Powitajki przy kawie 78

16 lutego 2025 16:50 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jutro jadę .
Z rana jeszcze msm. tkermin żeby urodę poprawic  Bo jak wiemy ," jak cię widzą tak cię piszą ' Casting mam :wysmiewa:

Zrób się na bóstwo i powodzenia 👍.
17 lutego 2025 04:58 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w  nowym tygodniu.U mnie alzheimerowych zawirowań ciąg dalszy.Co będzie dalej  okaże się po rozmowie z neurologiem.Swoje zdanie w tej kwestii powiedziałam i raczej nie przypadło Im to do gustu.Nic,piję kawę i tak do 7.30.Spokojnego dnia Wszystkim. 
17 lutego 2025 06:22 / 9 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Na dworze mróz siarczysty
Miłego dnia wszystkim
17 lutego 2025 06:27 / 9 osobom podoba się ten post
Witam w nowym tygodniu.  Nim się obejrzymy będzie już marzec i coraz bliżej do wiosny. 😃🌷🌞 
Dziś mają być paliatywni i fizjo do seniorki. Podobno ma też przychodzić jakich psycholog do seniora aby mu troszkę po tłumaczyć o seniorce, jej stanie zdrowia, o tym żeby był cichszy bo niestety naszego gadania nie pojmuje i naprawdę ja zdrowa osoba mam go po prostu DOSC!!!! i dlatego mu zakomunikowakam , że ja tu nie wrócę bo nie lubię tak upierdliwych ludzi, którzy kota by zaglaskali na smierc.  Nie mówię o seniorce , która naprawdę potrzebuje ciszy , spokoju. Skończy się na tym, że wyląduje w hospicjum żeby jakoś te ostatni chwilę tam spędzić. 
Miłego poniedziałku opiekunowo i spokojnego całego tygodnia. 
17 lutego 2025 07:09 / 9 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim Spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😊😊😄😃😀
17 lutego 2025 08:43 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry jeszcze z betów. Poszłam zrobić sobie kawkę ,cisza w domu,dziewczyny jeszcze śpią . Mam wolne a...nic mi się nie chce. Ale to ostatnia taka okazja,żeby gdzieś na dłużej wyruszyć bez spoglądania na zegarek. Za oknem lekki mrozek,niebo jasne ,mam nadzieję że słonko śnie pokaże . 
Przyjemnego i spokojnego początku nowego tygodnia 
17 lutego 2025 10:46 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry dowaliło dzisiaj ciepłolubnemu człowiekowi .Rano - 17 st C
No qrna tego się nie spodziewałam. Siedzę w domu i nosa nie wysciubiam  aż trochę temp. będzie bliższa moim wymaganiom .O 14 tej muszę choć z niechęcią wynurzyć się z ciepelka , mam taki jeden termin .
Cieplejszego dnia Wam i sobie życzę .
17 lutego 2025 10:58 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Zrób się na bóstwo i powodzenia 👍.

No właśnie czekam na przełożony termin 
Dopiero po 14 tej rzucę okiem w lustro .
Chyba opoznie wyjazd , bo kto emerytce zabroni  Taki stan pogody zniechęca mnie do podróży. Za dwa trzy dni już będzie cieplej .
17 lutego 2025 11:15 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniu a może dobry w południe. U nas dziś mroźno i też chyba nosa nie wyściubiem, czekam aż się ociepli bo że mnie to taki zmarźluch jest. Rodzina robi zakupy więc nigdzie nie muszę iść  .,za parę dni ma być ciepłej. Miłego i spokojnego dzionka wszystkim i szybkiego przyjścia wiosny 

17 lutego 2025 13:55 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo 
Życzę wszystkim spokojnego, przyjemnego popołudnia 
17 lutego 2025 14:21 / 7 osobom podoba się ten post
Siemka, u mnie pochmurno i lekki mrozik, ale już w piątek zapowiadają wiosenne temperatury. Myślę nad ponownymi odwiedzinami u przyjaciółki, która jeszcze przebywa w niemieckim szpitalu na rehabiltacji. No i idzie jak burza . Chodzi już przy chodziku, poważniej jej nie uszkodziło- jest super, biorąc pod uwagę fakt, że wykiwała śmierć , bo bylo bardzo żle. Ja już na dzis mam koniec pracy, jeszcze zrobię jakies zakupy po drodze. W domu będę musiała poblokować to i owo, bo szukając pewnych rozwiązan technicznych do domu , ściągnęłam na siebie spamerskie telefony od telemarketerów wręcz podszywających się pod faktycznych konsumentów - przypadków ludzkich, świergolacych głupoty. I wezmę się za to czym prędzej bo nic mnie tak nie wq..... jak marketing szeptany. Wstyd i desperacja, ale z czegoś życ muszą . Nie wiem czy to jest wytłumaczenie na brak hamulców, choć w ich mniemaniu każda prowizyjka za ściagniętą duszyczkę jest dobra. Ziarnko do ziarnka . A dzis panienka miala peszek bo na moją duszyczkę trafiła , a ja nazwałam- rzecz po imieniu i do widzenia :) 
Spokojnego dnia życzę Opiekunkom i naszemu Opiekunku Luku 
17 lutego 2025 18:04 / 7 osobom podoba się ten post
No i siedzę w domu 
 Cykora mam dzisiaj w dzień piękna pogoda noc jednak mroźna. .Przelozylsm wyjazd ,bo nie lubię zimna co nie oznacza, że kocham upały co to, to nie . Pocieszam się w myśl przysłowia " co się odwlecze to ......" Jedyna pociecha, że już nie muszę się pakować , bo nie rozpakowałam torby .

18 lutego 2025 05:45 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo i bez kawy,bo zapomniałam wczoraj zabrać kubka z dołu.Nie ryzykuję zejścia na dół.O siódmej ma być Alex i zorientuje się  czy Seniorka pójdzie do przedszkola.Wczoraj wreszcie zaczęli rozważać wizytę u psychiatry...Wczoraj dostała też nowe leki.Juz jednak słyszę Ją na dole.No nic,życzę Wam bezstresowego dnia. 
18 lutego 2025 06:52 / 7 osobom podoba się ten post
Dzien dobry , luty nie luty a trzeba było nosa wysciubić i tak codziennie - da się przeżyć :)
Maluda, sprawdż czy seniorka nie dorwała sie do jakiegoś sprzętu, zanim korki wam wywali 

18 lutego 2025 06:52 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś mam wolne przedpołudnie, ale jak będzie jeszcze taki mróz to poleniuchuję w pokoju
Miłego dnia wszystkim