Powitajki przy kawie 77

09 września 2024 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry w chłodny,poniedziałkowy poranek. Słońce świeci ale tylko 14 st,a jak wstałam było 9!
Zaczynają się chłody,czuć jesień w powietrzu. Wczoraj całe popołudnie przesiedziałyśmy na tarasie. Była u nas przyjaciółka pdp,przyszła z upieczonym przez siebie sernikiem i tak do 18-tej siedziałyśmy przy kawce,ciachu i bąbelkach korzystając z pięknej pogody. Dzisiaj spokojny dzień się zapowiada,żadnych terminów,dopiero wieczorem wychodzimy na kolację do Włocha . Otworzyła się nowa kiedy byłam na urlopie. Póki co,trudno o stolik,trzeba rezerwować dwa dni wcześniej. Wczoraj syn pdp zamówił stolik na 4 osoby (zaprosili Barbarę od sernika ) ale...na zewnątrz. Zawsze się dziwię,że seniorka w domu marznie,a w restauracyjnych ogródkach nie  Mam nadzieję że przynajmniej nie będzie padało . Plus taki,że jak będzie chłodno,to nie będziemy siedzieć do późna 
Dobrego startu w nowy tydzień życzę 
09 września 2024 09:35 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Dzień dobry nowy tydzień czas zacząć :najlepszego3: Dziś jest chłodniej jak dla mnie to za chłodno :lol1:.Miłego dnia źyczę :kwiatek dla ciebie2:

Nincia,nie narzekaj . Dopiero co wszyscy na upały narzekali
09 września 2024 11:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim
staram sie tu zagladac ale cos mi to slabo idzie
z moja pdp troche gorzej , podupadla na zdrowiu, a to oznacza wiecej pracy.
miego dzionka 
09 września 2024 12:31 / 1 osobie podoba się ten post
Fiore

Dzien dobry wszystkim:-)
staram sie tu zagladac ale cos mi to slabo idzie:strach na wroble::hihi:
z moja pdp troche gorzej , podupadla na zdrowiu, a to oznacza wiecej pracy.:przytula:
miego dzionka :radosc:

Witaj ☀️
Wytrwałości życzę i zaglądaj do nas czasami 
09 września 2024 12:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w cudna deszczową pogodę .Jest tak jak chciałam .Pada kapuśniak  co mi przypomina też dobra zupkę .
Pięknego dnia życzę .
10 września 2024 07:05 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień doberek we wtorek miłego dnia wszystkim 
10 września 2024 07:24 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Nincia,nie narzekaj :oczko:. Dopiero co wszyscy na upały narzekali:-)

Wiem wiem Gusia ale jednak ja wolę upały Najlepiej to umiarkowanie tak 24-25 st  ale na to nie mamy wpływu 
10 września 2024 07:27 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim w chłodny wtorek  Spokojnego dzionka życzę 
10 września 2024 07:28 / 2 osobom podoba się ten post
10 września 2024 07:34 / 2 osobom podoba się ten post
Seniorka pojechała na dializy 🚕a ja myślę czy nie wskoczyć jeszcze do łóżeczka  na godzinkę czy dwie  
10 września 2024 08:36 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Seniorka pojechała na dializy 🚕a ja myślę czy nie wskoczyć jeszcze do łóżeczka :ide spac: na godzinkę czy dwie :lol2: :hejka1:

mam nadzieję że tak zrobiłaś  u mnie dzisiaj strasznie ponuro, nic tylko poleżeć pod kocem z rana 
10 września 2024 09:10 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,u mnie też niebo szaro -białymi chmurami zasnute.chlodno ,ale mówiąc jak dorotee, powietrze pyszne. Popijam kawkę na tarasie otulona miękkim szlafrokiem,zaraz będę jednak zmykać,bo stopy już niestety marzną w klapkach i w nosie odwilż się robi. Trzeba już chyba skarpety rano zakładać.
Wolę goronc ☀️kiedy otula mnie ciepełko zamiast szmat. Zobaczymy czy zdążę pdp wyduszować przed wyjściem na masaż i KG. Niby na 12-tą,ale dla mojej seniorki to jeszcze rano a nie południe. Muszę wyskoczyć dzisiaj do Sanitethaus odebrać nowe podkolanówki dla pdp,po drodze zajrzę do rzeźnika i kupię mielone. Chłodno,z przyjemnością zjemy pewnie Königsbergaklopse,fajnie będzie pociapać kartofelki w gorącym, kwaskowatym sosie. Wczoraj padało,ale Pedepcia w domu nie usiedzi. Ok 17-tej,w przerwie opadów,do kafejki wyjść było muß. Włocha odmówiłam, jeść na zewnątrz w taką pogodę to żadna przyjemność. Jednak jak Pedepcia i Jej syn zaplanują jedzenie w restoranie,to nie ma zmiłuj. Nie,nie gotuj,nie kupuj nic gotowego (świeżego)u rzeźnika,wychodzimy. Pobiegłam więc do Greka i wyprosiłam stolik dla czterech osób,bo,jak pisałam wczoraj, koleżanka pdp była zaproszona. I tak o 19-tej wylądowaliśmy w greckiej. Sala pełna,gwar taki,że rozmawiać trudno ale jedzonko pyszne jak zawsze. Dobrze że byliśmy we czworo, siedzący obok siebie mogli porozmawiać,tych siedzących naprzeciw siebie nie można było zrozumieć. Mnie taka atmosfera nie przeszkadza, lubię kiedy restauracja żyje,to znak że wszyscy dobrze się czują,nikt nie siedzi sztywno przy elegancko nakrytym stole i porozumiewa się szeptem. I tak,niespodziewanie , wieczór okazał się bardzo udany i przyjemny. W domu byłyśmy dopiero ok 21:30.
Szybkie mycie, piżamka i seniorka zasiadła przed tv,zaopatrzona we wszystko,czego potrzebuje przy takiej okazji . Ja udałam się do siebie i nawet nie wiem kiedy minęły mi dwie godziny na oglądaniu fajnego wywiadu z Katarzyną Warnke. Otworzyłam YouTube i wyskoczył mi jako pierwszy, zaczęłam słuchać i zostałam do końca.
O qrcze,ale się rozpisałam,a to przecież Powitajki,witam więc wszystkich raz jeszcze i życzę przyjemnego dnia 
10 września 2024 10:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  życzę spokojnego dnia 
10 września 2024 18:33 / 1 osobie podoba się ten post
bozena1234

mam nadzieję że tak zrobiłaś :nie wstaje: u mnie dzisiaj strasznie ponuro, nic tylko poleżeć pod kocem z rana :pada_deszcz:

Tak Gusiu tak zrobiłam do 10,30 poleżałam a potem obowiązki wzywały,też taka psia pogoda nawet w pauzie wrszłam pod kocyk ale już nie mogłam spać,tylko klikałam na yelefonie
10 września 2024 18:39 / 1 osobie podoba się ten post
Och z pośpiechu pomyliłam się i zamiast bożena.... ,napisałam Gusia