Powitajki przy kawie 77

14 września 2024 09:15 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Cześć wszystkim w sobotę 
No Jelenia Góra też ma problemy.
Mam kontuzje stopy więc zostaje mi śledzić w necie sytuację ,nie jest za wesoło ....
Pora deszczowa nadeszła i koniec . Oby nie było powtórki z 97
Spokojnego dnia dziewczyny i chłopaki! 

Jak widać z prezentowanych relacji w tym  roku jest inaczej .Wręcz jestem zaskoczona determinacja służb i zaangażowaniem obywateli .Może wreszcie dochodzimy do słusznego wniosku, że nic nam samo z nieba nie spadnie ,oprócz deszczu .
14 września 2024 09:21 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry ☀️,słońca życzę,ja się za nim stęskniłam . Uparta jestem,dalej,mimo 6 st ,kawa na tarasie. Jak się odpowiednio otulę,to nawet przyjemna pobudka,czas na chwilę przemyśleń,prasówkę i zachwyt nad naturą . Czekam na cieplejsze dni,mają nadejść w przyszłym tygodniu. Fajnie,bo w przyszły weekend będzie miał miejsce jesienny festyn,przydałoby się trochę ciepełka żeby skorzystać, bo zapowiada się wiele atrakcji. Moja pdp najchętniej pewnie posiedzi przy kramach z jedzeniem i degustacją wina.
Właśnie dotarło do mnie,że dzisiaj mijają dwa tygodnie od mojego przyjazdu. Jak dotąd wszystko bez zmian,nikt nikomu ciśnienia jeszcze nie podniósł .
Myślami jestem w Polsce,martwię się o rejony zagrożone zalaniem. Na Mazurach spokojnie,nie ma zagrożenia . Życzę Wam spokojnej,przyjemnej i bezdeszczowej soboty 
14 września 2024 09:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien dobry w sobotę :) Dla mnie dobry- nie będzie mi się chciało jutro wracać. Jak widzę te energiczne i radosne berbecie to od razu mam przypominajkę co jest w życiu najważniejsze. 
Mimo niepokojących wieści - spokojnego dnia. 

14 września 2024 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
Witam w sobotę,trochę późno bo od rano wzięłam się za porządki   żeby nie było mi zimno bo tutaj oszczędzają na ogrzewaniu i nie pozwalają włączyć jedynie w moim pokoju mogę włączyć  Na dworze dość ładnie bo teraz już 14 st. ale rano było 7 st. W mieszkaniu jest tylko 8st. Dlatego od rana zaczęłam się ruszać przecież i tak muszę odpoczywać źeby ducha nie wyzionąć. Za oknem słonko świeci i w przerwie pojadę na przejażdżkę   Spokojnego dnia wszystkim i dużo słoneczka ☀️. 
15 września 2024 07:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w chłodny ale pogodny niedzielny poranek. Pewnie wielu opiekunów pochodzi z terenów zagrożonych zalaniem. Mogę się tylko domyślać,co to dla Was oznacza. Spokojnego dnia wszystkim życzę i oby lepsze wieści z kraju zaczęły napływać 
15 września 2024 08:12 / 1 osobie podoba się ten post
Dziń dobry w niedzielny poranek. Teraz jest 8st. ale będzie ok 17st. Wczoraj trochę wcześniej poszłam spać więc dzisiaj już jestem wyspana chociaż pdp jeszcze śpi. Niech sobie śpi nie ma pośpiechu mamy czas przecież dziś niedziela. Obudził mnie chyba ogrodnik który przyszedł obcinać krzaczki na ogrodzie. Tutaj takie prace się wykonuje widocznie w niedzielę To okropne z tymi powodziami,ijak to ktoś powiedział że albo ci góry chcą nas usmażyć a teraz potopić. Napewno niektórzy z was martwią się o swoich bliskich. Tak jak Gusia współczuję im ale głowa do góry może nie będzie tak źle,po niedzieli już deszcz ma się uspokoić. Spokojnego dnia wszystkim i dużo słonka ☀️.
15 września 2024 09:27 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  spokojnej niedzieli życzę 
15 września 2024 10:16 / 2 osobom podoba się ten post
Witam raz jeszcze 
Mieszkam w mieście, które jako pierwsze w 1997 roku dotknęła wielka powódź. Dziś zaczęto spuszczać wodę z największego zbiornika w Polsce, Racibórz .Dolny. Spowodować to ma wypłaszczenie tej masy wody i ocalić wszystkie miejsca przy Odrze. Oby. Po drodze z większych miast jest Kędzierzyn-Koźle, Opole,Wrocław.
Z żalem się patrzy na to, jak niszczone są miasta.
Akurat te, do których chętnie jeździłem...Prudnik, Jarnołtówek Głuchołazy, Kłodzko, piękne uzdrowiska w Kotlinie Klodzkiej itp. Sentymentalnie podchodzę do tych obrazków i przekazów. Brak słów 🙁
15 września 2024 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Witam raz jeszcze 
Mieszkam w mieście, które jako pierwsze w 1997 roku dotknęła wielka powódź. Dziś zaczęto spuszczać wodę z największego zbiornika w Polsce, Racibórz .Dolny. Spowodować to ma wypłaszczenie tej masy wody i ocalić wszystkie miejsca przy Odrze. Oby. Po drodze z większych miast jest Kędzierzyn-Koźle, Opole,Wrocław.
Akurat te, do których chętnie jeździłem...Prudnik, Jarnołtówek Głuchołazy, Kłodzko, piękne uzdrowiska w Kotlinie Klodzkiej itp. Sentymentalnie podchodzę do tych obrazków i przekazów. Brak słów 🙁

