Powitajki przy kawie 77

17 sierpnia 2024 05:37 / 5 osobom podoba się ten post
Witaski sobotnie.Spałam tak sobie,budziłam się i zasypiałam.Po kawę też nie schodzę, wypiję później. Z urodzinowego party się wypisałam.To impreza na przeszło 100 osób.I nie dlatego, że może czułabym się nie zbyt komfortowo, ale poprostu wolę odpocząć.Wczoraj też do późna oglądałam film z gatunku których trzeba mieć przy sobie chusteczki do oczu. Super był.No,to śpijcie dalej. 
17 sierpnia 2024 10:20 / 5 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Dziś znowu ma trochę prażyć
Ja już się rozpływam z tego gorąca
Mogłoby trochę odpuścić - już marzę o jesieni
Miłego dnia wszystkim
17 sierpnia 2024 11:07 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w upalną sobotę ☀️
Nie da się w domu wysiedzieć,chociaż temperatura u mnie w mieszkaniu na parterze całkiem przyjemna,ale nade mną nowi lokatorzy remontują mieszkanie,wiertarka czy coś tam innego hałasuje od rana. Mój remont trwał bardzo długo więc nie marudzę i jestem wyrozumiała,bez hałasu i bałaganu pięknie później nie będzie. Powoli się zbieram,o 12:30 wyjeżdżam z przyjaciółką nad jezioro. Dzisiaj trochę dalej,kierunek Węgorzewo i jezioro Święcajny w Ogonkach. Lubimy z koleżankami odwiedzać ładne miejsca w okolicy,odkrywamy nowe plaże i restauracje. Nie lubię w upalne dni zabierać ze sobą prowiantu,coś do picia tylko a zjeść można po drodze.
Wczorajszy koncert,a właściwie show Roberta Kasprzyckiego super,atmosfera prawdziwie wakacyjna,już się cieszę na dzisiejszy,wieczorny spektakl teatralny na dziedzińcu naszego zamku. A jutro wyjeżdżam z siostrą do Warszawy. Najpierw dzień lub dwa na podwarszawskiej wsi,u naszej kuzynki w domu pod lasem a potem wspólny wyjazd ,już we trzy,na wieś do rodziny w okolicach Nowego Miasta nad Pilicą. Dzieje się więc u mnie,jak widzicie,jest aktywnie,ciekawie ,zawsze w fajnym towarzystwie i dobrej atmosferze. Staram się nie myśleć o tym,że czas biegnie szybko i wyjazd do pracy coraz bliżej . Jeszcze cieszę się urlopem.
Dobrego,przyjemnego dnia życzę 
17 sierpnia 2024 17:51 / 6 osobom podoba się ten post
Ludzie, gdzie jesteście?!To forum powoli umiera.Dwa,trzy wpisy na Powitajkach,potem Odliczajki i...koniec.Nie ma opowieści z cyklu-co dziś gotujesz,jak Ci minął dzień.Już nawet nie wspomnę o sprawach czysto opiekuńczych,wzajemej wymianie doświadczeń i dzielenie się z nimi tutaj.Przecież po to jest to forum! Potrafiłam zamiast na YouTube czytać do późna Żabiennik Asika,Szwester Zosia i inne równie interesujące.Nieraz oplułam ze śmiechu monitor lapka,ale zdarzały się też łzy.A teraz...Niedługo ja zjadę do domu,potem Malgi i tak po kolei.Nie chciałabym pewnego dnia dostrzec tylko adnotację,że forum zostało zamknięte.Naprawdę szkoda Wam kilku minut? W kupię raźniej i nie czujemy się choć trochę tak samotni.Pamietam,jak po śmierci Piotrusia czytałam Wasze kondolencje.Praktycznie osobiście znam tylko Malgi i Manuelkę,ale byłam bardzo wzruszona.No,może jednak podeprzemy wspólnie kruszące się fundamenty tego forum ? Uwierzcie,warto. 
17 sierpnia 2024 21:07 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Ludzie, gdzie jesteście?!To forum powoli umiera.Dwa,trzy wpisy na Powitajkach,potem Odliczajki i...koniec.Nie ma opowieści z cyklu-co dziś gotujesz,jak Ci minął dzień.Już nawet nie wspomnę o sprawach czysto opiekuńczych,wzajemej wymianie doświadczeń i dzielenie się z nimi tutaj.Przecież po to jest to forum! Potrafiłam zamiast na YouTube czytać do późna Żabiennik Asika,Szwester Zosia i inne równie interesujące.Nieraz oplułam ze śmiechu monitor lapka,ale zdarzały się też łzy.A teraz...Niedługo ja zjadę do domu,potem Malgi i tak po kolei.Nie chciałabym pewnego dnia dostrzec tylko adnotację,że forum zostało zamknięte.Naprawdę szkoda Wam kilku minut? W kupię raźniej i nie czujemy się choć trochę tak samotni.Pamietam,jak po śmierci Piotrusia czytałam Wasze kondolencje.Praktycznie osobiście znam tylko Malgi i Manuelkę,ale byłam bardzo wzruszona.No,może jednak podeprzemy wspólnie kruszące się fundamenty tego forum ? Uwierzcie,warto. 

