Powitajki przy kawie 77

15 sierpnia 2024 15:37 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A ja jej życzę jedli już to konieczne o szybki termin operacji bo taki jaki ona fusyaka wstępnie to szybciej śmierć może przyjść niż zdrowie. ☹️

Dusiu, proszę przeczytaj najpierw co wysyłasz. Ja wiem, mi też zdażają się literówki, ale powiedz proszę co znaczy słowo  "jedli" w Twoim zdaniu, a ten tekst: "bo taki jaki ona fusyaka wstępnie to szybciej śmierć może przyjść niż zdrowie" to już naprawdę trudno zrozumieć...
15 sierpnia 2024 15:51 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Dusiu, proszę przeczytaj najpierw co wysyłasz. Ja wiem, mi też zdażają się literówki, ale powiedz proszę co znaczy słowo  "jedli" w Twoim zdaniu, a ten tekst: "bo taki jaki ona fusyaka wstępnie to szybciej śmierć może przyjść niż zdrowie" to już naprawdę trudno zrozumieć...:bezradny:

Ja się domyśliłam,że pewnie chodzi o termin,jaki wcześniej otrzymała czy uzyskała 
Nie wiem tylko,czemu Dusia pisze w imieniu Maludy. Maluda potrafi przecież pisać i to nawet bardzo obrazowo ,w pozytywnym sensie.Może Maluda nie ma ochoty informować  wszystkich o swoich problemach zdrowotnych i dlatego informuje tylko tych, których chce?
15 sierpnia 2024 16:56
Jacy tu wszyscy nie omylni są. Literówek nie można wstawić bo od razu problem. Sami poloniści.
Ja spadam stąd . 
Cześć czołem. Dobrej pracy dla wszystkich. 😁 
Ps. Wkurw bierze na to wszystko. 
15 sierpnia 2024 19:27 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wieczorową porą 
Dopiero teraz jest czym oddychać ,szczerze to nie mam nic przeciwko ciepełku ,ale bez przesady .
Dzisiejszy dzień ,a raczej popołudnie spędziłam z koleżanką ,która też tu pracuje .
Wstępnie ustaliłyśmy ,że ją wymienię na zleceniu ,bo jak już kiedyś napomknęłam ,to jest chyba mój ostatni pobyt u Józka I ostatni wyjazd z obecną firmą .
Idę dopakować bagaże .
Miłego wieczoru 
15 sierpnia 2024 20:45 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Jacy tu wszyscy nie omylni są. Literówek nie można wstawić bo od razu problem. Sami poloniści.
Ja spadam stąd . 

Oj,Dusia,nie wkurzaj się,nie ma o co. Każdemu się zdarzają literówki ,mnie często a przy moich długich jak tasiemiec postach,nie mam chęci na poprawki. Tego,o co chodzi można domyślić się z kontekstu,po co zaraz ten "wkurw"
15 sierpnia 2024 21:53 / 5 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Ja spadam stąd . 

Przecież napisałam, że wszystkim się trafiają literówki, ale bez przesady...
Prosiłam, abyś wyjaśniła co oznaczało to zdanie, a najbardziej interesuje mnie słowo: " fusyaka"
Do niczego mi nie pasuje
Zamiast obrażać się proszę - wyjaśnij.
Trochę kultury w pisaniu, zwłaszcza na forum publicznym wypadałoby mieć.
Niechlujne pisanie świadczy niestety o braku szacunku dla czytających.
Nie było moim zamiarem pouczać, czy obrażać. Nikt nie jest doskonały, ale wszyscy starają się pisać tak, aby inni go zrozumieli. Nie wspominam już o stosowaniu interpunkcji, która w niektórych zdaniach może nadać odwrotnego znaczenia.
16 sierpnia 2024 06:02 / 6 osobom podoba się ten post
No i fruuu,jeden post mi wcięło,a taki ładny był.No ,to krótko- nie przemęczajcie się. Ja nawet jeszcze po kawę nie idę.
16 sierpnia 2024 06:02 / 6 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo
Dziś przyjadą do mnie znajomi i zabiorą kilka klamotów busem.
Miłego dnia wszystkim
16 sierpnia 2024 07:08 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Przecież napisałam, że wszystkim się trafiają literówki, ale bez przesady...:-(
Prosiłam, abyś wyjaśniła co oznaczało to zdanie, a najbardziej interesuje mnie słowo: " fusyaka":stres:
Do niczego mi nie pasuje:bezradny:
Zamiast obrażać się proszę - wyjaśnij.
Trochę kultury w pisaniu, zwłaszcza na forum publicznym wypadałoby mieć.
Niechlujne pisanie świadczy niestety o braku szacunku dla czytających.
Nie było moim zamiarem pouczać, czy obrażać. Nikt nie jest doskonały, ale wszyscy starają się pisać tak, aby inni go zrozumieli. Nie wspominam już o stosowaniu interpunkcji, która w niektórych zdaniach może nadać odwrotnego znaczenia.

