Powitajki przy kawie 77

22 września 2024 10:33 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja podobnie jak Maluda, w niedzielę swoją pracę ograniczam do przygotowania posiłków, ewentualnie jakieś nieprzewidziane sytuacje z pdp mogą mi dołożyć zajęcia  
Życzę spokojnej, przyjemnej niedzieli 
22 września 2024 11:26 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś do obiadu dosiądzie syn podopiecznych. Przyjechał pociągiem o pierwszej w nocy .
Był 4 tygodnie na urlopie poza Niemcami.
Wszystko ok, tylko...Czy niektórzy Niemcy muszą mieć spóźniony "zapłon"?
O 20.23 dostałem info od niego, że jedzie. Na obiad produkty są, po ciacho szedłem do piekarni , bo wczoraj kupiłem dwa kawałki dla dziadków. A nie powiem mu, że musicie się podzielić dwoma kawałkami 😂
Nie narzekam, tylko piszę o tych "zapłonach". Mógł w dzień napisać. Piekarnię przy Lidlu mam w odl.5 minut spacerkiem od domu, więc żaden to problem.
Poza tym ok. Byłem u lekarza z babcią na pobraniu krwi, jutro wyniki. Je już więcej, pije też. Trzeba z godzinkę siedzieć z nią, ale mi to pasuje, zawsze w tzw międzyczasie coś zrobię, czy to obiorę przy niej ziemniaki czy warzywa, czy polukam w smartku...Tabletki fajnie w jogurcie zażywa, nie krzywi się, że gorzkie.
Słowem spokojnie.
23 września 2024 06:03 / 2 osobom podoba się ten post
Doberek poniedziałkowo. Się mi przysnęło, bo znowu wylukalam. zajefajny film. Dzisiaj jedziemy z Seniorką do Zahnarzta, a ja przy okazji wdepnę do Edeki. Potem mam zamiar tylko wypoczywać. Letę na kawę, bo o 7 mej muszę podać tabletki. 
23 września 2024 07:56 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam w nowym tygodniu i życzę spokojnego poniedziałku 
23 września 2024 09:23 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ☀️
Niestety,zgodnie z zapowiedziami,ochłodziło się. Nawet deszcz już trochę pokropił. Cały tydzień ma być pogoda w kratkę,trochę słońca,trochę deszczu. Szkoda . Cóż,jesień się zaczyna. Oby była piękna i złota. Żal mi tylko,że więcej czasu będziemy musiały spędzać w domu. Ostatnie dni lata rozpieściły nas,wysokie temperatury i słońce od rana do wieczora. Często już od południa wędrowałyśmy,większość dnia na spacerach po za domem. Zdarzało się,że nawet na mojej pauzie zabierałam pdp ze sobą,żal mi było zostawiać Ją samą w domu,kiedy świeciło słońce. Wkrótce się nasiedzi ,kiedy przyjdą jesienne słoty. Sobotę i niedzielę spędziłyśmy bardzo przyjemnie ,niemal całe dnie w miasteczku,odbywał się akurat jesienny festyn. Spacerując deptakiem pośród kramów z różnymi ,czasem ładnymi,czasem nijakimi,ale najczęściej niepotrzebnymi  artykułami , przysiadając od czasu do czasu żeby np zjeść placki ziemniaczane,czegoś się napić,spotykając znajomych,czułam się jak na deptaku w jakimś kurorcie ,atmosfera była naprawdę wakacyjna . Festyn się skończył,pogoda się zmieniła,czas wrócić do,oby nie szarej ,rzeczywistości.
Przyjemnego poniedziałku życzę 
23 września 2024 13:03 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w południe  Pogoda ładna aż chce się iść na spacer lub rowerek.Zjem obiad  i gdzieś się wybiorę chociaż na 1-2 godz. Spokojnego dzionka życzę 
23 września 2024 17:58 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry można do mnie pisać " jak ci się powodzi " .Nareszcie mam trochę czasu .Spokojnego wieczoru .
23 września 2024 19:39 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry można do mnie pisać " jak ci się powodzi " .Nareszcie mam trochę czasu .Spokojnego wieczoru .

