Powitajki przy kawie 78

08 lutego 2025 14:53 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,weekend się zaczął,ale co to zmienia w naszej pracy? Nic. Mamuela uśmiechu codziennie nam życzy ,ale mnie raczej nie do śmiechu . Ostatnio każdego ranka po przebudzeniu,abcheckowałam :oczko: jak się czuję. Wiedziałam,że taki dzień nadejdzie,kiedy obudzę się chora . No i doczekałam się . O 5 rano obudziła mnie suchość i lekki ból gardła . Z nosa cieknie ciurkiem,głowa ćmi i ogólnie czuję się potłuczona . Cóż, nie zostanę u siebie w łóżku  ani na L-4 nie pójdę . Będziemy z pdp razem ten wózek ciągnęły . Zaraz po przebudzeniu zaaplikowałam sobie porządną dawkę wit C i tabletkę Sinupret extract . Oj,nie poddam się choróbsku tak łatwo,jedynie ze smarkaniem na pewno nie wygram .Z kawki nie zrezygnowałam,smakowała mi ,nie jest więc bardzo źle . No i  pierwszy kubek wody z imbirem,cytryną i miodem mam za sobą. A tu jak na złość przejaśnia  się ,nawet słonko po południu ma się pokazać ,a my w chałupie na doopie :-(. Dobrze że wczoraj pojechałam z synem pdp do Lidla i zrobiłam zakupy. Dzisiaj tylko do Rewe wyskoczę po świeży szpinak bo w Lidlu nie było a jutro będę go potrzebowała .
Malgi życzę przyjemnego spacerowania po lesie,Mamueli gorących grzejników ,Luke zdrowia i lepszego apetytu a wszystkim zdrowego,przyjemnego,spokojnego dnia :angel3:

Gosiu ważne że się nie poddajesz ,możesz sobie jeszcze zrobi taka miksturę (imbir,czosnek,cytryna i miód) czosnku tyle samo co imbiru sok z cytryny no i trochę miodu postawi cie na nogi imbir zetrzyj na tartce czosnek pokruj drobniutko a resztę razem wymieszaj po łyżeczki lub dwie parę razy dziennie ja do dziś łykam jeszcze mnie kaszel i lekki katar trzyma ale jak tu można dojść do siebie śpię rozgrzana pod kołderką, do toalety wyskakuje a w mieszkani zimno,.bo nie potrafią porządnie naprawić albo oszczędności  robią ale dziś było przegięcie 
08 lutego 2025 17:31 / 6 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór już wypada napisać  Nareszcie jestem wolna i szczęśliwa 
Kubek gorącej herbaty z cytryną stoi przede mną a ja już gotowa    
Trochę zeszło mi w robocie a po przyjeździe do domu koty  mnie obsiadły 
No qrcze  zamiast za domowe obowiązki to za zabawę się wzięłam 
 Rzucę tylko okiem w tv i odplyne 
Spokojnego wieczoru i długiej nocy życzę 
08 lutego 2025 17:38 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Też od razu pomyślałam o jakimś niechcianym gościu w przewodzie pokarmowym.
Kiszonki nie zawadzą, nawet samemu można buraczki zakisić.
Poleciłabym też kurację suszonymi kurkami (lub innym bardziej zdrowym grzybem) - skutecznie wymiatają wszelkie robactwo z organizmu:sprzatanie:

Napisz ja ta kurację przeprowadzić 
Ja robię sobie takie coś co roku 
Śpię z kotami, jem surowe warzywa więc obawa chyba na miejscu . Że dwa lata wstecz robiłam kurację tabletkami ziołowymi 
Nie pamiętam nazwy ale zaczynałam od  jednej i .co dzień jedna dodawałam .Zapytam w zielarskim i napiszę 

08 lutego 2025 19:24 / 5 osobom podoba się ten post
Hejka :) Krzątałam  się po domu z kąta w kąt , sprzątałam, gotowałam , ogólnie się obijałam- nosa wychyliłam tylko po zakupy. Fajnie tak jak nie trzeba do roboty drałować  Dzis jest zaplanowany seans filmowy - co będzie , jeszcze nie wiem, ale klaruje mi się jakiś trend .
Miłego wieczoru . 

