Powitajki przy kawie 77

14 sierpnia 2024 05:23 / 5 osobom podoba się ten post
Witam, środa minie,tydzień zginie.No i wreszcie pada,a nawet burza jest. Padłam wczoraj po tych upałach jak kawka.No, dzień też miałam nerwowy,bo już rano wzywałam pogotowie do Seniorki-wzrost poziomu cukru,a jest diabetykiem.Skończyło się na EKG,zbadaniu poziomu cukru,podaniu tabletki i obserwacji przez ok.10 minut.A po południu na tarasie zagrałyśmy dwie rundki Rummy,ale mnie ograła.Przed 19 miałam już koniec pracy.Oby tak dalej bez zbędnych niespodzianek. No i śpijcie dalej. 
14 sierpnia 2024 05:50 / 5 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Dziś znowu wizyta rodziny, też robią porządki w papierach i innych szafach.
Miłego dnia wszystkim
14 sierpnia 2024 06:43 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Środa przeleci tydzień obleci. Dziś ma być komisja do seniora ws podwyższenia grupy . Niech się babka produkuje..
Wszystkim spokojnego dnia. 
14 sierpnia 2024 08:18 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień doberek ☺️ w Munster ( Hessen) popadało i burza... może będzie czym oddychać? Miłego dnia wszystkim 😆
14 sierpnia 2024 15:10 / 3 osobom podoba się ten post
Witam się z wam w środę miłego popołudnia 
14 sierpnia 2024 20:27 / 2 osobom podoba się ten post
Miłego wieczoru. W końcu usiadłem i piję herbatę. Na kawę dla mnie już za późno 
15 sierpnia 2024 04:51 / 5 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo
Dziś dalszy ciąg porządków w szafach i szafkach.
Właściwue to czyszczenie poszczególnych pomieszczeń.
Miłego dnia wszystkim
15 sierpnia 2024 05:53 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek czwartkowo i świątecznie,choć w tym landzie święto Wniebowstąpienia Matki Bożej nie jest celebrowane.Dzisiaj wreszcie pojadę z córką Seniorki na większe zakupy.W sobotę ona ma urodzinowe party w pobliskim Luneburg i muszę jakoś wypisać się z tego
Nie lubię, gdy nie muszę uczestniczyć w takich zlotach.Czuję się jak piąte koło u wozu .No,miałam raz podopiecznych,gdzie chętnie z Nimi gdzieś wyjeżdżałam,ale to było raz.No i spadam na kawę.
15 sierpnia 2024 06:40 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Tutaj gdzie jestem święta też nie ma więc normalny dzień. Babka jedzie jak co czwartek do fryzjera tam ja fryzuja i dobrze bo by mi tyłek zawracała z układaniem włosów. Stać ją niech jeździ. Dziś ma być po południu też córka to ja u siebie będę lub pójdę na spacer . Nie muszę i nie chce z nimi siedzieć. 
Wszystkim spokojnego czwartku. 
15 sierpnia 2024 09:25 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek czwartkowo i świątecznie,choć w tym landzie święto Wniebowstąpienia Matki Bożej nie jest celebrowane.Dzisiaj wreszcie pojadę z córką Seniorki na większe zakupy.W sobotę ona ma urodzinowe party w pobliskim Luneburg i muszę jakoś wypisać się z tego
Nie lubię, gdy nie muszę uczestniczyć w takich zlotach.Czuję się jak piąte koło u wozu .No,miałam raz podopiecznych,gdzie chętnie z Nimi gdzieś wyjeżdżałam,ale to było raz.No i spadam na kawę.

