Powitajki przy kawie 78

07 lutego 2025 08:45 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

Moze nie całkiem plotki. Na Temu mimo, że ceny nie szybują, to też są produkty tansze i droższe. Te ekstremalnie tanie siłą rzeczy nie mogą byc dobrej jakosci.Jednak kupując towar jest dokładnie opisany i zamieszczone faktyczne  opinie ludzi, którzy ten towar kupili.

Ten tusz jest świetny, ale nie zmywa się go żadnymi płynami, tylko ciepłą wodą. 
Ale ogólnie demakijaż oczu i w ogóle twarzy najlepiej zacząć od hypoalergicznego olejku. Płyny micelarne , te dwufazowe  tez - drażnią skórę. 

Najlepiej dać skórze odpocząć 
Nie wiem co z tym malowaniem twarzy ,? Nawet Indianki dawały na luz czego nie można powiedzieć o męskiej części populacji .I jak na tym wyszli ,?
07 lutego 2025 08:46 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Cała masa marności na tym świecie się znajduje. Mysłałam , że oprócz szamanów od wit C lewoskrętnej , czy smarowaniu egzemy sadłem z węża :) nic juz sie nowego pojawic nie moze ale..... pojawili się kapłani od masażu traumy tępym narzędziem. Dochodowy biznes bo i zwolenniczek ma wiele. Ale to nie będę rozwijać tematu. 
Dobry wieczór forum od razu - weekend już zaczynam :) 

O to, to 
07 lutego 2025 08:49 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zobaczę jak przyjdzie przesyłka- może da się tył na przód przekręcić :-)

Też masz pieprzyk na lewym ?
07 lutego 2025 10:04 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry w pogodzie bez zmian ,buro i ponuro..A mnie potrzeba odrobiny słońca żeby się uaktywnić 
 Nie patrząc na samopoczucie trza:-) się brać za obowiązki .
Dobrego dnia :-)

U mnie pogoda podobna więc i nastrój trochę niemrawy. Pdp dalej kaszle i smarkata. Ja też już zaczynam nosem ciągać ,oby nie było tak,że Jej przejdzie a mnie rozłoży . Cóż,odizolować się od Niej nie mogę a i kontakt cielesny też często mamy . No nie da się inaczej . Może dam radę pójść z Nią do lekarza,ale to ciężka przeprawa. Winda tak mała,że wózkiem do niej nie wjadę a doktor na 2 piętrze . Ten kaszel mi się nie podoba ,wszystko Jej w klatce piersiowej gwiżdże.  Temperatury czy bólu głowy nie ma ,jak przestanie wiać i słonka się trochę pokaże ,wyprowadzę Ją na krótki spacer,już dwa dni siedzi w domu i o niczym innym nie marzy ,tylko o tym,żeby z niego wyjść . Siebie wczoraj wyprowadziłam na zakupy i przemierzałam miasteczko spacerowym krokiem,złapałam więc trochę świeżego powietrza . Na dzisiaj większych wyzwań sobie nie stawiam,tylko drobne prace domowe . No i pranie ,ale to już pralka załatwi . Wczoraj w Aldiku były  tulipany w niskiej cenie,kupiłam dwa bukiety,pysznią się w wazonie więc oczy ciągle biegną w ich kierunku. Tak dobrze jak Maluda nie mam,nikt nam kwiatów nie kupuje,sama raz w tygodniu po nie biegam . No i dobrze,mamy takie,które nam się podobają . Pedepcia preferuje tulpy w białym kolorze a ja te czerwone z żółtym . Jednego tygodnia zaspokajam gusta Pedepci a drugiego moje i kłótni nie ma 
Biorę się za przygotowanie śniadania i będę seniorkę powoli z łóżka wyciągać .
Pogodnego,zdrowego dnia i słońca życzę 
07 lutego 2025 10:34 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  już porządki w domu zdążyłam poczynić  teraz pół godzinki luzu i trzeba brać się za gotowanie obiadu 
Życzę spokojnego dnia i optymistycznego powitania weekendu 
07 lutego 2025 11:00 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