08 lutego 2025 19:27 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Gosiu ważne że się nie poddajesz ,możesz sobie jeszcze zrobi taka miksturę (imbir,czosnek,cytryna i miód) czosnku tyle samo co imbiru sok z cytryny no i trochę miodu postawi cie na nogi imbir zetrzyj na tartce czosnek pokruj drobniutko a resztę razem wymieszaj po łyżeczki lub dwie parę razy dziennie ja do dziś łykam jeszcze mnie kaszel i lekki katar trzyma ale jak tu można dojść do siebie śpię rozgrzana pod kołderką, do toalety wyskakuje a w mieszkani zimno,.bo nie potrafią porządnie naprawić albo oszczędności  robią ale dziś było przegięcie :yeah:

Współczuję.
08 lutego 2025 19:30 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

O właśnie,może fajnie by było wrócić do kącika urodowego? I tam zamieszczać opisy stosowanych i polecanych kosmetyków czy domowych zabiegów pielęgnacyjnych 

Przyszły mi kosmetyki koreanskie i dorzucili do zamówienia esencję nawilżającą do włosów i balsam proteinowy. Pierwszy raz to widziałam na oczy, ale sprawdzilam opinie- niezłe . Wypróbuję to zrecenzuję , a liczę na jeszcze bardziej sprężyste loki . 
08 lutego 2025 20:16 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Przyszły mi kosmetyki koreanskie i dorzucili do zamówienia esencję nawilżającą do włosów i balsam proteinowy. Pierwszy raz to widziałam na oczy, ale sprawdzilam opinie- niezłe . Wypróbuję to zrecenzuję , a liczę na jeszcze bardziej sprężyste loki . 

O esencji do włosów nie słyszałam nawet. Do twarzy tak,mam w domu tę od Cliv z czerwonej serii. Nie brałam wszystkiego ze sobą ,bo chyba bagaż podręczny by mi zajęły wszystkie mazidła,nawilżacze czy suple . Suple wzięłam 
08 lutego 2025 21:18 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

O esencji do włosów nie słyszałam nawet. Do twarzy tak,mam w domu tę od Cliv z czerwonej serii. Nie brałam wszystkiego ze sobą ,bo chyba bagaż podręczny by mi zajęły wszystkie mazidła,nawilżacze czy suple :hihi:. Suple wzięłam :oczko:

No coś takiego - woda, esencja i do tego miniprodukt balsamu. Dobrze, że w necie znalazłam co to, bo bym jeszcze wypiła :)
Jestem ciekawa czy to lepszy produkt niz Olaplex , bo cenowo to to samo.

https://www.amazon.de/Moremo-Water-Treatment-Miracle-Damaged/dp/B076P5ZR32/ref=sr_1_2_mod_primary_new?dib=eyJ2IjoiMSJ9.iw7ewL1S44EtEGB0GOrZ17pFxKhioVwrsTZS146yXCf6P8r5dEBLjBC3VqCx8ImMYLUK-pipoalW8aPVZ5jznPs_KB11pSnKfpAYhY5m2xPxS7H7tfgC30Rd3Wa-vbryWkqindfurL1eM40CjCSBllOFaSou3jvJed3cmGV3AwtZxgsUu1yfUMll39uA4mOuUMuWmYbjT_zrCkwkRXKKZNgsg-HJEB6d6qyfxCHQFvz-2xvhJV1WHAxz0KtfdK5-O1s1ZtPu4mEh3qGBPbTwX09_SYNi68bxjMnmiJwb_KWTOpB-BKEgIrYk2OblQM66o8BauI9FjE2e1Lbth_ra1e4KlbjPkOHX9za-C5qd-UQCWlRb8DW40N6HvWggMSan.sDgKalVFgUEdcmuYPdqUOG38xZngxS5TtP_bQQnmfOM&dib_tag=se&keywords=MOREMO&qid=1739045358&s=beauty&sbo=RZvfv%2F%2FHxDF%2BO5021pAnSA%3D%3D&search-type=ss&sr=1-2

