Powitajki przy kawie 78

31 stycznia 2025 22:14 / 2 osobom podoba się ten post
31 stycznia 2025 22:23 / 4 osobom podoba się ten post
Witam się późnym wieczorem, bo jazda od 5.30 do 21.30 to był hardcor. Jestem już u siebie, córka pokrótce wszystko mi pokazała, a jutro razem na zakupy, bo w lodówce misz masz. Seniorka z Alzheimerem, zdezorientowana całkowicie, co jest normalne, bo jestem tutaj pierwsza. Reszta jutro, bo nie mam siły. Spokojnej nocy życzę. 
01 lutego 2025 05:00 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie po pierwszej nocy po niemieckiej stronie. Dzisiaj zabiorę sobie czajnik na górę, bo mam tu praktycznie małe mieszkanie, sypialnię p, pokój wypoczynkowy z TV, kuchnię i łazienkę. Teraz nie chcę schodzić na dół, bo nie znam zbytnio rozkładu mieszkania i mogłabym narobić hałasu. Chociaż... Śniadanie na 8 ą dopiero, bo Aleksandra przyniesie bułki. No, a potem pewnie zakupy, tylko muszę popatrzeć co jest a czego brak. Dla Nich to też nowa, stresująca sytuacja, bo jak nie klapnie, to Seniorka pójdzie do Heimu. Wtorki lues blues, bo idzie do Tagespflege, w ogóle ma trochę zajęć. Niestety nie pogram z Nią w gry, bo już nie potrafi. Pozostaje tylko telewizja. Byleby tylko dała wolną rękę w kuchni, bo lubi szperać w lodówce, co wiem od córki. Pożyjemy, zobaczymy. Internet śmiga, nawet wzmacniacz sygnału jest. Trzeba będzie jakoś znormalizowac tutaj plan dnia, bo do tej pory bywało różnie - zależy jak przychodziła Córka. Langsam narazie, nie ma co popedzać, nikt nie lubi radykalnych zmian. Chcę tylko, żeby posiłki były o stałych porach a co pomiędzy, to wyjdzie z czasem. Śpijcie dalej. 
01 lutego 2025 06:36 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę spokojnego spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
01 lutego 2025 07:50 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo życzę wszystkim spokojnego weekendu 
01 lutego 2025 08:13 / 6 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Od wczoraj mnie głowa boli, pogoda się za szybko zmienia.
Na szczęście mam dziś wolne i nie muszę się nigdzie spieszyć
Miłego dnia wszystkim
01 lutego 2025 09:52 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w słoneczny choć chłodny,sobotni poranek. Maluda,witaj na pokładzie i niech Ci się wszystko poukłada po Twojej myśli . Mnie dzisia,podobnie jak Malgi,coś głowa pobolewa. Nie jakiś ostry ból,tak ćmi z lewej strony i nad okiem. Może zatoki? Nie wiem,bo nigdy nie miałam z nimi kłopotów . Po śniadaniu i wizycie pończoszarki wybiorę się na zakupy a po południu i jutro wolne,również od gotowania,bo przyjedzie córka pdp. Zostanę chyba w domu,zakopie się w betach,porządnie wyśpię ,nadrobię zaległe telefony. A może gdzieś mnie poniesie,nie wiem jeszcze czego mi się chce
Pogodnej,słonecznej i spokojnej soboty życzę 
01 lutego 2025 10:47 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w sobotni mroźny i słoneczny dzień bo to już prawie południe. Seniorka obrobiona, lekkie śniadanie zjadła i mam luzik. Dziś córka gotuje dla swojej rodziny i dla nas 3 porcje. Tylko kolację mam dziś zrobić i tyle. Niestety stan seniorki się pogarsza bo rąk robi już spustoszenie nie tylko tam gdzie był ale po czwartkowej tomografia całego ciała juz jest i w nerkach i w kościach czaszki i mózgu. ☹️ Jej onkolog z wieloletnim doświadczeniem sam w szoku że to tak szybko idzie . Teraz jesteśmy już przygotowani na najgorsze więc każdy dzień tutaj to zagadka i wielka niewiadoma. Oby nie cierpiała bo zastrzyków p bólowych ma dużo. 
Dobrego dnia opiekunowo. 🌷😘☕
01 lutego 2025 11:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam w sobotni mroźny i słoneczny dzień bo to już prawie południe. Seniorka obrobiona, lekkie śniadanie zjadła i mam luzik. Dziś córka gotuje dla swojej rodziny i dla nas 3 porcje. Tylko kolację mam dziś zrobić i tyle. Niestety stan seniorki się pogarsza bo rąk robi już spustoszenie nie tylko tam gdzie był ale po czwartkowej tomografia całego ciała juz jest i w nerkach i w kościach czaszki i mózgu. ☹️ Jej onkolog z wieloletnim doświadczeniem sam w szoku że to tak szybko idzie . Teraz jesteśmy już przygotowani na najgorsze więc każdy dzień tutaj to zagadka i wielka niewiadoma. Oby nie cierpiała bo zastrzyków p bólowych ma dużo. 
Dobrego dnia opiekunowo. 🌷😘☕