O to, to :-)

Dokładnie. Proceder kwitnie przeważnie z sanatoriach, gdzie jakis Zbysiu czy Kaziu w atmosferze kadzidełek zbiera pacjentki. A wiadomo jak to na ogół kobiety - szukajace cudownych terapii na wszystkie realne i wyimaginowane dolegliwosci - wierzą w to. 
I żeby się nikt nie nakręcał :) Opisuję faktycznie występujące zjawisko o którym rozmawialysmy niedawno ze znajomą. Nie ma tu żadnych haczyków. Zresztą odbijam piłeczkę tylko na korcie - a tak to wolę zupełnie inny rodzaj żartu . 

Od razu dzien dobry , wkręcę to ja się zaraz w obowiązki, a potem w przyjemności :)
Miłego piątku :) 
07 lutego 2025 11:02 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Też masz pieprzyk na lewym :-)?

Pieprzyk mam zupeónie gdzie indziej i do "tam" nie kupuję garderoby na Temu, coby się oparła złym mocom :)
07 lutego 2025 11:06 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Najlepiej dać skórze odpocząć 
Nie wiem co z tym malowaniem twarzy ,? Nawet Indianki dawały na luz czego nie można powiedzieć o męskiej części populacji .I jak na tym wyszli ,?

Za czasów Indian z plemienia Zulu Gula to były zupełnie inne kosmetyki, a nawet jesli ktoś się nie maluje to ten fakt nie zwalnia z pielęgnacji. 
Dobrze jest miec zimową kołderkę na twarzy, jednak tu sie przyznam ze z tym u mnie cięzko. Kosmetyków typu szpachla nie cierpię, choc moze i luksusowe. Dwa podkłady Estee Lauder - wywaliłam. 
Polecic mogę natomiast kosmetyki koreanskie - do mejkapu nie mają zbyt wiele, ale do pielęgnacji, gdyz na to kładą nacisk- cały arsenał i to nie byle czego. 
07 lutego 2025 12:18 / 1 osobie podoba się ten post
Wirtualnie byłam w bistro ' Entliczek pentliczek czeski knedliczek"  może tym wpisem zwabie jednego ananasa  żeby się uaktywnił 
 Może chociaż napisze gdzie jest  to bistro .

07 lutego 2025 12:26 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Za czasów Indian z plemienia Zulu Gula to były zupełnie inne kosmetyki, a nawet jesli ktoś się nie maluje to ten fakt nie zwalnia z pielęgnacji. 
Dobrze jest miec zimową kołderkę na twarzy, jednak tu sie przyznam ze z tym u mnie cięzko. Kosmetyków typu szpachla nie cierpię, choc moze i luksusowe. Dwa podkłady Estee Lauder - wywaliłam. 
Polecic mogę natomiast kosmetyki koreanskie - do mejkapu nie mają zbyt wiele, ale do pielęgnacji, gdyz na to kładą nacisk- cały arsenał i to nie byle czego. 

O dbaniu i pielęgnacji  nie trzeba pisać miałam na myśli   zamalowywanie
Każda ( chyba) kobieta dba o cerę i o ciało .To dla własnej przyjemności i poprawienia samopoczucia robi . Nawet ja przeglądam się w lustrze 
07 lutego 2025 12:49 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zgadzam się,co do koreańskich kosmetyków . Ja polubiłam z wzajemnością serię Cliv premium,tę czerwoną . Bardzo mi pasuje . A zmywać się lubię olejkiem od Miya. Skończył mi się,więc kupiłam kilka dni temu,w dm,taki tani ,balea reinigungsöl. Mnie pasuje,fajnie się emulguje i łatwo go zmyć ciepłą wodą . Nie wiem jak sobie radzi z tuszami do rzęs ,bo nie maluję ich ostatnio. Co do podkładów ,to muszę go codziennie nałożyć . No tak mam od czasów,kiedy zaczęłam ich używać ,czyli ...od wieków . Czuję się jakaś goła ,jak go nie nałożę . Kosmetyki Estee Lauder kupuję ,jak jestem u córki w Szkocji ,bo tam są po prostu dużo tańsze . Ale podkłady nie dla mnie . Te wszystkie "double" to jak maska ,nawet niewielka ilość na mojej skórze wygląda jak tynk . Z kolei te w tubkach,futuristy  są tak płynne,że często kapią tam,gdzie nie trzeba a doprać ciężko . Któregoś razu przy wizycie w hebe,konsultantka poleciła mi wypróbować  Make-Up Academie ,vegański fluid mineralny,rozświetlający od Bielendy . Dużo nie kosztuje ,więc co mi tam,pomyślałam . Jak dla mnie produkt w 100%trafiony,jestem bardzo zadowolona 
07 lutego 2025 13:24 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

