Powitajki przy kawie 78

09 lutego 2025 11:31 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

W niedzielne przedpołudnie spieszę Was przywitać.
Syn coś stuka na moim piętrze, do 11.30; Potem obiad wg jego życzenia. Mi troszkę przychodzi, ale później wraca taka apatia i je jelita.
Gusiu, zdrowiej 🙂, a Maluda nie zawalaj nocy, szkoda zdrowia.
Wszystkim dużo zdrówka i przyjemnego popołudnia:buziaki2:

Dziękuję Luke . Tobie też zdrowia życzę . Dbaj o siebie ,od ciągłej apatii do depresji niedaleko . Może zmień swoją dietę i za przykładem Zakręconej Mamueli,gotuj sobie osobno . Coś lekkostrawnego,może indyk zamiast kaczki czy gęsi ? Powinieneś unikać smażonych potraw . Wiadomo,że gotowany indyk z warzywami na parze ,np,nie jest tak smaczny jak kacza pierś z patelni czy piekarnika,ale na pewno zdrowszy . I obiecaj nam tutaj wszystkim,że pójdziesz w tym tygodniu do lekarza . To już za długo trwa. Trzymaj się 
09 lutego 2025 14:25 / 6 osobom podoba się ten post
Gusiu, pisałem o tym, bo nas stać, ale kto to ma jeść. Potem kaczkę trzy razy z zamrażalnika wyciągać? Babcia nie ma zachcianek, bo zje tylko troszkę.. Zupki lekkie miksuję, a nawet indyk odpada, bo dziubnę dwa razy i dość. Więc reszta do kosza. Daje rady, z głodu nie umieram, a nawodniony jestem. Jutro zobaczę, kiedy przyjmuje ta lekarka, zresztą nam tu jej grafik. Będę działać.

09 lutego 2025 14:50 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Gusiu, pisałem o tym, bo nas stać, ale kto to ma jeść. Potem kaczkę trzy razy z zamrażalnika wyciągać? Babcia nie ma zachcianek, bo zje tylko troszkę.. Zupki lekkie miksuję, a nawet indyk odpada, bo dziubnę dwa razy i dość. Więc reszta do kosza. Daje rady, z głodu nie umieram, a nawodniony jestem. Jutro zobaczę, kiedy przyjmuje ta lekarka, zresztą nam tu jej grafik. Będę działać.

Działaj 👍. I daj nam znać ,co i jak.
A kaczkę wspomniałam ,bo Ty o niej pisałeś 
09 lutego 2025 15:53 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim po długiej nieobecności,ale was podczytywałam. Jestem od wczoraj na szteli. Na razie to się gubię w które drzwi mam iść. Minie parę dni zanim się przyzwyczaję. Wszystkiego muszę się doszukiwać bo jestem tu jako pierwszy opiekunka wieczorem zapiszę się do odliczajek. Muszę tylko policzyć, sztela nie jest zła z głodu tu nie umrę,rodziną i pd sympatyczni. Jestem tu dopiero druki dzień i wszystko jest ok.Mam nadzieję że nie będę wam marudzić .Teraz kończę bo koniec mojej pauzy a mam 3 godziny. Zmykam do obowiązków 
09 lutego 2025 18:24 / 5 osobom podoba się ten post
No i mam zagwozdke  nie wiem czy pisać dobry wieczór czy dobranoc 
Dobry wieczór , po pięknej niedzieli będzie byle jaki tydzień  ( pogodowo ,)
Z rana było mroźnie ale od południa pięknie i  słonecznie 
Teraz zabieram się za upiększanie szczególnie twarzy i pomaszeruje do łóżeczka 
🐱 🐱 już czekają 
Spokojnej długiej nocy 
09 lutego 2025 21:58 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

No coś takiego - woda, esencja i do tego miniprodukt balsamu. Dobrze, że w necie znalazłam co to, bo bym jeszcze wypiła :)
Jestem ciekawa czy to lepszy produkt niz Olaplex , bo cenowo to to samo.

