Powitajki przy kawie 77

21 sierpnia 2024 07:00 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,i ja już nie śpię od 6-tej. Obudziłam się wyspana,od rana mnie nosi, energia we mnie buzuje . Chyba wczorajsze spotkanie tak mnie naładowało . Mówię o wczorajszym,zielonym wydarzeniu. Temat dotyczył zielonek,soku z młodego jęczmienia i chlorelli. Zapewne niektórzy z Was znają te produkty . Ja piłam sok z jęczmienia już dawno,kilkanaście lat temu,kiedy zrobił się "modny" w Niemczech. Owszem,spotkanie miało wydźwięk marketingowy firmy GreenWays,ale przede wszystkim spotkałam wspaniałych ludzi . Organizatorka,nasza kosmetyczka Bożenka ,zaprosiła naturopatkę z Gdańska,kosmetyczki i dietetyczki z Warszawy i Łomianek . Dziewczyny świetnie przedstawiły nam swoje prezentacje,spotkanie trwało 3 godziny i nikt,również panowie którzy też byli obecni,się nie nudził . W przerwie popijaliśmy zielone koktajle z jęczmienia i chrupaliśmy drażetki chlorelli . Fajnie było. Po powrocie do domu,jednym okiem zerkałam na Sopot w telewizorni,a drugim na zakupioną książkę Anny Mazurczyk,"Przebudzenie do zdrowia ". Książka w końcu wygrała ,może dlatego,że kilka godzin wcześniej poznałam jej autorkę,piękną,pełną dobrej energii,mądrą kobietę . Przeniosłam się z książki na YouTube i posłuchałam wywiadów z nią czy jej własnego kanału .
A dzisiaj nie wiem jeszcze ,co będę robiła . Na pewno wpadnę na kawkę do koleżanki z biura podróży,którą wczoraj spotkałam. Dawno się nie widziałyśmy a znamy się z czasów Orbisu😉. Zapowiada się słoneczny dzień,to może jeszcze na basen albo nad jezioro wyskoczę.
Przyjemnego,dobrego dnia życzę 
21 sierpnia 2024 08:04 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim  
po urlopie czas do pracy 
troche mi sie wolne przedluzy bo pdp w szpitalu juz od tygodnia , ale nareszcie jestem zadowolony , moja sztela czysta , pdp zadbana. Moja pdp preferuje tylko mezczyzn do opieki, za moja i brata namowa zgodzila sie na kobiete i to byl strzal w dziesiatke . Ostatnich 3 opiekunow jak byli gdy mialem urlop to byla porazka niesamowita. Tylko ze ta opiekunka nie chce juz przyjechac bo moja pdp jest za ciezka . Szkoda bo naprawde przemila osobka . Jakos nie mozemy znalezc 2 osoby stalej na to miejsce. Zobaczymy kto przyjedzie nastepnym razem. 
Milego dzionka wszystkim 
21 sierpnia 2024 08:17 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo...w Hessen słońce 🌞 a ja pełna energii i radości, bo jutro do domku... ach uwielbiam to uczucie kiedy drzwi busa zamykam 😂
21 sierpnia 2024 14:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i ja po południu.Wczoraj nie udało mi się przywitać z wami bo jestem tu dopiero od niedzieli i trzeba było zapoznać się z obyczajami pdp i rodziny.Dziś wyszłam już na spacer ale po godzinie wygonił mnie deszcz i heja do domu.Teraz już świeci słońce takiego psikusa mi zrobiła pogoda
22 sierpnia 2024 05:37 / 4 osobom podoba się ten post
Witaski czwartkowe.Po mojej interwencji u Córki Seniorki, ta trochę odpuściła.Już byłam psychicznie wykończona Jej humorami.Dzisiaj żadnych besuchów chyba nie mamy,o ile nic Jej się nie przypomni.A jutro albo w sobotę czekają mnie ostatnie zakupy. Trzeba wydać resztę ojrasków no i dokupić coś na podróż.A teraz spadam na kawę a Wy śpijcie dalej. 
