Dzień dobry,u mnie też niebo szaro -białymi chmurami zasnute.chlodno ,ale mówiąc jak dorotee, powietrze pyszne. Popijam kawkę na tarasie otulona miękkim szlafrokiem,zaraz będę jednak zmykać,bo stopy już niestety marzną w klapkach i w nosie odwilż się robi. Trzeba już chyba skarpety rano zakładać.
Wolę goronc ☀️kiedy otula mnie ciepełko zamiast szmat. Zobaczymy czy zdążę pdp wyduszować przed wyjściem na masaż i KG. Niby na 12-tą,ale dla mojej seniorki to jeszcze rano a nie południe. Muszę wyskoczyć dzisiaj do Sanitethaus odebrać nowe podkolanówki dla pdp,po drodze zajrzę do rzeźnika i kupię mielone. Chłodno,z przyjemnością zjemy pewnie Königsbergaklopse,fajnie będzie pociapać kartofelki w gorącym, kwaskowatym sosie. Wczoraj padało,ale Pedepcia w domu nie usiedzi. Ok 17-tej,w przerwie opadów,do kafejki wyjść było muß. Włocha odmówiłam, jeść na zewnątrz w taką pogodę to żadna przyjemność. Jednak jak Pedepcia i Jej syn zaplanują jedzenie w restoranie,to nie ma zmiłuj. Nie,nie gotuj,nie kupuj nic gotowego (świeżego)u rzeźnika,wychodzimy. Pobiegłam więc do Greka i wyprosiłam stolik dla czterech osób,bo,jak pisałam wczoraj, koleżanka pdp była zaproszona. I tak o 19-tej wylądowaliśmy w greckiej. Sala pełna,gwar taki,że rozmawiać trudno ale jedzonko pyszne jak zawsze. Dobrze że byliśmy we czworo, siedzący obok siebie mogli porozmawiać,tych siedzących naprzeciw siebie nie można było zrozumieć. Mnie taka atmosfera nie przeszkadza, lubię kiedy restauracja żyje,to znak że wszyscy dobrze się czują,nikt nie siedzi sztywno przy elegancko nakrytym stole i porozumiewa się szeptem. I tak,niespodziewanie , wieczór okazał się bardzo udany i przyjemny. W domu byłyśmy dopiero ok 21:30.
Szybkie mycie, piżamka i seniorka zasiadła przed tv,zaopatrzona we wszystko,czego potrzebuje przy takiej okazji . Ja udałam się do siebie i nawet nie wiem kiedy minęły mi dwie godziny na oglądaniu fajnego wywiadu z Katarzyną Warnke. Otworzyłam YouTube i wyskoczył mi jako pierwszy, zaczęłam słuchać i zostałam do końca.
O qrcze,ale się rozpisałam,a to przecież Powitajki,witam więc wszystkich raz jeszcze i życzę przyjemnego dnia