https://www.amazon.de/Moremo-Water-Treatment-Miracle-Damaged/dp/B076P5ZR32/ref=sr_1_2_mod_primary_new?dib=eyJ2IjoiMSJ9.iw7ewL1S44EtEGB0GOrZ17pFxKhioVwrsTZS146yXCf6P8r5dEBLjBC3VqCx8ImMYLUK-pipoalW8aPVZ5jznPs_KB11pSnKfpAYhY5m2xPxS7H7tfgC30Rd3Wa-vbryWkqindfurL1eM40CjCSBllOFaSou3jvJed3cmGV3AwtZxgsUu1yfUMll39uA4mOuUMuWmYbjT_zrCkwkRXKKZNgsg-HJEB6d6qyfxCHQFvz-2xvhJV1WHAxz0KtfdK5-O1s1ZtPu4mEh3qGBPbTwX09_SYNi68bxjMnmiJwb_KWTOpB-BKEgIrYk2OblQM66o8BauI9FjE2e1Lbth_ra1e4KlbjPkOHX9za-C5qd-UQCWlRb8DW40N6HvWggMSan.sDgKalVFgUEdcmuYPdqUOG38xZngxS5TtP_bQQnmfOM&dib_tag=se&keywords=MOREMO&qid=1739045358&s=beauty&sbo=RZvfv%2F%2FHxDF%2BO5021pAnSA%3D%3D&search-type=ss&sr=1-2

Może ten link wejdzie jak trzeba

https://www.today.com/shop/best-treatment-dry-damaged-hair-t192633

Wszedł . Poczytałam i nawet w Google naumialam sie,jak określić porowatość włosów . Nie wiedziałam ,czy mam średnio czy wysokoporowate . Dzisiaj przeprowadziłam doświadczenie i już wiem! Moje włosy są wysokoporowate . No i wyszło na to,że nieodpowiednimi kosmetykami je traktuję. Następne będą już właściwe do rodzaju włosów 
09 lutego 2025 23:01 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Napisz ja ta kurację przeprowadzić 
Ja robię sobie takie coś co roku 
Śpię z kotami, jem surowe warzywa więc obawa chyba na miejscu . Że dwa lata wstecz robiłam kurację tabletkami ziołowymi 
Nie pamiętam nazwy ale zaczynałam od  jednej i .co dzień jedna dodawałam .Zapytam w zielarskim i napiszę 

09 lutego 2025 23:32 / 5 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór - niedziela minęła towarzysko. I dobranoc, bo jutro trzeba rano wstać :)
09 lutego 2025 23:36 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Wszedł :-). Poczytałam i nawet w Google naumialam sie,jak określić porowatość włosów . Nie wiedziałam ,czy mam średnio czy wysokoporowate . Dzisiaj przeprowadziłam doświadczenie i już wiem! Moje włosy są wysokoporowate . No i wyszło na to,że nieodpowiednimi kosmetykami je traktuję. Następne będą już właściwe do rodzaju włosów :oczko:

