, czy jesli moja firma, chce podpisac ze mna umowe na rok a ja bym chciala wyjechac np. tylko 3 albo 4 razy i to nie bedzie caly rok. Czy firma ma prawo wtedy ode mnie wymagac, abym przez caly rok wyjezdzala , jak mi zaproponuja oferte pracy?

Firma nie ma prawa tego od Ciebie wymagać. Jeżeli zdecydujesz się nawet po pierwszym wyjeździe zrezygnować ze współpracy, możesz to zrobić. W terminie, jaki został oznaczony w umowie, z reguły 2 tygodnie.
27 sierpnia 2014 15:38
dziekuje za odpowiedz
23 września 2014 16:44
długodystansowiec ma najlżejsze przypadki chyba, i to wcale nie jest szczyt wytrzymałości
23 września 2014 17:56 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

długodystansowiec ma najlżejsze przypadki chyba, i to wcale nie jest szczyt wytrzymałości

Jest , jest to szcytem wytrzymałości , nawet przy najlżejszym przypadku . Nie byłam aż takim długodystansowcem , ale byłam po 3- 3,5 miesiąca w fajnym miejscu a jak minęło jakieś 2,5 to myślałam , że już nie wytrzymam . Chodziłam znużona , tęskniłam , oglądałam zdjęcia bliskich , bo zdawało mi się , że zacierają się mi ich wizerunki , że zapominam .... Nawet przy najlżejszym przypadku psychika siada i trzeba brać się ostro w karby , żeby było można wytrzymać do końca .... Gdyby było mnie stać na to , to najfajniej by mi było na 6 tygodni , ale jeszcze przez jakiś dobry rok , może trochę krócej muszę zasuwać na trochę dłuższych wyjazdach -:)
23 września 2014 18:10 / 2 osobom podoba się ten post
Zależy od osoby - mi psychika nie siadała, chociaż zawsze byłam więcej niż 2 miesiące - najczęściej 2,5-3, ale raz się zdarzyło pół roku z tygodniową tylko przerwą w międzyczasie.