Powitajki przy kawie 77

28 września 2024 07:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  witam wszystkich w sobotni poranek . U mnie w tej chwili też deszczowo, ale później pogoda ma się poprawić.
Dobrego dnia życzę 
28 września 2024 08:41 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w jesienną sobotę,ale dziś jeszcze będzie słoneczny dzionek hurra bo po niedzieli pogoda ma się zmienić na zimniejszą 😞 trzeba się więc cieszyć tym co mamy . Spokojnego dnia wszystkim 😊
28 września 2024 09:09 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dzień dobry w jesienną sobotę,ale dziś jeszcze będzie słoneczny dzionek hurra bo po niedzieli pogoda ma się zmienić na zimniejszą 😞 trzeba się więc cieszyć tym co mamy .:najlepszego3: Spokojnego dnia wszystkim 😊

Pogoria, Jura, Myszków...itp, , tam się pokazały większe ilości grzybów 😀
28 września 2024 09:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pochmurny,sobotni poranek. Chłodno,zmarzły mi trochę dłonie trzymające kubek z kawą . Czyżbym wkrótce musiała zrezygnować z kawki na tarasie?. Dzisiaj wyłączyłam budzik,który zadzwonił o 7:15 i przymknęłam jeszcze oko. Musiało mi się przysnąć chwilę i jakież było moje zdziwienie,kiedy parę minut później zobaczyłam stojącą w drzwiach mojego pokoju,zapłakaną pdp. Była w toalecie,usłyszała mój budzik,myślała że to ktoś dzwoni do drzwi. Wyjrzała przez szybę ,nikogo nie było więc pomyślała ,że to ja sobie poszłam i zostawiłam Ją samą. Ależ się ucieszyła,kiedy zobaczyła że jednak jestem . Nie wiem jak udało się Jej zejść po schodach,nawet nie chcę myśleć o tym,co by było,gdyby z nich spadła . Odprowadziłam Ją do łóżka i zajęłam się swoimi ,porannymi rytuałami. Kawka wypita,wiadomości przeczytane,poszłabym pod prysznic,ale nigdy nie wiem,kiedy przyjdzie pończoszanka i muszę otworzyć jej drzwi. Przygotuję więc śniadanie i posiedzę jeszcze w ciszy. Jak tylko pdp wstaje,to pierwsza rzecz jaka Ją interesuje,to telewizja. Telewizor włączony non stop . Innych zainteresowań,niestety,nie ma .
Sloneczko nieśmiało wyłania się zza chmur,życzę Wam spokojnej,pogodnej soboty 
28 września 2024 18:02 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry po południu . Jesienne za oknem, dzień się kurczy. Grzybki różnorakie często z lokatorami nie nadającymi się do spożycia zniechęcają do zbieractwa .Maślaki w pełnej krasie błyszczące i w dużych ilościach . Lubię maslaczki na masełku z cebulką  . 
Spokojnego wieczoru życzę .
28 września 2024 21:56 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Pogoria, Jura, Myszków...itp, , tam się pokazały większe ilości grzybów 😀

Luke dzięki za wiadomość o grzybkach  to są moje tereny tylko że mamy zabrać kogoś z Zabrza i Rudy śląskiej którzy nie mają samochodu więc my musimy dojechać z Zagłębia do nich i nie ma sensu się wracać.Za to moja połówka i ja możemy się przejechać zobaczyć. Jest też inny problem trochę się rozchorowałam,boli mnie gardło i uszy więc nie chciałabym się doprawić jeszcze gorzej. Może jednak coś wymyślimy. Nieraz tak jest jak nie urok to s.....ka 
28 września 2024 22:25 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry po południu . Jesienne za oknem, dzień się kurczy. Grzybki różnorakie często z lokatorami nie nadającymi się do spożycia zniechęcają do zbieractwa .Maślaki w pełnej krasie błyszczące i w dużych ilościach . Lubię maslaczki na masełku z cebulką  . :mniam:
Spokojnego wieczoru życzę .

Maślaczki,umhmm 
Kojarzą mi się z dzieciństwem,kiedy bywałam u dziadków. Dziadek szedł raniutko do pobliskiego lasu,miał swoje miejsca,w których zawsze,ale to zawsze,tu maślaczki ,tam "czerwonogłówki (nie wiem co to za grzyby tak nazywał,koźlaki?),a gdzie indziej prawdziwki na Niego czekały. A mnie budził zapach przygotowywanych przez babcię grzybów. Robiła przepyszne maślaczki w sosie,do którego dodawała swojską śmietanę . Ech,miło powspominać. Ja grzyby bardzo lubię jeść,zbierać nie umiem,nie widzę ich po prostu,jakby się chowały przede mną a pokazywały tym,którzy idą za mną. No i nie znam się na grzybach,dlatego sama nie zbieram. Ale chodzić do lasu na grzyby uwielbiam 
29 września 2024 05:39 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie. Kawa już pachnie, a ja rozkoszuje się błogim lenistwem. I tak do ósmej. 
29 września 2024 07:04 / 4 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami śpiewając ta ostatnia niedziela w sobotę do domku miłego dzionka wszystkim 
29 września 2024 09:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielę .Ochłodziło się bo jest tylko 8 st.  w tej chwili ale troszkę słonka widać za chmurkami.⛅ .Pomimo mojego chorego gardła wybieram się na targowisko jak zawsze w niedzielę zrobić sobie spacerek kupić nie kupić popatrzeć można a przy okazji jakiś owoc się kupi . Spokojnego dzionka życzę i jeszcze dużo słonka. 
29 września 2024 09:58 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielny poranek. Wygrzewam się w jesiennych poromieniach słońca popijając kawkę. Dzisiaj później,poleżałam sobie dłużej, spokojnie,bez nasłuchiwania co się dzieje na górze. Wczoraj przyjechała córka pdp i przejęła obowiązki. Szkoda że tylko do jutra może zostać. Dzisiaj mam więc łuz,na kolację idziemy gdzieś do restauracji. A,w piątek byłam z pdp w bistro zaprzyjaźnionej Gruzinki na gołąbkach. Były pyszne, smaczniejsze od tych, które ja robię. Farsz leciutki, mięciutki. Do mięsa i sosu pomidorowego dodaje świeży estragon i tymianek.
Przyjemnej, spokojnej niedzieli życzę 
29 września 2024 10:09 / 3 osobom podoba się ten post
na balkonie.
Kucharka się już krząta w kuchni, więc mam dziś wolne od .A co , stać mnie na kucharkę 😂

Syn miał przyjechać, więc przyjechał. Teraz coś znów wierci. Tym razem przyjechał ze swoją psiapsiółką, która wczoraj zadeklarowała się, że zrobi dziś obiad. Jakieś schweinbraten czy coś w tym stylu. Jest słonecznie, nawet ciepło. Przejdę się do piekarni po ciastka. Czas mija szybko.
Miłego dnia , a grzybiarzom duuuużo grzybów 
29 września 2024 10:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam i pozdrawiam serdecznie w niedzielne przedpołudnie 
Spokojnego dnia 
29 września 2024 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
creyzy

Witam się z Wami śpiewając ta ostatnia niedziela w sobotę do domku miłego dzionka wszystkim :aniolki:

Bezpiecznej drogi ,.bo mogę przegapić  
30 września 2024 04:44 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo. Wszystkim życzę szybko mijajacych dni i długich urlopów później.