Falowane włosy są przewaznie zawsze wysokoporowate a rzadko średnio. Moje tez niewłasciwie pielęgnowalam i traktowalam dodatkowo prpstownicą lub innymi wynalazkami. Własciwie dopieszczone falują i zwijają się w piękne , grube rulony- włosy pięknie błyszczą. 
Z porad praktycznych korzystałam od tej pani 
10 lutego 2025 04:47 / 6 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Dziś w Berlinie znowu strajk busów, więc najlepiej w domu siedzieć
Miłego dnia wszystkim
10 lutego 2025 05:13 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo. Nosz już nie wiem co zrobić, żeby dłużej spać.Stresów jako takich tutaj nie mam,normalnie jak z Alzheimerem. Chociaż czy przy osobie cierpiącej na tą chorobę cokolwiek może być normalne ? Dzisiaj Seniorka ma termin u neurologa,bo choroba postępuje.Ogólnie spokój na Stelli-chcę odpocząć, idę do siebie na górę i resetuję się psychicznie przy muzyce.Oczywiście słucham wtedy Bonnie Tyler, Smokie, Queen...Lubię te klimaty,bo to czas mojej baardzo wczesnej młodości Kawa już wypita, luknę w Polską telewizję,co tam u Nas w trawie piszczy. 
10 lutego 2025 07:53 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  ostatnie minutki w spokoju dla siebie i czas schodzić na dół szykować śniadanie 
Dobrego dnia życzę wszystkim 
10 lutego 2025 08:59 / 5 osobom podoba się ten post
Witam w nowym tygodniu.  Dziś już 10 luty. Strasznie to szybko leci . 🫣🙈 Seniorka coraz słabsza. Je wtedy kiedy sama chce ale zmiany w mózgu dają o sobie znać. Senior też coraz słabszy ale jak mu zwróciłam na pewne sprawy uwagę, że po 3 udarach jednak nie powinien wsiadać za kółko bo refleks już nie ten to się strasznie oburzył i do mnie, że ja jestem też już stara. 😭🤣 Ok mogę być i stara dla niego dla i ntch nie. 😜 
Córek gadanie ma za nic , żony też to niech jeździ ale sam bo auta nie da bo to jego auto jest !!!!
Oj biedę czeka moja następczynię lub następcę bo jeśli zostanie sam to jednak tu facet ma być tak córki stwierdziły a on twierdzi, że jemu nikt nie jest potrzebny. To już nie mogą sprawa. Jestem tu po pierwsze dla seniorki . Zrobię swoje i wyjeżdżam. 
Miłego dnia opiekunowo. 
10 lutego 2025 09:28 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim, spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😄😃😀Chorym szybkiego powrotu do zdrowia. Chętnym i młodym proponuję rano miła gimnastykebo ja już za stara i leniwaNo dobra to CBA wszystko ,lecz na małe zakupy i odwiedzić  koleżankę,wczoraj umarła jej PDP a dziś wieczorem  chce jechać do domku, no ale taka to nasza praca.No to kochani Miłego dnia 
10 lutego 2025 09:48 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniu . Dziewczyny na "M", czyli Malgi i Maluda ,ale z Was ranne ptaszki,tak przed piątą wstajecie i co? Już wyspane jesteście?. Ja kolejną noc kiepsko spałam ,w nocy gorzej się czuję , sucho w gardle bo pewnie przez usta oddycham,nos zapchany i głowa ćmi . Budzę się i zasnąć nie mogę . Już mi się marzy przespać całą noc "durś". Pedepcia śpi bardzo dobrze,w końcu lekarz trafił z tabletkami nasennymi,to znowu ja spać nie mogę . Dzisiaj dalej dzień kanapowo-fotelowy ,na pewno na spacer nie będę nas jeszcze wyprowadzała . Sama tylko szybko wyjdę na małe zakupy. Nie zabieram się za nic innego,jak przygotowanie posiłków ,w końcu chora jestem . Córka pdp chciała przyjechać żeby mnie odciążyć,ale powiedziałam ,że nie ma takiej potrzeby. Ciężko chora nie jestem,dajemy radę ,wolę żeby przyjechała za kilka dni,jak już nam się polepszy. Wtedy będę mogła wolne jakoś fajnie wykorzystać a nie w domu siedzieć . Możliwe,że przyjedzie pod koniec tygodnia. Niestety,ostatni raz ,pod koniec lutego leci z mężem do Tajlandii na ponad dwa tygodnie. Teraz więc odbiorę sobie hurtowo kilka dni wolnego . A gdybym chciała gdzieś się wybrać przed moim wyjazdem,to na jeden dzień przyjdzie przyjaciółka pdp,Barbara,i się Nią zaopiekuje. Oczywiście za wynagrodzeniem. A dniówka tutaj dużo lepsza,niż przez agencję . Barbara zajmowała się moją pdp przez dwa tygodnie,w okresie świątecznym,kiedy to opiekunka już wyjechała,a ja jeszcze nie przyjechałam. Oczywiście było to oficjalnie zgłoszone ,jako pomoc sąsiedzka .Fajny,dodatkowy grosz do emerytury,której nie ma zbyt wysokiej,bo za 14 dni zarobiła więcej,niż wiele  firm płaci za cały miesiąc . Dzisiaj jestem umówiona na rozmowę z koordynatorką. Zdecydowałam się przedłużyć pobyt do 15 marca włącznie . Później policzę i poproszę Maludę o zmianę w odliczajkach . Euro tak poleciało w dół ,że chyba przestanę wyjeżdżać . Może od czasu do czasu ,jeśli ktoś jeszcze będzie mnie chciał ,na skoczka na krótkie terminy . 

Słonecznego dnia Wam życzę ,bo u mnie słoneczka niet. Pochmurno i ponuro🙁.
Przyjemnego poniedziałku