15 września 2024 11:09 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Witam raz jeszcze 

Ja też  .

Nie wiem jak się przywitać  czy " Dzień dobry " to jest to co czuje ?
Wielkie nieszczęście , czy Polacy również chętnie pomogą poszkodowanym w tym pogodowym Armagedonie  
Spokoju życzę 
15 września 2024 12:41 / 2 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami myśląc o tym co przeżywają nasi rodacy w kraju mimo wszystko spokojnej niedzieli 
15 września 2024 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Ja też  .

Wielkie nieszczęście , czy Polacy również chętnie pomogą poszkodowanym w tym pogodowym Armagedonie  
Spokoju życzę :aniolki:

Hej,tak krótko:) Ja też jestem bardzo zaniepokojona, zwłaszcza, że mam tam dobrych znajomych..., muszą się ewakuować...Mam nadzieję, że, chociaż, teraz ludzie się zjednoczą..,.,ja im , oczywiście, zaproponowałam miejsce  nas:), ale...to ok. 600km'(
15 września 2024 13:23 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja też  .

Spokoju życzę :aniolki:

Hej,tak krótko:) Ja też jestem bardzo zaniepokojona, zwłaszcza, że mam tam dobrych znajomych..., muszą się ewakuować...Mam nadzieję, że, chociaż, teraz ludzie się zjednoczą..,.,ja im , oczywiście, zaproponowałam miejsce  nas:), ale...to ok. 600km'(
15 września 2024 13:47 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś taki komunikat w Raciborzu...

"Najgorsze przyjdzie w nocy. Stan Odry może przekroczyć nawet 10 metrów. Czesi przestrzegają przed ekstremalną powodzią"

Teściowa i szwagier przyjdą dziś do nas, jak przed 27 laty.
Tak to wówczas wyglądało.
Ja mieszkam wyżej, na osiedlu wyżej położnym od Odry, jednak i tak piwnice w bloku mamy zalane na pół metra ...Ale to nic, w porównaniu z cierpieniem ludzi , które doświadczają tego w tym momencie 🙁

16 września 2024 04:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowej rzeczywistości. Resztę opiszę później.