Aha,masz czas a rozpisaaałaaaß się,że hej 
Szrajbuj,co tam porabiałaś,bo oprócz zabieganej Maludy,spokojnego Luke,to nikomu nie chce się niczego szrajbnąć. A i Oni nie rozpisują siedzą bardzo 
Na Nincie zawsze można liczyć,nawet na urlopie coś skrobnie
24 września 2024 05:17 / 3 osobom podoba się ten post
No i doberek wtorkowo. A cieszę się tym bardziej, bo od 10 tej do 18 tej mam wreszcie wolne eee! I bardzo dobrze, bo wczoraj miałam psychicznie trudny dzień. Seniorka przyuwazyla, że byłam w piwnicy i chciała klucz do niej. Nie mogę Jej pozwalać schodzić do piwnicy po ostatnim wypadku, gdy wylądowała w szpitalu. No i się zaczęło szukanie klucza po całym mieszkaniu przy odpowiednim wyzywaniu mnie. Napisałam do Córki o sytuacji. Potwierdziła bezwzględny zakaz dawania klucza i dzisiaj ma rozmawiać z matką. Ale co się na wkurzałam, to moje. Nawet nie zeszłam po pranie, bo cały czas pilnowała skąd będę brała klucz. I tak cały dzień aż do wieczora. Byłam wykończona, gdy wreszcie zamknęłam za sobą drzwi sypialni. Uff, oby dziś było lepiej. No dobra, biorę się za kawę. Miłego i bezstresowego dnia Opiekunowo. 
24 września 2024 06:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja też na nogach choć sama sobą się opiekuje . Robi się chłodniej to i inne prace mam w planie .
Życzę spokoju i dobrego dnia 
24 września 2024 07:02 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Aha,masz czas a rozpisaaałaaaß się,że hej :-)
Szrajbuj,co tam porabiałaś,bo oprócz zabieganej Maludy,spokojnego Luke,to nikomu nie chce się niczego szrajbnąć. A i Oni nie rozpisują siedzą bardzo :-)
Na Nincie zawsze można liczyć,nawet na urlopie coś skrobnie:oczko:

Nie ma kiedy , jak mówi moja sąsiadka  Trochę podróżuje, trochę zapasy robię w sensie, że lubię mieć kolorowo w spiżarni .Dzisiaj pochmurno więc okna umyje i zawieszę firanki, bo całe lato ściany gole i okna bez firan . Nareszcie mam cza posegregować zdjęcia a wieczorem czytam swoje pamiętniki z pracy opiekuńczej, a jest tego sporo bo opisywałam każdy dzień i każda   chorobe . I tak czas leci .
24 września 2024 07:08 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo we wtorek miłego dnia wszystkim 
24 września 2024 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,ja też już dość długo nie śpię. Pochmurno ale przyjemnie posiedzieć z kawką na tarasie, bez szukania kryjówki przed oślepiającym słońcem. Dzisiaj po fizjoterapii od razu do domu,przyjdzie spec od przeorganizowania kabiny prysznicowej. Pewnie będzie trochę bałaganu ale już się cieszę na jutrzejsze duszowanie seniorki. Nareszcie nie będę musiała się gimnastykować . Planów na popołudnie nie mamy, może wyjdziemy gdzieś jak nie będzie padać. Dzisiaj mam wyjątkową pustkę w głowie co do obiadokolacji, żadnego pomysłu. Sama mam ochotę jedynie na sałatę z tuńczykiem i jajkiem,zapytam stołowników,czy im to wystarczy,jak nie,to zrobię sznycle i warzywa z patelni. Na inne pomysły coś mnie dzisiaj nie stać. 
Spokojnego wtorku życzę 
24 września 2024 08:42 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry we wtorek, w domu trochę później się wstaję bo nie ma tych obowiązków. Dziś ma być ładny dzień a my wybieramy się do córki jakieś 30 km. Tak odwiedzić o pogadać sobie póki jeszcze pogoda dopisuje. Zaraz idę pod prysznic  ,ubieranie i jeszcze śniadanie i dawaj w trasę 🚗. Spokojnego i słonecznego dzionka życzę 
24 września 2024 11:39 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  dobrego dnia