Ja niedługo zjadę na zasłużony urlop i wtedy zamilknę na... dobrych kilka miesięcy
A Babka niestety nie może się zalogować i może tylko czytać jako gość...
Dziękuje (Babka) za odliczajki i pewnie odezwie się dopiero z domu
17 sierpnia 2024 22:49 / 5 osobom podoba się ten post
Cześć dziewczyny i chłopaki. Dojechałam, wyspałam się bo mnie dpa bolała od siedzenia. Wzięłam tabletkę na ból głowy i witam się z wami wieczorkiem. Maluda nie panikuj, teraz wszyscy żyją latem. Pisać się nie chce, a my szykujemy się powolutku do urlopu. Będziemy jechać za 5 dni, obiecuję, że będę się witać chyba, że mi internet zacznie wariować. Spokojnej pracy a tym w podróży bezpiecznej drogi życzę
17 sierpnia 2024 22:53 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Szkoda,że wcięło Ci wpis,chętnie czytam Twoje dłuższe posty.
I dzień dobry wszystkim. Wczoraj większość dnia nad jeziorem w Sterławkach. Odpuściłyśmy sobie Reszel,było za gorąco na spacery ,odechciało nam się szwendać po zamku i wystawach. Zostałyśmy z przyjaciółką w Jej ogrodzie,odpoczywałyśmy na leżakach i dogadzałyśmy sobie kulinarnie:-).
Dzisiaj jeszcze pochmurnie ,trochę chłodniej,jest czym oddychać . Wieczorem wybieramy się na koncert Roberta Kasprzyckiego na dziedzińcu naszego zamku w Kętrzynie. Posłuchałam sobie na YouTube,bo nazwisko nic mi nie mówiło i stwierdziłam,że warto posłuchać go na żywo- gitara ,fajny głos i charakter utworów . Zapowiada się nastrojowy wieczór ,później przeniesiemy się na pogaduchy (idziemy w czteroosobowym składzie) do Zajazdu pod Zamkiem. A jutro o 20-tej,znów na dziedzińcu zamkowym,spektakl teatru Jaracza "Wszystko za darmo ". A to wszystko z cyklu Teatr Jaracza w zabytkach Warmii i Mazur czy Letniej sceny zamkowej. Dzieje się u nas latem,kulturalnie i rozrywkowo a na większość imprez wstęp wolny,więc korzystam razem z przyjaciółkami i koleżankami .
Czasu coraz mniej,wyjazd do pracy coraz bliżej,chcę fajnie spędzić te dwa tygodnie. Może uda mi się wyskoczyć na dwa dni do Warszawy,bardzo chciałabym obejrzeć wystawę o życiu Fridy Kahlo. Jeśli nie uda mi się nikogo zwerbować do towarzystwa,to mogę jechać sama,muszę tylko poszukać jakiegoś lokum na jedną noc. Mam co prawda rodzinę pod Warszawą,mogłabym się u niej zatrzymać,ale wolałabym się trochę po stolicy poszwendać,ostatnio byłam dwa lata temu. Lubię połazić po Starówce,pospacerować alejkami w Łazienkach ,muszę się spiąć i może się uda.
No to fajnego,spokojnego dnia pracującym i ciekawego,przyjemnego tym,którzy na urlopach:angel3:

Koncert na żywo to coś zupełnie innego. Trochę ci zazdroszczę gusiu
18 sierpnia 2024 05:33 / 4 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie.Spałam kiepsko,bo co chwilę się budziłam,choć mój srajwatch bezczelnie pokazuje,że spałam głębokim snem przeszło sześć godzin. Seniorka z Przyjaciółką wróciły o 23 ciej,ale ja nawet nie zeszłam.Pidżamę i tabletki przygotowałam,a Adelajda napomknęła,że jest z zawodu pielęgniarką,więc obsługę miała jak ta lala.Kawę wypiję gdy zejdę szykować śniadanie,-teraz mi się nie chce. Jeszcze ciemno za oknem ,w radio leci Radio Plus z nutką nostalgi ,w mieszkaniu cisza jak makiem zasiał.Oby niedziela zleciała bezstresowo, bo wczoraj Seniorka zdążyła podnieść mi ciśnienie. Ale mi to już lotto.
18 sierpnia 2024 06:23 / 4 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie
Moja ostatnia na tym adresie.
Dziś śpiewamy z Babką na całe gardła: "Ta ostatnia niedziela..."
Miłej, bezstresowej wszystkim
18 sierpnia 2024 08:44 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam niedzielnie:chaplin:
Moja ostatnia na tym adresie.:niebo pieklo:
Dziś śpiewamy z Babką na całe gardła: "Ta ostatnia niedziela...":gra na gitarze1::gra na gitarze:
Miłej, bezstresowej wszystkim:wstajemy:

Witam, ja również pośpiewam z Wami, bo moja również...
18 sierpnia 2024 09:21 / 4 osobom podoba się ten post
Pierwszy deszcz...uff.Od razu inaczej, aż chce się żyć.
Jeszcze raz witam
Spokojna niedziela, podopieczny już w fotelu i tak do obiadu w nim siedzi.Jak chce do klo, to mi mówi ,a ja pomogę mu tylko ściągnąć majtki i spodnie. Potem podmyć go i do pokoju wózkiem. Babcia jeszcze pije kawę i je "marmeladę", haha.Oczywiscie z chlebem.za godzinę położę ją do łóżka na dwie godzinki.O 12 obiad i czas minie.Syn wczoraj wyjechał, wróci na chwilę w piątek. On remontuje dom i ogród.Wywozi gruz, maluje, wszystko .Dom ma iść potem do wynajęcia czy sprzedaży, nie wgłębiałem się bardziej w temat .
Spokojnego dzionka
18 sierpnia 2024 09:41 / 4 osobom podoba się ten post
Joanna1983

Witam, ja również pośpiewam z Wami, bo moja również...

18 sierpnia 2024 10:13 / 5 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo w  drugą niedzielę pracująca dla mnie wszystkim miłego dnia życzę 
19 sierpnia 2024 05:32 / 5 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Dziś mam zamiar dalej pakować klamoty
Miłego dnia wszystkim
19 sierpnia 2024 06:09 / 5 osobom podoba się ten post
Witaski poniedziałkowe.Dopiero wstałam i jestem jeszcze nietomna.Pogodnego dnia Wszystkim życzę