Powitajki przy kawie 77

26 września 2024 10:00 / 3 osobom podoba się ten post
creyzy

Witam się z Wam w czwartek dobrego dnia wszystkim :aniolki:

Cześć, wszystkiego dobrego. Nie tylko dzisiaj :)
26 września 2024 10:11 / 3 osobom podoba się ten post
Hej, Hej. Ja już od 5 rano na nogach, od 7.30 w pracy. Pogoda się schrzanila toteż nasi podopieczni są lekko roztrzęsieni . A to kolanko boli, a to okietek . Stawy skroniowo zuchwowe ok, bo nadaja dziś bez końca i bez składu, gdyż skoncentrować im się na tym co robią - ciężko. Nadzieja w fizjo, który ich nieco przegoni ;). A ja w wolnej chwili witam przy kawie .
26 września 2024 10:20 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry mimo ponurej, jesiennej aury, życzę wszystkim cudownego dnia 
26 września 2024 14:36 / 2 osobom podoba się ten post
Ja z innej beczki . Pobrali mi krew i się nie rozpłakałam .Po mistrzowsku zrobione, nawet śladu nie ma .Spotkałam znajoma opowiedziała mi, że ma dolegliwości z " nocnym bezdechem " Wiecie coś na ten temat ? Nigdy się z tym nie spotkałam ani w pracy opiekuńczej ani w rodzinie . Piszę w powitaniach , bo tu najczęściej zaglądacie .Podała mi symbol choroby , ale zapomniałam ,oj oj mój PESEL daje znać o sobie .
27 września 2024 05:48 / 3 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo, a spało mi się bardzo dobrze.Dzisiaj plan dnia mam opracowany łącznie z obiadem, a jutro...wolne !No i to mi się podoba. Teraz kawka a później prasówka. No,to narka. 
27 września 2024 07:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piątek weekendu początek miłego dzionka wszystkim 
27 września 2024 08:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piękny słoneczny, jesienny piątek. Wczoraj moja Pańcia ze szpitala wróciła, więc dzisiejszy dzień według ustalonego planu ☺️ 
27 września 2024 09:31 / 3 osobom podoba się ten post
bozena1234

Kochana tak to właśnie jest, jak ta druga połówka lubi spać do poźna.. samej się nie chce wstawać, wiem coś o tym :) ale o dziwo dzisiaj mi bardzo sprawnie poszło. Już sobie siedzę, po śniadanku, z kawką, pranie wstawiam, a mój mąż i kot dalej w pieleszach :)

bozena1234 u mnie jest podobnie tylko że nie mam kota, dziś znowu moja połówka jeszcze w łóżku chociaż miał jechać do lasu czy grzybki się pojawiły 🍄 haha a tu nici z grzybków czyste lenistwo,ja lubię zbierać grzybki ale tutaj gdzie mieszkamy na śląsku nie ma takich lasów dla mnie ,ja nie lubię jak do połowy mnie są chaszcza  czyli wysokie krzaczyska.A tak po cichu to witaj moja imienniczko  Musimy znosić to ich leniuchowania  Zaraz go obudzę 
27 września 2024 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
Teraz przywitam się z wszystkimi forumowiczami .Witam w piąteczek pochmurny dzionek już widać że idzie jesień  Spokojnego i słonecznego dnia 
27 września 2024 10:01 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,już radośnie ,wybrałam najbardziej słoneczne miejsce na tarasie,słońce liże moje ręce w bluzce z krótkim rękawkiem. Kawa pachnie,para z I'Cosa się snuje 
Napisałam " już",bo ranek nie był ani radosny,ani pachnący. Już na schodach poczułam znajomy "zapaszek",powitanie było w brunatnym kolorze . Duszowanie,ubieranie,pranie,wszystko czego nie lubię po przebudzeniu. Cóż,lepiej z rana niż w ciągu dnia. Teraz jeszcze chwila relaksu,wszystko dzisiaj opóźnione. W planach mamy tylko popołudniowe wyjście,zakończymy kolacją w "naszym" bistro . Amelie serwuje dzisiaj gołąbki,ciekawa jestem jak przyrządza je Gruzinka,używa innych przypraw niż te,do których my jesteśmy przyzwyczajeni. O, muszę się albo ubrać,albo wrócić do salonu,bo pogoda zmieniła się w ciągu minuty. Zaczyna wiać,słońce przykryły gęste chmury,które nie wiadomo skąd nagle się pojawiły jak "skłębione zasłony" i tozpełzły się po całym niebie 
Przyjemnego,słonecznego piątku życzę 
27 września 2024 10:46 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ostatni wrześniowy weekend  dziś od rana raz słońce,raz chmury, zdążył też deszczyk pokropić 
Spokojnego dnia życzę 
27 września 2024 14:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy słonecznej pogodzie .Zaczyna się moja ulubiona pora roku 
Te kolory , ten zapach , i to delikatne słoneczko, które muska promieniami .
Taki nastrój mam i mogę iść i iść i iść przed siebie nie czując zmęczenia . 
Dobrego dnia 

27 września 2024 22:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór , dzien był najpierw pracowity, a następnie zalatany. Wrzucam letnią chwilkę zatrzymaną w Lucernie, bo tu już trzeci dzień pogodowa sinusoida. Dobrej nocy :)
28 września 2024 05:34 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio, dzisiaj wolne od 10 tej! No, a jutro przyjeżdża już zmienniczka. Dzisiaj popakuje trochę rzeczy,, żeby jutro mieć spokój. No, a teraz kawa, bo oczka mam zaspane. 
28 września 2024 06:59 / 2 osobom podoba się ten post
Noc byla wietrzna i deszczowa. Zaplanowałam sobie dziś prace koło domu i jak się nie wypogodzi - nic z tego nie wyjdzie . Ale plan dnia tak czy owak będzie wypełniony i trzeba już się ruszyć i nie rdzewieć, bo zacznę zapominac jaki mamy dziś dzien. 
Od poniedzialku dojazd do pracy będzie łatwiejszy, bo ulice kolo belwju są zablokowane na rzecz WM kolarzy pełnosprawnych i niepełnosprawnych . Spokojnego dnia , oby minął szybko i bezboleśnie