Powitajki przy kawie 78

15 lutego 2025 09:38 / 7 osobom podoba się ten post
Teraz przywitam się ze wszystkimi Dzień dobry i miłego spokojnego dnia źyczę oraz mało pracy buziaki dla wszystkich i pracujących i tych w domuDziś u nas znowu zimni i pełno śniego ale ten od wczoraj. Na przerwie pójdę na spacerek bo słoneczko świeci.
15 lutego 2025 09:58 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,właśnie policzyłam ,jak Dusia,ile to już tygodni tutaj jestem . 5 tyg i 3 dni. Dość szybko zleciało ,a przede mną równo 4 tyg.Jakos leci . Jak u każdej i każdego z Was,są dni lepsze i gorsze ,ale niczego innego się nie spodziewałam,jestem tutaj już piąty raz i za każdym przyjazdem jest trudniej i wiem,że lepiej nie będzie . Jak się wszystko sobie poukłada,również we własnej głowie,nie  bierze humorów pdp do siebie,zachowuje się dystans ,to da się żyć . Dobrze że nocne wstawanie zdarza się sporadycznie,inaczej nie przedłużyłabym pobytu. Nie funkcjonuję po nieprzespanej nocy a w ciągu dnia nie odeśpię przecież. Dlatego tutaj nie zarywam nocek przy Netflixie czy innej platformie,co w domu zdarza mi się dość często . Dzisiaj jakby jaśniej za oknem ,po śniadaniu odkurzę salon i umyję podłogę ,zmienię sobie pościel i to będzie tyle fizycznej pracy na dzisiaj. Na pewno pójdziemy na spacer i gdzieś posiedzieć ,bo seniorka w jakąś depresję mi jeszcze wpadnie od tego ciągłego tylko ze mną siedzenia .
Wszystkim życzę przyjemnej soboty a Aldonak bezpiecznej drogi do domu i fajnego urlopu. Dobrego dnia 
15 lutego 2025 13:10 / 6 osobom podoba się ten post
Na zdrowie 
W tle słoik z cytrynowo -imbirową marmoladą. Pychotka 
15 lutego 2025 15:15 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry nie mogę pisać , bo słońce prosto w oczy daje czadu 
Zasłonić okna też nie mogę z obawy , ze .sie obrazi 
 Jakby się nie kręcił  to .....
Dobrego popołudnia 
15 lutego 2025 21:08 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Na zdrowie :-)
W tle słoik z cytrynowo -imbirową marmoladą. Pychotka :mniam:

Ale apetycznie wygląda, pychotka .
16 lutego 2025 04:47 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie.Tym razem nie śpię za sprawą Seniorki. Dobrze,że zamykam drzwi na noc.I co z tego ,jak ze spania nici ?!Wczoraj wieczorem była u niej lekarka,ale na nieszczęście była wtedy spokojna i rozmowna.Kazała obserwować Ją przez weekend  a w poniedziałek kolejna wizyta u neurologa. Wczoraj zresztą zasugerowałam Alex,że Jej mama powinna być hospitalizowana przez kilka dni,żeby Ją ustawić lekowo bo niestety włącza się agresja.Coś mi się zdaje,że mój pobyt tutaj drastycznie się skróci.Zobaczymy...
16 lutego 2025 05:35 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie wszystkich. Miłego dnia życzę spokojnego, szybko  mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😊😊😄😃😀
16 lutego 2025 05:49 / 6 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Na szczęście moja seniorka już nie zakłóca mi spokoju nocnego
Dziś planuję zrobić zupę pomidorową i chyba upiekę jakieś ciasto do kawy
Miłego dnia wszystkim
16 lutego 2025 07:18 / 6 osobom podoba się ten post
Dzien dobry w niedzielny poranek. Przed chwilą spotkałyśmy się z seniorką . Ja na siku i seniorka też już siedziała w swojej łazience. Pomogłam Jej się położyć i sama z powrotem do łóżeczka. Spać mi się już nie chce,ale wstawać też nie i nie mam po co. Pewnie się jeszcze zdrzemnę albo coś poczytam. Dzisiaj wczesnym popołudniem przyjedzie córka pdp a ja zacznę swoje wolne. Aż do środy do popołudnia. Dzisiaj pójdę sobie tylko na samotny,długi spacer a wieczorem pojadę z nimi i z synem pdp na kolację . Córka zarezerwowała gdzieś stolik,tym razem w "normalnej", restauracji z normalnym jedzeniem,żadne Indie,Chiny czy Japonia . Przyjemnego dnia życzę wszystkim 
16 lutego 2025 07:52 / 7 osobom podoba się ten post
Witam w niedzielę,dziś wcześniej piszę bo trochę później zchodzę do seniorki. Za oknem nadal śnieg i ostrzegają przed oblodzeniem bo jest -6 . Miłego dnia wszystkim i spokojnego,u mnie już tydzień zleciał jeszcze zostało 5 tygodni. Nie wiem jak wy ale ja zawsze tęsknię za domem  i od początku odliczam dni. 
16 lutego 2025 10:19 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam wszystkich i życzę spokojnej, leniwej niedzieli, szczególnie nam pracującym 
16 lutego 2025 11:17 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielę.   Przede mną jeszcze 2 lub 3 niedziele. Zobaczymy w tym tygodniu. Obiad prawie gotowy. W sumie to tylko ziemniaki i surowke robię bo udka córka piecze na górze i nam upiecze też 3 sztuki. Babcia pisze z corką  ( Boże jak to głupio brzmi 😥) mowę pogrzebowa. 
Dobrej niedzieli opiekunowo. 
16 lutego 2025 16:04 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy niedzieli, troszeczkę śniegu, troszeczkę słońca  itd. jak w starej piosence .Jam to mam szczęście wybieram się w drogę to koniecznie musi być ślisko . Ostatnio wracałam do domu to niedosc śniegu sypiącego się jak z worka było bardzo ślizgo .Mam nadzieję, że mój Anioł  Struź będzie czuwał nad moim bezpieczeństwem 
.Miłego dnia 
16 lutego 2025 16:09 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry przy niedzieli, troszeczkę śniegu, troszeczkę słońca  itd. jak w starej piosence .Jam to mam szczęście wybieram się w drogę to koniecznie musi być ślisko . Ostatnio wracałam do domu to niedosc śniegu sypiącego się jak z worka było bardzo ślizgo .Mam nadzieję, że mój Anioł  Struź będzie czuwał nad moim bezpieczeństwem 
.Miłego dnia :tanczy:

Na pewno bezpiecznie dotrzesz tam,dokąd się wybierasz. . Anioły w niedzielę też pracują i Twój też będzie Cię chronił 
16 lutego 2025 16:13 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Na pewno bezpiecznie dotrzesz tam,dokąd się wybierasz. . Anioły w niedzielę też pracują i Twój też będzie Cię chronił :aniolki:

Jutro jadę .
Z rana jeszcze msm. tkermin żeby urodę poprawic  Bo jak wiemy ," jak cię widzą tak cię piszą ' Casting mam