Może ten link wejdzie jak trzeba

https://www.today.com/shop/best-treatment-dry-damaged-hair-t192633

09 lutego 2025 05:09 / 6 osobom podoba się ten post
Witam niewyspana.Zaraz kawa,portale społecznościowe i takie tam.
09 lutego 2025 06:28 / 6 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Miałam zamiar dziś trochę dłużej pospać, ale mój wewnętrzny budzik nie pozwala
Miłego dnia wszystkim
09 lutego 2025 07:16 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie tak jak kiedyś witali się Słowianie,wszak jesteśmy Słowianami Miłego dnia życzę wszystkim, spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😊😊😄😃😃
09 lutego 2025 09:17 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w szary i chłodny,niedzielny poranek. Tak jak Maluda ,też się nie wyspałam.Tyle że Ona pewnie na przyjemności zarwała nockę,a mnie choróbsko nie dało spać . Do 2-giej nie zasnęłam ,tak bolała mnie głowa i zatkany nos nie pozwalał swobodnie oddychać . Po za tym,wczoraj wypiłam pewnie 10 różnych ,gorących herbatek,do tego woda i biegałam co i rusz do toalety. Temperatury nie mam a zimno mi jest .
Najchetniej zagrzebała bym się w betach,ale tak się nie da. Będę pewnie cały dzień w salonie na kanapie koczowała pod kocykiem. Pdp jeszcze pochrapuje i dzisiaj nie będę Jej budziła . Godzinkę w ciszy sobie poleżę ,bo jak zasiądzie już w swoim fotelu,to telewizornia cały dzień musi być włączona . 
Spokojnej i przyjemnej niedzieli życzę 
09 lutego 2025 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam w szary i chłodny,niedzielny poranek. Tak jak Maluda ,też się nie wyspałam.Tyle że Ona pewnie na przyjemności zarwała nockę,a mnie choróbsko nie dało spać . Do 2-giej nie zasnęłam ,tak bolała mnie głowa i zatkany nos nie pozwalał swobodnie oddychać . Po za tym,wczoraj wypiłam pewnie 10 różnych ,gorących herbatek,do tego woda i biegałam co i rusz do toalety. Temperatury nie mam a zimno mi jest .
Najchetniej zagrzebała bym się w betach,ale tak się nie da. Będę pewnie cały dzień w salonie na kanapie koczowała pod kocykiem. Pdp jeszcze pochrapuje i dzisiaj nie będę Jej budziła . Godzinkę w ciszy sobie poleżę ,bo jak zasiądzie już w swoim fotelu,to telewizornia cały dzień musi być włączona . 
Spokojnej i przyjemnej niedzieli życzę :angel3:

Gusia, masz rację.Film sobie zapodałam 
09 lutego 2025 09:40 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielę swoją pracę ograniczam w miarę możliwości,ale właśnie... są obowiązki, których nie da się uniknąć ani przełożyć na następny dzień 
Wszystkim życzę zdrówka i spokojnego dnia 
09 lutego 2025 10:39 / 6 osobom podoba się ten post
W niedzielne przedpołudnie spieszę Was przywitać.
Syn coś stuka na moim piętrze, do 11.30; Potem obiad wg jego życzenia. Mi troszkę przychodzi, ale później wraca taka apatia i je jelita.
Gusiu, zdrowiej 🙂, a Maluda nie zawalaj nocy, szkoda zdrowia.
Wszystkim dużo zdrówka i przyjemnego popołudnia