Powitajki przy kawie 77

19 sierpnia 2024 07:06 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo w poniedziałek wszystkim miłego dzionka 
19 sierpnia 2024 07:38 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w deszczowy poniedziałek .Życzę dobrego dnia 
19 sierpnia 2024 12:18 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,witam ...z domu,nie pojechałam wczoraj do Warszawy,bo nie było już biletów na pociąg. Nie przyszło mi do głowy ,żeby wcześniej kupić,bo może zabraknąć miejsc. Kurcze,gdzie te czasy że do pociągu wpuszczano tylu pasażerów,ile dało się upchnąć . Siostra pojechała ze swoim synem,który z rodziną wybrał się do parku wodnego we Wręczy,to zabrała się z nimi. Nie wiem,czy się jeszcze wybiorę,jeśli tak,to najwcześniej w środę. Na dziś i jutro mam inne plany. Wczoraj dzień upalny,duszny,powietrze było ciężkie ,pojechałyśmy z przyjaciółką nad wodę. Najpierw Ryn,później Mikołajki . A w Mikołajkach powiało odrobiną luksusu. Ludzie opaleni,radośni ,oblegający wszystkie kafejki,bary i restauracje,w centrum miasteczka i na promenadzie. Mnóstwo zacumowanych jachtów,motorówek i,atrakcja Mikołajek ,żaglowiec Chopin. Spędziłyśmy fajnie niedzielę i zmęczone wróciłyśmy pod wieczór do domu. Ale to było fajne zmęczenie. Już ok 19-tej zrobiło się ciemno,ciężkie chmury nisko wisiały,żaden listek nie drgnął,powietrze stało w miejscu. Myślałam,że to cisza przed potężną burzą,ale burza nie przyszła,nie spadła kropla deszczu. Dzisiaj też pochmurnie ale lekki wietrzyk porusza gałązkami,trochę przyjemniej. Zaraz wybieram się na zakupy,lodówka pusta,bo miałam przecież wyjechać.
Przyjemnego,spokojnego dnia życzę 
20 sierpnia 2024 05:44 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo.Wczorajszy dzień był szalony w sensie odwiedzin rodzinnych i częstotliwości włączania zmywarki.Nawet wieczorem przydreptała psiapsiółka Seniorki a ja głupia spytałam się, czy też zje kolację ?! Oczywiście, że nie odmówiła.Zaczęłam oglądać film na CDA,ale oczy same mi się zamykały.Dzisiaj za to odwiedzi Ją wnuk z prawnukiem.Przysam Bogu,że jak będą podczas mojej przerwy,to nawet nosa nie wychylę że swojego pokoju.A teraz lecę na Interię przelecieć prasówkę, a Wam życzę bezstresowego dnia. 
20 sierpnia 2024 06:19 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Również w imieniu Babki, która niecierpliwie wypatruje busa ze zmienniczką. Jedna wysiada, a druga wsiada - mają prywatne busy, które jadą bez przesiadek. Życzę jej aby szybko i bezpiecznie dotarła do domku
A reszcie spokojnego dnia
20 sierpnia 2024 06:23 / 2 osobom podoba się ten post
Babka,szczęśliwego powrotu do domku 
20 sierpnia 2024 07:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim miłego wtorku i nie przemęczaj cię się 
20 sierpnia 2024 09:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,niebo jaśniejsze,słońce świeci,po dwóch ciężkich,pogodowo,dniach,powietrze lżejsze,jest czym oddychać,chociaż nie spadła kropla deszczu. Wczoraj byłam jakaś zmęczona,ot tak,bez powodu. Odwiedziłam aptekę,koleżanka z Bergisch Gladbach prosiła mnie o kilka suplementów,byłam też w "moim" sklepie zielarskim. Chodzę tam z powodu bardzo profesjonalnej właścicielki. Dziewczyna (trochę młodsza ode mnie😉), ma dużą wiedzę. Medyczne wykształcenie,ciagle się uczy na różnego rodzaju kursach czy wykładach. Uzupełniłam zapas wit K2+D3,Omegi DHA,Kurkuminy i czegoś tam jeszcze. Wzięłam też próbki collagenu,sprawdzę czy nie będzie mi się po nim rybą odbijało. Dzisiaj na 17-tą idę razem z koleżankami na spotkanie,nie wiem czy tylko babskie,organizowane przez naszą kosmetyczkę,zatytułowane Zielony Stół pt Zdrowie i uroda,więcej energii,mniej stresu". Bilety kupiłyśmy już kilka miesięcy temu,dobrze że koleżanka ma włączone przypominajki w telefonie,bo zupełnie zapomniałyśmy o tym wydarzeniu. Jeszcze luz, ale już z tyłu głowy krąży myśl,że czas powoli szykować się do wyjazdu. Pracę zaczynam 1 września,wyjadę już 30 sierpnia,pierwszy dzień pobytu potraktuję jako wolne,zmienniczka wyjeżdża 31 wieczorem,chce mieć jeszcze cały dzień płatny,to niech ma,a ja nie będę się czuła w dniu przyjazdu zobowiązana do czegokolwiek. Dzieje się na szteli. Po wyjeździe opiekunki ,która mnie zmieniła (od początku było wiadomo że zostanie tylko miesiąc),minęło niespełna 3 tygodnie i ...już jest trzecia opiekunka . Za dużo pisania o tym dlaczego tak się dzieje,w każdym razie tej,która chciała zostać choćby do końca roku,seniorka nie zaakceptowała .
Na miejscu dowiem się,co się zmieniło,szczególnie jeśli chodzi o stan fizyczny i psychiczny podopiecznej.
No to lecę do ,jeszcze, urlopowego życia a wszystkim życzę dobrego,spokojnego dnia 
20 sierpnia 2024 10:55 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj mam dzień z gatunku byle przetrwać do wieczora. Mam nadzieję, że u was lepiej 
20 sierpnia 2024 11:04 / 3 osobom podoba się ten post
Stanisławie, dlaczego byle przetrwać do wieczora ? U mnie widocznie lepiej 
Raz jeszcze witam i pozdrawiam. U mnie lajcik, chociaż dwie osoby. Spokojne. Chodzą już po 19 spać. A rano o 7.30 robię kawę, zajmuję się dziadkiem i potem babcią, śniadanie i o 9.30 babcia z powrotem do łóżka, a dziadek siedzi w fotelu. Potem zakupy i o 11 przygotowanie obiadu, który godzinę później. Więc jest spoko. Kto reflektuje ? 🤔😂