Trzymaj się Dusia 
01 lutego 2025 11:32 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Trzymaj się Dusia :przytula:

Taka kolej w naszej pracy . Wszystko gdzieś jest zapisane .
02 lutego 2025 05:43 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie. Dzisiaj jest dla mnie szczególnych dzień-Rocznica śmierci mojej Mamusi.Tak jak dziś byłam wtedy w Niemczech. Czekałam na telefon, bo chciałam zadzwonić,a siostra powiedziała, że później, bo Mama po obiedzie poszła spać. No i już nigdy nie zadzwoniłam...Od tej pory po śmierci bliskich osób usuwam Ich numery z listy kontaktów. Nigdy nie zapomnę,gdy się pomyliłam i zadzwoniłam do Piotra...Abonent czasowo niedostępny.Dzisiaj też święto Matki Boskiej Gromnicznej,które mnie od dziecka kojarzy się z ostatnim dniem choinki w domu.Ot,takie refleksje i przemyślenia z rana.Kawa już pachnie, więc znikam do później. 
02 lutego 2025 07:24 / 5 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Dziś na obiadek będę gotować rosołek
Miłego dnia wszystkim
02 lutego 2025 08:05 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w niedzielę zimna.Heicung nie grzeje w chalupie zimno nawet nie idę myć PDP jeszcze no zgłupiał lokatorzy zaspalo im się czy jak muszę syna poinformować bo nie da się w zimnym siedzieć.Milej niedzieli wam życzę 
02 lutego 2025 11:01 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 pozdrawiam serdecznie z mroźnej Bydgoszczy. 
Jeszcze kuruję się w domku , powoli myślę o powrocie do pracy. Chciałabym do Margaretki ale ona niestety mocno podupadła i fizycznie i psychicznie. 
Udanej niedzieli 
02 lutego 2025 11:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Mam dzisiaj wolne i się byczę . Kawkę wypiłam na tarasie,co prawda w puchatym szlafroku i cieplutkich skarpetach,ale słonko tak pięknie świeci,że smakowała wyśmienicie.Jak fajnie zacząć dzień bez nasłuchiwania,sprawdzania i bez żadnego ich muß. Córka rządzi . Ona też lubi pospać czy doleżeć ,jak mama,więc od pół godziny dopiero urzędują . Ja wróciłam do wyrka. A co . Luty,a u mnie żniwa . Na górnej ,lewej powiece robi mi się jęczmień . Nie mam żadnych maści czy kropli ,zaparzyłam więc czarna herbatę i zrobię sobie ciepły okład ,a po nim pomasuję powiekę ,wg zaleceń dr Google. Jakie Wy macie sposoby ? Złoto nie działa na mnie,wczoraj pocierałam i nic . Zrobię sobie dzisiaj dzień lenia . Poleżę ,poczytam,pooglądam,pogadam przez telefon. No i może jeszcze jakieś beauty. Z aktywności tylko długi,samotny spacer mam w planach. Cieszę się na takie dni,mam tylko nadzieję ,że jutro po południu nie będę zbyt leniwa i żaden "niechcemiś " mi się nie włączy. Do 14-tej mam jeszcze jutro wolne.
Dorotee,rozglądaj się za czymś lżejszym,dźwigać nie możesz ,a u Margaretki bez tego już się nie da. Poszukaj czegoś w Duesseldorfie ,będziesz mogła Ją odwiedzać . Jest jednak niebezpieczeństwo,że złapie Cię za włosy i nie będzie chciała wypuścić .
Mamuela,a co to,olej się skończył do hajcunga czy na zimny wychów Was wystawiają ?. Oj,nieprzyjemnie . Znam to,w październiku wysiadł tutaj piec,kilka dni spędziłyśmy poopatulane jak mumie,nic się nie chciało. Dobrze że wtedy na weekend córka zabrała nas do siebie . A jeszcze przecież zimy nie było . Trzymaj się ciepło . Maluda,Ty też się ciepło trzymaj,tak wewnętrznie . Każda smutna rocznica smutek odnawia 
Ja po śmierci mojej bliskiej bardzo przyjaciółki ,długo nie kasowałam Jej numeru. Jej mąż też . Jak zatęskniłam mocno,to dzwoniłam i słuchałam Jej głosu nagranego na poczcie . Każdy inaczej smutki przeżywa . Dusia,Luke ,hop hop,co tam u Was? Dajesz sobie Dusiu radę,psychicznie,bo sytuacja łatwa nie jest. A Ty,Luke,wykurowałeś się już ? Zdrowia życzę . A nam wszystkim dobrej,przyjemnej,spokojnej niedzieli