Dzień dobry w nowym tygodniu . Dziewczyny na "M", czyli Malgi i Maluda ,ale z Was ranne ptaszki,tak przed piątą wstajecie i co? Już wyspane jesteście?. Ja kolejną noc kiepsko spałam ,w nocy gorzej się czuję , sucho w gardle bo pewnie przez usta oddycham,nos zapchany i głowa ćmi . Budzę się i zasnąć nie mogę . Już mi się marzy przespać całą noc "durś". Pedepcia śpi bardzo dobrze,w końcu lekarz trafił z tabletkami nasennymi,to znowu ja spać nie mogę . Dzisiaj dalej dzień kanapowo-fotelowy ,na pewno na spacer nie będę nas jeszcze wyprowadzała . Sama tylko szybko wyjdę na małe zakupy. Nie zabieram się za nic innego,jak przygotowanie posiłków ,w końcu chora jestem

. Córka pdp chciała przyjechać żeby mnie odciążyć,ale powiedziałam ,że nie ma takiej potrzeby. Ciężko chora nie jestem,dajemy radę ,wolę żeby przyjechała za kilka dni,jak już nam się polepszy. Wtedy będę mogła wolne jakoś fajnie wykorzystać a nie w domu siedzieć . Możliwe,że przyjedzie pod koniec tygodnia. Niestety,ostatni raz ,pod koniec lutego leci z mężem do Tajlandii na ponad dwa tygodnie. Teraz więc odbiorę sobie hurtowo kilka dni wolnego . A gdybym chciała gdzieś się wybrać przed moim wyjazdem,to na jeden dzień przyjdzie przyjaciółka pdp,Barbara,i się Nią zaopiekuje. Oczywiście za wynagrodzeniem. A dniówka tutaj dużo lepsza,niż przez agencję . Barbara zajmowała się moją pdp przez dwa tygodnie,w okresie świątecznym,kiedy to opiekunka już wyjechała,a ja jeszcze nie przyjechałam. Oczywiście było to oficjalnie zgłoszone ,jako pomoc sąsiedzka .Fajny,dodatkowy grosz do emerytury,której nie ma zbyt wysokiej,bo za 14 dni zarobiła więcej,niż wiele firm płaci za cały miesiąc . Dzisiaj jestem umówiona na rozmowę z koordynatorką. Zdecydowałam się przedłużyć pobyt do 15 marca włącznie . Później policzę i poproszę Maludę o zmianę w odliczajkach . Euro tak poleciało w dół ,że chyba przestanę wyjeżdżać . Może od czasu do czasu ,jeśli ktoś jeszcze będzie mnie chciał ,na skoczka na krótkie terminy .
Słonecznego dnia Wam życzę ,bo u mnie słoneczka niet. Pochmurno i ponuro🙁.
Przyjemnego poniedziałku