Powitajki przy kawie 77

10 września 2024 20:49
nincia

Och z pośpiechu pomyliłam się i zamiast bożena.... ,napisałam Gusia :lol1:

Nieszkodliwe,moja pdp też do wszystkich mówi Gusia 
11 września 2024 07:58 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam i pozdrawiam serdecznie 
11 września 2024 09:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i oby taki był. Raczej spokojnie i nudnawo się zapowiada. Niebo zasnute chmurami,siąpi deszczyk i cały dzień ma padać. Teraz tylko 11st . Nie lubię takich dni. Seniorkę interesuje tylko telewizja,nie gra w żadne planszowki,nie czyta,nie słucha radia. W deszczowe dni moim głównym zajęciem przy pdp jest wertowanie programu telewizyjnego i operowanie pilotem w poszukiwaniu kryminałów ,seriali czy innych Liebesfilme. Zastanawiam się czy nie namówić dzieci pdp,żeby sprawili mamie nowego smart tv. Tyle że wtedy to nawet w domu mało by dreptała, pewnie tylko do toalety i trudno byłoby Ją od telewizora oderwać . Czasem puszczam Jej muzykę na moim I'Padzie , z lat Jej młodości ,opowiada wtedy,jak to "balowała", przy niektórych utworach nawet się popłacze. Może dzisiaj zrobimy taki dzień muzycznych wspomnień. 
Narobili mi ostatnio Forumki i Forumek apetytu na wątróbkę. Wybiorę się chyba  do Metzgerei i zamówię,bo nie widziałam żeby mieli w ciągłej sprzedaży,a może nie zwróciłam uwagi.
Posiedzę jeszcze chwilę delektując się ciszą i trzeba wracać do obowiązków ,bo niedługo pewnie wstaną.
Przyjemnej środy życzę 
11 września 2024 09:42 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w środę u nas też siąpi deszcz i jest 11st. Też nie lubię takiej pogody wolę już te upały i tak źle i tak niedobrze ech  Miłego dnia wszystkim 
12 września 2024 05:44 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w czwartek  Przebudziłam się i nie wiem czy jeszcze zasnę, a o 6,20 muszę wstać bo pdp jedzie na dializy. Na dworze tylko 5 st. i zapowiada się cały dzień chłodny najwięcej 15 st. Idzie już zima lato już odeszło a szkoda.Spróbuję jeszcze zasnąć może się uda miłego poranka wszystkim .
12 września 2024 08:35 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Och z pośpiechu pomyliłam się i zamiast bożena.... ,napisałam Gusia :lol1:

spokojnie nie obrażam sie :D 
12 września 2024 09:03 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,u mnie też zimno chociaż temperatura powoli wzrasta. Nadal tylko 8st i siąpi deszczyk. I tak cały dzień ma być . A my musimy po południu wyjść na fizjoterapię . Dam pdp parasolkę,sama mam kurtkę p.deszczową z kapturem i damy radę. Na wózku to niecałe 10 min marszu. Wsiadanie do taksówki i wysiadanie z niej zajmuje więcej czasu i wymaga większego wysiłku. Wczoraj udało nam się wyjść na 1,5 godzinki. Seniorka posiedziała ze znajomymi,ja buszowałam po Action. Wspomiałam kiedyś córce ,że przydałaby się mamie kołdra,taka którą można częściej prać. No i o tym że jak trafię na taką "4 pory roku ", to sobie też chcę kupić i mieć tutaj swoją,bo w styczniu mam zamiar wrócić. Córka dała nam znać,że są takie w Action i mam kupić dwie,dla siebie też za pieniądze Jej mamy. Miło. Tutaj tyle osób się zmieniało w ostatnim czasie,że każdego wieczoru ,kładąc się do łóżka,myślę sobie ,ciekawe kto pod tą kołdrą spał. To teraz mam swoją. Dzisiaj budziłam się kilka razy. A to zamykałam okno bo zimno,to otwierałam bo nie umiem spać przy zamkniętym. Łóżko stoi przy samym oknie i nie ma możliwości,żeby to zmienić. Za pół godziny obudzę pdp bo dzisiaj duszowanie,chcę zdążyć przed pończoszanką .
Dobrego dnia życzę i trzymajcie się ciepło 
12 września 2024 10:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  koniec kolejnego tygodnia zbliża się wielkimi krokami.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, trzymajcie się cieplutko 
12 września 2024 11:06 / 2 osobom podoba się ten post
Też Was alarm wystraszył? Telefon miałam na dole u siebie i nie mogłam zlokalizować,skąd pochodzi sygnał . W końcu zeszłam na dół sprawdzić i dopiero odczytałam komunikat 
12 września 2024 12:30 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Też Was alarm wystraszył? Telefon miałam na dole u siebie i nie mogłam zlokalizować,skąd pochodzi sygnał :-). W końcu zeszłam na dół sprawdzić i dopiero odczytałam komunikat :oczko:

U mnie też  był alarm  ten  przeraźliwy dźwięk 
12 września 2024 12:31 / 3 osobom podoba się ten post
Wpadłam się z Wami przywitać życząc miłego popołudnia 
12 września 2024 13:03 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry . Będą grzybki , deszcz pada ciurkiem od kilku godzin . Pierwsze zwiastuny to sowy, pójdę jutro w stare , znajome miejsca.   
Dobrego popołudnia 

12 września 2024 15:59 / 2 osobom podoba się ten post
Witam popołudniu,u mnie też przepaduje i jest tylko 14 st. Rano już nie usnęłam więc w pauzie zaliczyłam drzemkę  Teraz wypołyśmy kawę i tak czas mija. Do południa jeszcze byłam w sklepie po parę drobiazgów i zdąrzyłam przed deszczem 
13 września 2024 08:06 / 1 osobie podoba się ten post
13 września 2024 09:04
Dzień dobry,jeszcze mgła się unosi nad ogrodem, chłodno, słońca nie widać ale mamy piątek i to 13-tego, będzie dobry dzień .i takiego wszystkim życzę