Powitajki przy kawie 76

15 lutego 2024 07:53 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry zaczynamy nowy dzień, niebawem kolejny weekend  pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego dnia 
15 lutego 2024 11:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ☀️. I już mamy czwartek,jak ten czas leci. A z czasem,niestety,zauważam,że "dziadzieję" albo babieję,żeby pana jakiegoś nie obrazić. Kiedy pdp rozpoczęła fizjoterapię,ćwiczę razem z nią. Ale o tym już pisałam. Nie powiedziałam tylko,że zalecane jej "proste"ćwiczenia,mnie też (niektóre) szybko męczą. Niby się ruszam,dużo chodzę,ale jeszcze więcej posiaduję na tyłku albo poleguję. I tu coś trzeszczy,tam "ciągnie", nie daję rady położyć całych dłoni na podłodze schylając się z pozycji stojącej,kark cierpnie,palce  też nie takie elastyczne. To,że się trochę pogimnastykuję i też nie codziennie ,bo nie zawsze mi się chce,za wiele nie zdziała. "Szukajcie a znajdziecie ",poszperałam w necie i trafiłam na dwa kanały na YouTube,takie co to od razu mi przypasiły !
Jeden prowadzony przez Marka Purczyńskiego,drugi to Człowieku Rusz Się. Polecam wszystkim,nawet tym leniwym. Pierwsze ćwiczenia,jeszcze w łóżku dają taką energię,że nawet kawa niepotrzebna żeby się obudzić. Komu się chce zadbać o siebie,o swoje kości ,mięśnie czy stawy,żeby jak ja nie zbabieć,niech poszuka tych kanałów . Każdy znajdzie coś dla siebie na swoje bolączki. Chyba że wszyscy jesteście gibcy jak witki brzozowe,to możecie sobie odpuścić .
Dobrego,zdrowego dnia życzę 
15 lutego 2024 13:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo w czwartek wszystkim miłego dnia 
15 lutego 2024 14:07 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry :) Dziś juz 15 luty  Można stracić w pracy rachubę czasu, zwłaszcza jak jest interesująca.
Nińciu-pewnie już się cieszysz domkiem:) Gusiu-od leżenia się rdzewieje. Ci gibcy nie polegują-nie ma opcji .
15 lutego 2024 14:14 / 2 osobom podoba się ten post
kamisz49

Bywamy uparte Tina nawet kosztem zdrowia ale Babka ma rację. Zapędzić się w takie kłopoty zdrowotne to już nie przelewki.

Trza się naumić nie narobić a zarobić 
15 lutego 2024 14:21 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Trza się naumić nie narobić a zarobić :oczko:

I co z tego naumienia,jak rdzewieję 
Polegiwać nie poleguję za dużo,ale posiadywać to tak,oj tak
Ostatnio ,żeby nie zesztywnieć całkiem,psuję sztelę,wynajduję ciągle coś do roboty,która do moich obowiązków "nie należy ". Wszystko,żeby się ruszać i nie siedzieć czy leżeć 
Samo maszerowanie w czasie pauzy nie odrdzewi wszystkiego,co zardzewiało,stąd trochę wygibasów rano i wieczorem staram się też uskuteczniać
15 lutego 2024 14:32 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

I co z tego naumienia,jak rdzewieję :lol1:
Polegiwać nie poleguję za dużo,ale posiadywać to tak,oj tak:oczko1:
Ostatnio ,żeby nie zesztywnieć całkiem,psuję sztelę,wynajduję ciągle coś do roboty,która do moich obowiązków "nie należy ". Wszystko,żeby się ruszać i nie siedzieć czy leżeć :-)
Samo maszerowanie w czasie pauzy nie odrdzewi wszystkiego,co zardzewiało,stąd trochę wygibasów rano i wieczorem staram się też uskuteczniać:oczko:

Zajrzyj tutaj. Człowiek wie o czym mówi
15 lutego 2024 15:17 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Zajrzyj tutaj. Człowiek wie o czym mówi

Znam,ćwiczyłam z nim w ubr,w Hamburgu,jak rwa wredna mnie dopadła 
Ci dwaj,o których wspomniałam dzisiaj,też są bardzo dobrzy. I też bardzo dobrze tłumaczą o co kaman,tak że i baba każda,i chłop pojmą w czym rzecz 
15 lutego 2024 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Znam,ćwiczyłam z nim w ubr,w Hamburgu,jak rwa wredna mnie dopadła 
Ci dwaj,o których wspomniałam dzisiaj,też są bardzo dobrzy. I też bardzo dobrze tłumaczą o co kaman,tak że i baba każda,i chłop pojmą w czym rzecz 

I za friko  Nie dość ,że mądrzy to jeszcze dobrzy :) 
Tamtych nie widziałam, ale ten prezentuje fajną pracę z powięzią, co zapobiega w duzym stopniu rdzewieniu wlasnie :)
Zajrzę to tych "twoich" jeszcze :) 
15 lutego 2024 16:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 pozdrawiam serdecznie z Duesseldorf U. Praca wre 
15 lutego 2024 18:46 / 2 osobom podoba się ten post
Witam prawie wieczorową porą .Dzisiaj sądziłam kwiaty na tarasie.U siebie  Dość nasadzilam się na obcych tarasach .
Dzień jest za krótki, nie mam czasu, żeby narzekać 
Jutro jeszcze do pracy i o 18 tej lete  do sąsiada, żeby go zdenerwować . Dzisiaj mi palnal  ".nie uderz się głową w uchwyt nad łóżkiem, bo szkoda uchwytu . No gagatek jeden . 
Spokojnego wieczoru .
16 lutego 2024 05:47 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich
ale ten czas leci 
dopiero co zaczynalismy tydzien a to juz weekend
nie wiem jak wam ale mi dzionki uciekaja bardzo szybko
milego dnia 

16 lutego 2024 06:46 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i znowu mamy weekend wszystkim miłego i spokojnego dnia
16 lutego 2024 07:48 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  rozpoczynamy nowy dzień i weekend  pozdrawiam serdecznie całe grono 
16 lutego 2024 09:40 / 2 osobom podoba się ten post
Też pozdrawiam i witam się z wami przy smacznej kawie. Szybko mija czas, już połowa lutego! Spokojnej pracy