Nincia,szerokiej drogi do domu i fajnego urlopu :flaga Polski:
Nincia,szerokiej drogi do domu i fajnego urlopu :flaga Polski:
Dzień dobry,wczoraj zrobiłyśmy sobie dzień lenia ,to się trochę zaległości nazbierało. Ja raczej z tych,co to -co masz zrobić dzisiaj,zrób jutro ":-), seniorka podobnie. Wczoraj nie chciało się jej iść pod prysznic, więc dzisiaj duszowanie. A jak kąpiel to i pranie,i zmiana pościeli. No i zakupy trzeba małe zrobić,i po południu na spacer nas wyprowadzić :oczko:
Dalej szaro i mokro,mam nadzieję że będą jakieś przerwy w dostawie wody,tej z nieba. Co prawda nie leje jak z cebra,ale mży jak przez stare sitko.
Gotowanie odpada, dzisiaj późnym popołudniem lub wieczorem przyjeżdża córka pdp i albo zjemy coś,co jest w domu,albo pójdziemy gdzieś na kolację.
Jutro obiecałam dziewczynom że pójdę z nimi Zug pooglądać i w ulubionym lokalu pobalować trochę :radosc1:.
Córka ma tutaj znajomych, przyjaciółki,chce pobyć trochę z nimi i nie będzie mogła mieć mamy na oku przez cały czas. Ale niedzielę i poniedziałek mam wolne. Planów nie mam,na pewno będę odpoczywać,nie wiem jeszcze jaka to będzie forma tego odpoczynku. Niby ciężko, fizycznie nie pracuję ,ale czuję się zmęczona. Monotonia, ciągle ten sam,powtarzalny rytm dnia potrafią zmęczyć. Trochę oddechu,bez nasłuchiwania co się dzieje ,na pewno mi się przyda. Zdarza się,że już głosy słyszę ,Gusia,Gusia a tu nikt nie woła :smiech3:
Dobrego, spokojnego dnia życzę :angel3:
Gusia dziękuję i mogę powiadomić że urlop zaczął się wspaniale ale mamy dużą usterkę samochodu. Dobrze że byłam na zarobku bo będzie na naprawę samochodu.:-) Mam tylko nadzieję że coś jeszcze zostanie😆🤔
Jeju jak ja nie lubiłam łatania dziur . Przyjdzie czas , że już tylko na przyjemności będziesz wydawała kasę .
Teraz to nie mam na co wydawać pieniędzy .Doczekałam się lepszych czasów i Tobie życzę dobrych dni .
Może nie na przewrażliwieniu,ale na rozsądku i chęci pozostania jak najdłużej zdrową :-). Dla siebie jak i dla wszystkich na których mi zależy,i którym zależy na mnie. Badam się regularnie,korzystam i z tych finansowanych,i z tych prywatnych. Dermatologa mam prywatnie,od lat ma w komputerze obrazki z mapą moich skórnych niedoskonałości. Jak przychodzę to od razu wie,czy coś się zmieniło. Nie lubię spoglądać na monitor,kilka cm2 skóry oglądane pod mikroskopem,nie wygląda pięknie :oczko1:
Dzień dobry bardzo w niedzielne przedpołudnie☀️
Pewnie szykujecie obiad a moja pdp dopiero zasiadła do śniadania. Niedziela zapowiada się leniwie. Ulubiony lokal seniorki w niedzielę zamknięty,do innych za daleko na pieszo a że "bez celu" spacerować nie lubi,to zostaniemy w domu. Może na tarasie uda mi się ją chwilę przewietrzyć :-),o ile się nie rozpada,bo niebo mleczno-szare. Wyprowadzę siebie na spacer i zostanie tylko przygotowanie obiadokolacji. Chyba coś porobię chociaż dzień święty święcić należy :oczko1:,ale jak robić "nic" przez cały dzień?:-(.
Pogodnej,spokojnej niedzieli życzę :najlepszego3:
Też w domu siedzę mimo pięknej pogody . O 9 tej poszłam spełnić obowiązek samarytanki , zjadłam śniadanie i wskoczyłam w pościel . W zasadzie od kilkunastu minut rozważam co dalej mam robić .Obiad mam przygotowany a innych obowiązków niet :-)
Zostaje tylko kulturalnie się podnosić :-) Poszukam coś do oglądania .