Maluda,a może zapytaj,czy mogłabyś się zabrać do Luneburg i spędzić tam trochę czasu sama?
Zazdroszczę Ci tego Hamburga. Byłam tam "trzy turnusy" u jednej z moich podopiecznych. Cały wolny czas wykorzystałam na maxa,dużo zwiedziłam,w każdy wolny dzień gdzieś wyjeżdżałam. A Luneburg polecam gorąco,malownicze miasteczko,szczególnie latem. Podejrzewam ,że skoro Twoja pdp tam będzie świętować,to pewnie gdzieś nad rzeką w Wasserviertel. Urocze uliczki,kafejki ,tam też kręcono Rote Rosen😉. Mam nadzieję że masz trochę czasu na zwiedzanie Hamburga albo chociaż na spacery nad Łabą w okolicy filharmonii.
I dzień dobry Opiekunkowo☀️. Słonko świeci od rana,będzie upał,wyjeżdżam więc dzisiaj z przyjaciółką nad jezioro. Późnym popołudniem mamy jeszcze w planie wypad do Reszla.na zamku jest wystawa obrazów Franciszka Starowieyskiego,który kilka lat żył i malował w Reszlu. Liczymy że po południu łatwiej będzie znaleźć miejsce parkingowe. Dzisiaj odpust w pobliskiej Świętej Lipce,więc jak co roku tłumy ludzi .
Spokojnego ,dobrego dnia życzę 
15 sierpnia 2024 10:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ze Schweinfurtu
Pierwszy mój pobyt we Frankonii, tu dziś święto.
Szela "przeciekawa"🤣Dwóch podopiecznych, dziadek bezproblemowy w sensie zdrowotnym, sam się przesadza na wózek, początki demencji.Babcia zaprzeczenie wagowo mojej śp.Lilo z Berlina.Skóra i kość, 50 kg, transfer bezproblemowy. Problemy z piciem i jedzeniem już się zaczynają. Czas jej karmienia nawet godzina. Żadnego wstawania nocnego, pampersy.Na dokładkę jest syn, ale...Mieszka na zachodzie, tu przebywa dwa tygodnie w miesiącu. Pracuje przez internet oraz...remontuje dom.Zwlaszcza otoczenie, typowe Baustelle, haha . On jest czwartą osobą do obiadu, nie wybrzydza. Jego obecność ma przełożenie na stawkę na zleceniu .Ponadto tygodniowo 300 euro na zakupy, czasami kupi się lekarstwa, chemię, opłaci się Polkę od stóp. Wodę i soki syn przywozi sam. I żadnych rachunków nie chce, nie muszę swojego Kassenbucha uruchamiać 🤣
Fajny zmiennik ,normalny, wyjechał o 7, więc teraz już sam działam. Ogarnąłem już prawie wszystko. O 11 przyjdzie Pflege do kąpieli babci, dziadek wczoraj miał kąpiel.
To tak w skrócie na początek. Basen mam 7 minut od domu, więc na pauzie zawsze mogę podskoczyć. Wybieram się jutro lub w sobotę.
Spokojnego dnia 
15 sierpnia 2024 11:06 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Maluda,a może zapytaj,czy mogłabyś się zabrać do Luneburg i spędzić tam trochę czasu sama?
Zazdroszczę Ci tego Hamburga. Byłam tam "trzy turnusy" u jednej z moich podopiecznych. Cały wolny czas wykorzystałam na maxa,dużo zwiedziłam,w każdy wolny dzień gdzieś wyjeżdżałam. A Luneburg polecam gorąco,malownicze miasteczko,szczególnie latem. Podejrzewam ,że skoro Twoja pdp tam będzie świętować,to pewnie gdzieś nad rzeką w Wasserviertel. Urocze uliczki,kafejki ,tam też kręcono Rote Rosen😉. Mam nadzieję że masz trochę czasu na zwiedzanie Hamburga albo chociaż na spacery nad Łabą w okolicy filharmonii.
I dzień dobry Opiekunkowo☀️. Słonko świeci od rana,będzie upał,wyjeżdżam więc dzisiaj z przyjaciółką nad jezioro. Późnym popołudniem mamy jeszcze w planie wypad do Reszla.na zamku jest wystawa obrazów Franciszka Starowieyskiego,który kilka lat żył i malował w Reszlu. Liczymy że po południu łatwiej będzie znaleźć miejsce parkingowe. Dzisiaj odpust w pobliskiej Świętej Lipce,więc jak co roku tłumy ludzi .
Spokojnego ,dobrego dnia życzę :najlepszego3:

Maluda , tak myślę to modli się żeby ją kolano nie bolało bo z orteza chodzi i na operację czeka . 😊
15 sierpnia 2024 11:20 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Maluda , tak myślę to modli się żeby ją kolano nie bolało bo z orteza chodzi i na operację czeka . 😊

O,nie wiedziałam,przykro 
15 sierpnia 2024 13:06
Gusia29

O,nie wiedziałam,przykro :-(:aniolki:

A ja jej życzę jedli już to konieczne o szybki termin operacji bo taki jaki ona fusyaka wstępnie to szybciej śmierć może przyjść niż zdrowie. ☹️
15 sierpnia 2024 15:28 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

A ja jej życzę jedli już to konieczne o szybki termin operacji bo taki jaki ona fusyaka wstępnie to szybciej śmierć może przyjść niż zdrowie. ☹️

Dusia, nie życzę sobie komentowania mojego stanu zdrowia. Dziękuję za troskę, ale jesli będę chciała, napiszę sama. Tyle w temacie. A logiczne jest, że zależy mi na szybkim terminie.