O dbaniu i pielęgnacji  nie trzeba pisać miałam na myśli   zamalowywanie :lol3::lol2:
Każda ( chyba) kobieta dba o cerę i o ciało .To dla własnej przyjemności i poprawienia samopoczucia robi . Nawet ja przeglądam się w lustrze :radosc:

A dlaczego nie ? Mamy tu kącik urodowy - sama choc nie tu korzystam z recenzji  choć nie tu, bo ich nie ma interesujących mnie kosmetyków , aby nie kupować kota w worku :)
A co każdy robi to nie wiem :) Nie jestem szefową szefowych 

07 lutego 2025 13:29 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A dlaczego nie ? Mamy tu kącik urodowy - sama choc nie tu korzystam z recenzji  choć nie tu, bo ich nie ma interesujących mnie kosmetyków , aby nie kupować kota w worku :)
A co każdy robi to nie wiem :) Nie jestem szefową szefowych :lol3:

Dlatego napisałsm chyba .Bo w odróżnieniu , do szefowej szefów mi jest daleko 
07 lutego 2025 13:30 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Zgadzam się,co do koreańskich kosmetyków . Ja polubiłam z wzajemnością serię Cliv premium,tę czerwoną . Bardzo mi pasuje . A zmywać się lubię olejkiem od Miya. Skończył mi się,więc kupiłam kilka dni temu,w dm,taki tani ,balea reinigungsöl. Mnie pasuje,fajnie się emulguje i łatwo go zmyć ciepłą wodą . Nie wiem jak sobie radzi z tuszami do rzęs ,bo nie maluję ich ostatnio. Co do podkładów ,to muszę go codziennie nałożyć . No tak mam od czasów,kiedy zaczęłam ich używać ,czyli ...od wieków :-). Czuję się jakaś goła ,jak go nie nałożę . Kosmetyki Estee Lauder kupuję ,jak jestem u córki w Szkocji ,bo tam są po prostu dużo tańsze . Ale podkłady nie dla mnie . Te wszystkie "double" to jak maska ,nawet niewielka ilość na mojej skórze wygląda jak tynk . Z kolei te w tubkach,futuristy :oczko: są tak płynne,że często kapią tam,gdzie nie trzeba a doprać ciężko . Któregoś razu przy wizycie w hebe,konsultantka poleciła mi wypróbować  Make-Up Academie ,vegański fluid mineralny,rozświetlający od Bielendy . Dużo nie kosztuje ,więc co mi tam,pomyślałam . Jak dla mnie produkt w 100%trafiony,jestem bardzo zadowolona 

Składy trzeba czytać, czy nie ma w nich niczego np. uczulającego. Miya używałam, mam Missha - swietne kremy pielegnujące, esencje , świetny krem BB . Oraz nie mogę pominąc szwajcarskiej firmy Erborian. Kremy BB, CC - właśnie te z lekkich - bardzo dobre. No ale wiadomo , porą zimową jeśli się  szpachli nie chce ochronnie stosowac, to trzeba pod krem BB zastosowac krem kołderkowy , czyli tzw okluzyjny. Z Estee mają dobre kolorowe balsamy do ust. No i sera też. 
07 lutego 2025 13:31 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dlatego napisałsm chyba .Bo w odróżnieniu , do szefowej szefów mi jest daleko 

Oj tam, oj tam :)