Powitajki przy kawie 77

16 września 2024 05:48 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Witam raz jeszcze 
Mieszkam w mieście, które jako pierwsze w 1997 roku dotknęła wielka powódź. Dziś zaczęto spuszczać wodę z największego zbiornika w Polsce, Racibórz .Dolny. Spowodować to ma wypłaszczenie tej masy wody i ocalić wszystkie miejsca przy Odrze. Oby. Po drodze z większych miast jest Kędzierzyn-Koźle, Opole,Wrocław.
Z żalem się patrzy na to, jak niszczone są miasta.
Akurat te, do których chętnie jeździłem...Prudnik, Jarnołtówek Głuchołazy, Kłodzko, piękne uzdrowiska w Kotlinie Klodzkiej itp. Sentymentalnie podchodzę do tych obrazków i przekazów. Brak słów 🙁

16 września 2024 07:17 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień bardzo smutny, tyle nieszczęść 

Trzeba się jednak jakoś przywitać  
Niech ten dzień będzie lepszy od wczorajszego .
16 września 2024 08:20 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w smutny poniedziałek😥.Prawie cała Polska zalana,tyle zniszczeń i ludzkich dobytkó.Współczuję tym ludziom . Dziś znowu będziemy śledzić wydarzenia. Spokojnego dnia .
16 września 2024 09:29 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,za oknem szaro i smutno,tak jak smutne są wiadomości z kraju 
Spokojnego dnia życzę 
16 września 2024 13:23 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniu oby był lepszy od zeszłego miłego popołudnia wszystkim 
16 września 2024 13:26 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  spokojnego popołudnia 
17 września 2024 05:20 / 4 osobom podoba się ten post
Witam Wszystkich spod kołdry. Nawet wyspana jestem, bo już po 21 ej pogasilam wszystko, tylko Radio Plus gra do tej pory. Dzień tutaj upływa pracowicie, ale właściwie tylko do obiadu. Potem wiadomo - kawa i wałęsa się po ogrodzie, dopóki pogoda dopisuje. Wczoraj przedobrzyłam i czuję się podziębiona. Dziś jadę z Ellen na zakupy, to coś antygrypowego kupię sobie. Córki są super, widać, że szczerze kochają Mamę a i Seniorka jest miła. Jest miesiąc po śmierci Męża, więc staram się być delikatna. Oby tak do końca turnusu. No i zaraz zaglądam, jak sytuacja w pld Polsce. Też mam Rodzinę w Kamiennej Górze, ale są bezpieczni, dzwoniłam wczoraj. 
17 września 2024 08:10 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry we wtorek.Od rana mam dobry chumorek bo jutro już jadę do domciu.Moje zlecenie tutaj trwało 32 dni to nie długo ale i tak tęsknie za domem,rodziną ,znajomymi ..Dziś jest pochmurnie ale w południe ma być kochane słoneczko  ☀️.Spokojnego dnia wszystkim i aby do końca . Ja dziś już muszę być spakowana  bo zmienniczką może być jutro  już o 5,00-9,00 a może też iwcześniej W nocy muszę czuwać na jej telefon.
17 września 2024 09:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ☺️ w niedzielę 15.09 wróciłam do Münster ( Hessen). Przerażające te zdjęcia i informacje o powodzianach...😩
17 września 2024 09:43 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,jeszcze pochmurno ale cieplej niż w ostatnim tygodniu. Wczoraj od południa słonko tak grzało,że w bluzce z krótkim rękawkiem siedziałam z pdp w kafejce. Dzisiaj po południu przyjeżdża córka seniorki ,zostanie na 1-2 noce,więc cieszę się już na jutrzejszy wolny dzień . Zamierzam wyjechać do Bergisch Gladbach a może do Kolonii. Śledzę wiadomości z Polski,współczuję bardzo ludziom,których dotknęła klęska wielkiej wody,ale życie toczy się dalej. Dzisiaj raniutko,niemiecka koleżanka przysłała mi filmik na YouTube pt Wielka woda,co to jest? Zawsze łukiem omijałam wszelkie teorie spiskowe dot klęsk żywiołowych,covida itp,ale przyznam,że ten filmik na kanale drzewo mocy, daje do myślenia . Jeśli kogoś temat zaintrygował,to proszę sobie wyszukać na YouTube.
Seniorka jeszcze śpi ,ja po kawce,niuwsach i obejrzeniu przysłanego mi przez koleżankę video,zabieram się za przygotowanie śniadania ,a później obudzę pdp. Ok 12-tej chciałabym,jeśli nie będzie padało,wyjść z Nią z domu,żeby Agnieszka,która przychodzi dzisiaj sprzątać ,miała spokój i żebyśmy nie kręciły się jej pod nogami .
Spokojnego,przyjemnego dnia życzę 
17 września 2024 09:46 / 1 osobie podoba się ten post
Joanna1983

Dzień dobry Opiekunkowo ☺️ w niedzielę 15.09 wróciłam do Münster ( Hessen). Przerażające te zdjęcia i informacje o powodzianach...😩

Piękne miasto. Byłam kilka razy u seniorki w Emsdetten,to w pobliżu Munster. Spotkałam się tam nawet z Luke,który był w tym czasie w Munster. Spędziliśmy miło czas w piękne,letnie popołudnie .
17 września 2024 14:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry  witam i życzę spokojnego popołudnia 
17 września 2024 16:52 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w bardzo pracowity dla mnie dzień . Zjadłam dopiero śniadanie z obiadem  i zrobię sobie spanko popołudniowe .
Już nie mam sił spoglądać na pr. w tv , same nieszczęścia .
Spokoju życzę .
18 września 2024 05:03 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek świtkiem rankiem.Zmordowana jestem,że hej.Owszem,Seniorka miła i sympatyczna, ale z tych,które uważają,że opiekunce należy się tylko pauza popołudniowa.Co prawda powiedziałam Jej,że po 9 tej to mój czas na drugą kawę,że ja nie maszyna i odsapnąć muszę, ale szczerze...ciężko jest.Dzisiaj ja robię obiad,więc wczoraj już przygotowałam mięso na kotlety i surówkę z porą.Ona walczyła na ogrodzie, ale tym razem nawet nie wyszłam,tylko na koniec wyrzucić bio na kompost.Jakie było moje zdziwienie, gdy przed 21 ą poszłam powiedzieć dobranoc a ona tośta się z wielką poszwą i mówi,że mam (dzis)przebrać łóżko Jej męża...Jesssu,jeszcze mnie boli kręgosłup od wczorajszego prasowania a tu nowe zadanie bojowe.Odsapnę dopiero w przerwę i jestem ciekawa,co zaserwuje popołudniu???Dobrze,że dziś wpadnie drugą córka,to może trochę zastopuje,bo inaczej nie dopełznę do końca miesiąca. No i tyle i aż tyle z rana.
18 września 2024 06:58 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda, pytaj się zawsze na początku zlecenia, kiedy i jak często zmieniać pościel. Wówczas w dzień zmieniasz i nie masz takiej wczorajszej sytuacji