Powitajki przy kawie 77

26 maja 2024 10:09 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,w końcu piękny,słoneczny poranek . Słońce świeci od rana,ptaki oszalały z radości bo śpiewają jakby ktoś do wzmacniacza je podłączył.
Po śniadaniu zrobię jakieś ciasto z truskawkami,po południu przyjdzie dzisiaj do nas seniorki przyjaciółka na kawusię. Posiedzimy na tarasie.
Wczoraj miałam cały dzień zajęty. Pedepcię bolało bardzo kolano,o spacerze nie było mowy. Nie obeszło się bez tabletek p.bólowych. Miałam trochę posprzątać a zeszło mi prawie 3 godziny. Chyba się odważę i porozmawiam z naszą sympatyczną dziewczyną od sprzątania. Qrcze,"rynek" to ja sprzątam na bieżąco,w kąty nie zaglądam a ona niestety też nie. Później przytargałam z Aldika w torbie na kółkach,dwa worki (po 16l)ziemi do kwiatów . Posadziłam kupione w czwartek kwiaty,przesadziłam małą palmę daktylową i skrzydłokwiat. Najpierw musiałam wynieść je i paproć do ogrodu i zostawić do wyschnięcia. Zmienniczka tak je podlewała,że jeszcze chwila i zgniłyby korzenie,siedziały w błocie a nie w ziemi. Mam nadzieję że uda się je uratować . Już wiem,jakie jeszcze kwiaty na taras dokupię w poniedziałek. Chortensje zaczynają kwitnąć,oleandry pięknie się pną do góry,tylko ogromne rododendrony,niestety,już przekwitły i ścielą się kwiaty na ziemi. Z rozpędu pozamiatałam taras i zeszło mi kolejne kilka godzin. Ale taki dzień bardzo dobrze mi zrobił. Jakaś taka spokojna i zadowolona się poczułam. I spałam jak niemowlę,na szczęście babcia też.
Zabieram się za przygotowanie śniadania,Pedepcia pewnie zaraz się obudzi.
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę 
26 maja 2024 10:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam w podwójne święto  niedziela i Dzień Mamy 
Pogoda również cudowna, ciepło i słonecznie, w przerwie 
26 maja 2024 10:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim 
milego dzionka wam zycze 
26 maja 2024 11:03 / 4 osobom podoba się ten post
Z okazji dnia Matki chcę się z Wami podzielić wiadomością którą dziś dostałam od innej Mamusi a która jest dla mnie mega ważna i wniosła do mego serca ogrom energii a dotyczy każdej z nas:

"A ja chciałam Ci powiedzieć że jesteś najwspanialszą mamą pod słońcem 🤗💐 Nowe życie, żywy człowiek został utkany z Twojego ciała i w nim się narodził 💖 To cud 🤗💐 Twoja naturalna mądrość matki i intuicja Cię prowadzi 🤗 Tak bardzo się starasz 🤗 Jesteś the best!!!""
26 maja 2024 11:20 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Z okazji dnia Matki chcę się z Wami podzielić wiadomością którą dziś dostałam od innej Mamusi a która jest dla mnie mega ważna i wniosła do mego serca ogrom energii a dotyczy każdej z nas:

"A ja chciałam Ci powiedzieć że jesteś najwspanialszą mamą pod słońcem 🤗💐 Nowe życie, żywy człowiek został utkany z Twojego ciała i w nim się narodził 💖 To cud 🤗💐 Twoja naturalna mądrość matki i intuicja Cię prowadzi 🤗 Tak bardzo się starasz 🤗 Jesteś the best!!!""

Piekne 
Niestety nie mogę już złożyć życzeń mojej mamie,ale cieszę się z życzeń które ja dostaję od swoich dzieci 🍀
Pieknego dnia 🌹
26 maja 2024 12:01 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w wielce szanowany i uroczysty dzień .
Wystarczy powiedzieć mama i już wszystko gra .
Miłego dnia 
27 maja 2024 06:49 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym tygodniu miłego dnia wszystkim 
27 maja 2024 07:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim,u mnie niestety od rana deszcz ale ciepły. Syn pdp już od 7,00 ogląda telewizję a ci dwaj jeszcze śpią Ponieważ pada to nic nie będą robić, i będą mi się szwendać po górze   Wszystkim spokojnego dzionka życzę
27 maja 2024 08:12 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊  u mnie jeszcze nie pada , ale chmury wiszą 
27 maja 2024 08:13 / 2 osobom podoba się ten post
Ninciu. ,oby ten Besuch szybko zakończył wizytę 
27 maja 2024 09:47 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Ninciu. ,oby ten Besuch szybko zakończył wizytę :chaplin:

Syn powiedział że 3 dni do Bożego ciała mają tu pracować (coś robić na dworze ) a potem to nie wiem ,narazie pada to i tak nic nie porobią. Muszę jednak przyznać że syn się spytał czy nie potrzebuję czegoś z Tewe bo pojechali na zakupy,tylko że on nie wie że jak babka nic nie potrzebuję to ja yeż nic nie potrzebuję😄😄. Babka mało co potrzebuje. Jak jedliśmy raz zupę jarzynową którą ja ugotowałam bo pozwoliła mi ugotować co chcę,mówię że w tej zupie jest dużo witamin to ona mówi że ona nie potrzebuje witamin i jest zdrowa.Wtedy mówię że bierze dużo tabletek a ona że to na biodro bo miała operację i coś jej tam wstawili w środek. Taką gadka jest z moją babką😄😄
27 maja 2024 14:03 / 2 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień dobry wszystkim,u mnie niestety od rana deszcz ale ciepły. Syn pdp już od 7,00 ogląda telewizję a ci dwaj jeszcze śpią:smiech3: Ponieważ pada to nic nie będą robić, i będą mi się szwendać po górze :bezradny:  Wszystkim spokojnego dzionka życzę:przytula:

Nie nakręcają się, przyjechali do matki . Przecież odwiedziny nie są zabronione że względu  na opiekunkę . Przyjmij to jako normalny przypadek .  Syn pdp jedzie na zakupy to masz okazję, żeby coś ci kupił 
Ja otworzyła bym lodówkę i trochę ponarzekała 
Może syn coś powie  mamie w tej sprawie .

27 maja 2024 15:12 / 5 osobom podoba się ten post
A kuku, dzień dobry. Już mam fajrant :) 
27 maja 2024 15:33 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie nakręcają się, przyjechali do matki . Przecież odwiedziny nie są zabronione że względu  na opiekunkę . Przyjmij to jako normalny przypadek .  Syn pdp jedzie na zakupy to masz okazję, żeby coś ci kupił 
Ja otworzyła bym lodówkę i trochę ponarzekała 
Może syn coś powie  mamie w tej sprawie .:aniolki:

Mleczko ja nie mam nic przeciwko odwiedzin syna i jego kolegi i tego młodego,oni dą wporządku tak tylko napisałam że nie czuję się swobodnie bo jest 3 facetów że mną na górze. Syn robi zakupy dla nich,zapytał się mnie i babki czy czegoś nie chcemy.Ja nic nie chciałam a babka dwie słodkie bułki. Chłopy sami sobie gotują i ja nic im nie muszę pomagać,jeszcze się pytają czy chcę zjeść.Wczoraj na kolację robili spagetti ale to było ok 19,30 to my już byłyśmy po kolacji bo i nas się je ok 17-17,30.Ładnie więc podziękowałam że już pojadłam. Dziś coś wspominali o pizzy ale narazie nic nie przygotowują.Dziwi mnie tylko że wogóle nie siedzi syn z matką tylko na górze ogląda telewizję albo czyta książkę,do babki wpadnie tylko na parę minut coś tam zapytać i tyle. Nie mam z nimi problemu nawet wczoraj poszli grzecznie spać ok.22,00 więc mi nie przeszkadzają. Dobrze że nie lubieją wypić (chodzi mi o alkohol) .
27 maja 2024 18:07 / 1 osobie podoba się ten post
nincia

Mleczko ja nie mam nic przeciwko odwiedzin syna i jego kolegi i tego młodego,oni dą wporządku tak tylko napisałam że nie czuję się swobodnie bo jest 3 facetów że mną na górze. Syn robi zakupy dla nich,zapytał się mnie i babki czy czegoś nie chcemy.Ja nic nie chciałam a babka dwie słodkie bułki. Chłopy sami sobie gotują i ja nic im nie muszę pomagać,jeszcze się pytają czy chcę zjeść.Wczoraj na kolację robili spagetti ale to było ok 19,30 to my już byłyśmy po kolacji bo i nas się je ok 17-17,30.Ładnie więc podziękowałam że już pojadłam. Dziś coś wspominali o pizzy ale narazie nic nie przygotowują.Dziwi mnie tylko że wogóle nie siedzi syn z matką tylko na górze ogląda telewizję albo czyta książkę,do babki wpadnie tylko na parę minut coś tam zapytać i tyle. Nie mam z nimi problemu nawet wczoraj poszli grzecznie spać ok.22,00 więc mi nie przeszkadzają. Dobrze że nie lubieją wypić (chodzi mi o alkohol) .

dobrze, że nie imprezują ale dzielenie z facetami łazienki to na pewno nie jest dal ciebie wygodne. Oby szybko się spakowali i siuu w drogę