20 sierpnia 2024 13:26 / 3 osobom podoba się ten post
Cześć, Wam dzielni Opiekunowie 
Piszukuję zmiennika /czki na moją sprawdzoną sztelę. Sprawa pilna zlecenie od 25.08/26/08 .
W której kategorii zamieścić anons/ zapytanie? 
20 sierpnia 2024 16:32 / 3 osobom podoba się ten post
MonYa

Cześć, Wam dzielni Opiekunowie 
Piszukuję zmiennika /czki na moją sprawdzoną sztelę. Sprawa pilna zlecenie od 25.08/26/08 .
W której kategorii zamieścić anons/ zapytanie? 

Chyba najlepiej założyć nowy post z takim zapytaniem...
21 sierpnia 2024 05:43 / 4 osobom podoba się ten post
Witaski środowe.Nocka kiepska,budziłam się co chwila.Wczorajszy dzień był zresztą bardziej nerwowy no i są skutki potem z problemami sennymi.Już przydeptuję wyczekując weekendu, a potem fruu do domu.Kupę spraw mnie czeka ,od lekarza po sprawy urzędowe
Życzę Wszystkim bezstresowej środy. 
21 sierpnia 2024 05:45 / 4 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Środa minie - tydzoień zginie
Miłego dnia wszystkim
21 sierpnia 2024 06:45 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo miłej i spokojnej środy