Powitajki przy kawie 77

20 września 2024 05:32 / 2 osobom podoba się ten post
Doberek przy dużej czarnej.Wczoraj oglądałam zajefajny film na faktach i musiałam na końcu uważać,żeby nie przysnąć.Dzisiaj szczególnych planów nie mam,po południu wpadnie jedną z córek,to ja po angielsku wyemigruję do siebie. Książkę już też prawie przeczytałam.No,jeszcze tydzień z dokładką i do domu.Terminy naglą,notariusz,neurochirurg...Oby wszystko poszło po mojej myśli. Śpijcie dalej  
20 września 2024 07:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i znów mamy weekend, jak ten czas szybko mija  życzę wszystkim dobrego dnia 
20 września 2024 08:40 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry, jeszcze na zwolnionych obrotach ☀️. Kawa,taras,internet. Pogodnie ale chłodniej i wieje dość mocno. Od 9-tej muszę wrzucić szybszy bieg. Przygotować śniadanie, najpóźniej o 9:30 obudzić pdp. Na 11:30 musimy stawić się na fizjoterapii. A po niej znów zwolnimy. Dzisiaj zaczyna się u nas w Bensberg doroczny,jesienny fest. Pewnie wybierzmy się jutro na dłużej, dzisiaj tylko wybadamy co się dzieje. Wczoraj byłam z córką pdp w OBI na małych zakupach. Posłuchała moich sugestii i przeorganizujemy trochę kabinę prysznicową. Łazienka nie jest przystosowana dla osób starszych, wymagających pomocy podczas mycia się.
Tak więc wypadną drzwi od kabiny,zamocowane zostaną uchwyty do przytrzymania się na dwóch ścianach a w wejściu zawiśnie tylko zasłona prysznicowa. We wtorek przyjdzie pan majster i wszystko zrobi. Teraz trzeba się nagimnastykować,żeby pdp wyduszować. Ja jestem szczupła więc jeszcze jakoś sobie radzę, stoję bokiem w tych otwartych drzwiach i myję pdp,ale Ona ma trudność z wejściem do kabiny przez drzwi, które przesuwają się tylko do połowy,jak to często w takich kabinach bywa. W planach mamy też lift do wanny, która od lat jest nieużywana. Prysznic jest jednak priorytetem, pdp zdarzają się często niechciane niespodzianki i duszowanie bywa nieraz codziennie. 
Posiedzę jeszcze chwilę na tarasie i do roboty 😉. Spokojnego piątku,weekendu początku 
20 września 2024 09:02 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Witaj. Powiedz, z jakim przewoźnikiem jechalaś😀

Witaj Luke jechałam z TanBus  wyjazdy mają codziennie i 7-dmy przejazd gratis  dali mi swoją wizytówkę na której wpisują datę przejazdu i po siedmiu ma buć ten darmowy  Mnie to narazie nie jest potrzebne bo przecież firma załatwia busa  ale może a nóż się przyda 
20 września 2024 09:08 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  Za oknem słonko już świeci  będzie ładny dzień Wczoraj miałam dzień poźamowy ale dziś już trzeba wpaść w rytm domowych obowiązków,dzieci mi jednak nie płaczą więc na spokojnie dziś rozpakuję resztę z walizki bo wczoraj się nie chciało .Spokojnego dnia wszystkim życzę 
20 września 2024 09:10 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Witaj Luke jechałam z TanBus  wyjazdy mają codziennie i 7-dmy przejazd gratis  dali mi swoją wizytówkę na której wpisują datę przejazdu i po siedmiu ma buć ten darmowy :-) Mnie to narazie nie jest potrzebne bo przecież firma załatwia busa :lol3: ale może a nóż się przyda :-)

Luke poprawka "TaniBus" zjadło mi literkę "i" 
20 września 2024 09:10 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Witaj Luke jechałam z TanBus  wyjazdy mają codziennie i 7-dmy przejazd gratis  dali mi swoją wizytówkę na której wpisują datę przejazdu i po siedmiu ma buć ten darmowy :-) Mnie to narazie nie jest potrzebne bo przecież firma załatwia busa :lol3: ale może a nóż się przyda :-)

Nincia,też z Nimi jeżdżę. Warto brać kupony na przejazd,już miałam raz siódmy gratis.Powiedziałam o tym firmie i zaznaczyli  że jadę własnym transportem a do wypłaty wpadło dodatkowe 100 euro.Tak że polecam.
20 września 2024 22:32 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Nincia,też z Nimi jeżdżę. Warto brać kupony na przejazd,już miałam raz siódmy gratis.Powiedziałam o tym firmie i zaznaczyli  że jadę własnym transportem a do wypłaty wpadło dodatkowe 100 euro.Tak że polecam.

Maluda kupon mi sami dali  dzięki że mi podpowiedziałaś to postaram się tak zrobić jak ty jeśli moja firma się na to zgodzić 
21 września 2024 05:58 / 2 osobom podoba się ten post
Doberek, dzisiaj trochę dłużej pospałam, ale to znowu przez film. Najgorsze, że był na faktach i skończył się tragicznie. No i w nocy głupoty mi się śniły. Dzisiaj znów popołudniu odwiedziny jednej z córek. Dopomnialam się w końcu o te dwa wolne popołudnia zresztą  egal. No i mam - następny wtorek i sobota. A teraz spadam na kawę. 
21 września 2024 08:03 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam wszystkich i życzę spokojnej soboty , u mnie pora szykować śniadanie , obowiązki wzywają 
21 września 2024 10:09 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dzień taki,że chce się śpiewać "nic mi dzisiaj nie potrzeba,oprócz błękitnego nieba ". A niebo błękitne i słońce nie tylko pilotom w oczy świeci Zawsze mi tego mało,cieszę się na zapas bo pogoda szybko może się zmienić. Dzisiaj mamy fest w naszej miejscowości. Pranie już wywiesiłam ,z obowiązków tylko małe zakupy i będziemy spacerować,przechadzać się między kramami,degustować,przyglądać się. Gotowanie odpada,zjemy sobie gdzieś coś 
Pogodnej,spokojnej soboty życzę 
21 września 2024 10:26 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w słoneczną sobotę ☀️,niech słonko jest jak najdłużej bo je uwielbiam  .Trochę dłużej sobie pospałam bo wiadomo że nie jest że już i na godzinę  ,spokojnie wszystko się zrobi dzieci nie płaczą  Spokojnego dnia życzę   
22 września 2024 05:48 / 2 osobom podoba się ten post
Doberek niedzielnie. Spało mi się fajnie a i wczorajszy dzień upłynął szybko i spokojnie. Dzisiaj ograniczam się tylko do robienia posiłków, nic ponadto. No, to spadam na kawę a Wy śpijcie dalej 
22 września 2024 07:03 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w niedzielę do zisiaj ważny dzień dla moich podopiecznych 65 rocznica ślubu świąteczny obiad w gronie rodziny miłego dnia wszystkim 
22 września 2024 09:42 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry, jeszcze cisza i spokój,jak każdego poranka o tej porze.
Chytra jestem na takie chwile siedzenia na tarasie w słoneczku, wśród zieleni. Gdyby tak można było "nachapać się"tym na zapas
Od jutra zmiana pogody 
Przyjemnej, słonecznej, spokojnej niedzieli życzę