22 sierpnia 2024 05:45 / 4 osobom podoba się ten post
Witam i ja czwartkowo
Mój ostarni na tym adresie
Miłego dnia wsztstkim
22 sierpnia 2024 08:23 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pierwszy  czwartek na tym adresie.Narazie nie narzekam wszystko jest dobrze
22 sierpnia 2024 08:24 / 4 osobom podoba się ten post
Uciekło mi a chcę jeszcze życzyć miłego i spokojnego dnia wszystkim 😊 
22 sierpnia 2024 08:53 / 4 osobom podoba się ten post
Kochani czy u was też jest tak zimno u mnie tylko 14 st. ale ma być w południe 20 st. Słońca brak czy to już idzie jesień za wcześnie. Ja jestem z tych cipło lubiących
22 sierpnia 2024 10:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,i już mamy czwartek a dopiero był weekend. Czas szybko leci,powoli jesień się zbliża. Już czuć ją w powietrzu,drzewa zaczynają zmieniać kolory i gubić liście. Kocham lato,ale jesień też bardzo lubię . Szczególnie słoneczną i kolorową Staram się cieszyć każdą chwilą ,spędzać czas tak jak lubię,bo za tydzień będę już domykała walizki. Jeszcze nie myślę o pakowaniu,zacznę w przyszłym tygodniu. Jeszcze "jutram " ile się da . Czekam na telefon od fachowca,ma przyjść podregulować okna,bo coś nie zamykają się tak,jak powinny. Przed wyjazdem muszę koniecznie to załatwić . I przypomnieć sobie to,o czym nie mogę zapomnieć zanim wyjadę.Kartka już czeka,żeby zapisać sprawy do załatwienia .
 Po południu wybieram się z przyjaciółką do Rynu. W niedzielę odkryłyśmy fajny sklepik,kupiłam jeansy,przymierzyłam też superowe białe dresy,ale szkoda mi było kasy. Nie dają mi jednak spokoju,pojadę i kupię,trochę dresiara się zrobiłam ostatnio .
Pogodnego,dobrego dnia wszystkim życzę 
22 sierpnia 2024 17:34 / 3 osobom podoba się ten post
Ale jestem zmęczona po paauzie,przszłam 7 km.,trochę się nawet pogubiłam w tych uliczkach,ale od czego jest nawigacja.Włączyłam sobie i trafiłam na moją ulicę.Dobrze że ktoś coś takiego wymyślił  
23 sierpnia 2024 05:22 / 4 osobom podoba się ten post
Witaski piątkowe.Im bliżej do domu,tym gorzej śpię.Wczoraj Seniorka totalnie mnie rozwaliła.Szłam do Penny i pytam się, czy czegoś nie chce.Nie,nic nie chciała.Po mojej przerwie przy kawie spytała ,czy kupiłam jej bezlaktozowe jogurty.Nosz,ręce mi opadły.Żeby zamówić skrzynkę piwa,to pamiętała...Jeszcze trochę, wytrzymam.Wam życzę spokojnego dnia.
23 sierpnia 2024 06:47 / 3 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo
Dużo pracy przede mną związanej z pakowaniem klamotów.
Miłefo dnia wszystkim
23 sierpnia 2024 08:25 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w piątek,zapowiada się ładny ciepły dzionek. Dziß po śniadaniu czekanie sprzątanko   Obiad mam od wczoraj bo ugotowałam za dużo zupki jarzynowej i będziemy ją jeść jeszcze dzisiaj. Pdp jeszcze śpi a ja już przy kawce na tarasie  zrobiłam i dla was  możecie się częstować jak jeszcze ktoś nie pił. Spokojnego dnia wszystkim 
24 sierpnia 2024 04:41 / 2 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio, spać nie mogę i nawet zeszłam po kawę.Oby sobota zleciała spokojnie,bo wczoraj znowu Seniorka miała odwiedziny psiapsiółki i miałam co robić.Teraz spadam na prasówkę a Wy śpijcie dalej.