Prawda ? :) 

16 sierpnia 2024 10:00 / 4 osobom podoba się ten post
Luke czy mógłbyś od jutra przejąć odliczajki ?

16 sierpnia 2024 10:01 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Luke czy mógłbyś od jutra przejąć odliczajki ?

Tak
16 sierpnia 2024 10:15 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

No i fruuu,jeden post mi wcięło,a taki ładny był.No ,to krótko- nie przemęczajcie się. Ja nawet jeszcze po kawę nie idę.

Szkoda,że wcięło Ci wpis,chętnie czytam Twoje dłuższe posty.
I dzień dobry wszystkim. Wczoraj większość dnia nad jeziorem w Sterławkach. Odpuściłyśmy sobie Reszel,było za gorąco na spacery ,odechciało nam się szwendać po zamku i wystawach. Zostałyśmy z przyjaciółką w Jej ogrodzie,odpoczywałyśmy na leżakach i dogadzałyśmy sobie kulinarnie.
Dzisiaj jeszcze pochmurnie ,trochę chłodniej,jest czym oddychać . Wieczorem wybieramy się na koncert Roberta Kasprzyckiego na dziedzińcu naszego zamku w Kętrzynie. Posłuchałam sobie na YouTube,bo nazwisko nic mi nie mówiło i stwierdziłam,że warto posłuchać go na żywo- gitara ,fajny głos i charakter utworów . Zapowiada się nastrojowy wieczór ,później przeniesiemy się na pogaduchy (idziemy w czteroosobowym składzie) do Zajazdu pod Zamkiem. A jutro o 20-tej,znów na dziedzińcu zamkowym,spektakl teatru Jaracza "Wszystko za darmo ". A to wszystko z cyklu Teatr Jaracza w zabytkach Warmii i Mazur czy Letniej sceny zamkowej. Dzieje się u nas latem,kulturalnie i rozrywkowo a na większość imprez wstęp wolny,więc korzystam razem z przyjaciółkami i koleżankami .
Czasu coraz mniej,wyjazd do pracy coraz bliżej,chcę fajnie spędzić te dwa tygodnie. Może uda mi się wyskoczyć na dwa dni do Warszawy,bardzo chciałabym obejrzeć wystawę o życiu Fridy Kahlo. Jeśli nie uda mi się nikogo zwerbować do towarzystwa,to mogę jechać sama,muszę tylko poszukać jakiegoś lokum na jedną noc. Mam co prawda rodzinę pod Warszawą,mogłabym się u niej zatrzymać,ale wolałabym się trochę po stolicy poszwendać,ostatnio byłam dwa lata temu. Lubię połazić po Starówce,pospacerować alejkami w Łazienkach ,muszę się spiąć i może się uda.
No to fajnego,spokojnego dnia pracującym i ciekawego,przyjemnego tym,którzy na urlopach
16 sierpnia 2024 12:11 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Kiedy to ma być?

w środę o 11 
16 sierpnia 2024 13:12 / 2 osobom podoba się ten post
bozena1234

w środę o 11 :pisanie na forum:

16 sierpnia 2024 21:34 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Tak

Na Ciebie zawsze można liczyć 👍