Powitajki przy kawie 76

30 stycznia 2024 05:33 / 3 osobom podoba się ten post
Doberek w mój ostatni,roboczy dzień tutaj.W nocy niestety wstawanko do Seniora,bo wydzierał się,że hej.Gdy Córka zeszła z góry,ja juz Go przebierałam w czystą pidżamę.Wczoraj mieliśmy. wizytę najstarszej Córki,b.miła.Oczywiście zagraliśmy w Wintergarten w Skipbo i wtedy powiedziała,że obawia się,co będzie z kolejną opiekunką,bo podobno ma słaby niemiecki...Mnie to juz nie interesi.Ostatnia przedemą była 2dni...ja wytrzymałam trzy tygodnie.Duzo zawdzieczam Malgi,bo była zawsze na goracej linii i w sytuacjach,gdy nerwy i zmeczenie dawało mi się we znaki.Obca praktycznie osoba,ale jak bardzo pomogła mi przejść to wszystko,tylko Ona wie.Dziekuję Gosiu z całego serca ♥️
30 stycznia 2024 05:35 / 3 osobom podoba się ten post
I znowu obrazek z innego dnia,ale nie umiem go usunąć.Życzenia pasują dla Was Wszystkich 🤗💐🌹🌺🌺☘️♥️
30 stycznia 2024 06:09 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek w mój ostatni,roboczy dzień tutaj.W nocy niestety wstawanko do Seniora,bo wydzierał się,że hej.Gdy Córka zeszła z góry,ja juz Go przebierałam w czystą pidżamę.Wczoraj mieliśmy. wizytę najstarszej Córki,b.miła.Oczywiście zagraliśmy w Wintergarten w Skipbo i wtedy powiedziała,że obawia się,co będzie z kolejną opiekunką,bo podobno ma słaby niemiecki...Mnie to juz nie interesi.Ostatnia przedemą była 2dni...ja wytrzymałam trzy tygodnie.Duzo zawdzieczam Malgi,bo była zawsze na goracej linii i w sytuacjach,gdy nerwy i zmeczenie dawało mi się we znaki.Obca praktycznie osoba,ale jak bardzo pomogła mi przejść to wszystko,tylko Ona wie.Dziekuję Gosiu z całego serca ♥️

30 stycznia 2024 06:17 / 3 osobom podoba się ten post
Witajcie wtorkowo
Dziś mój "wolny" dzień - umówiłam się ze "starą" chociaż młodszą ode mnie znajomą na mały spacer po pobliskim lesie, może uda się kilka grzybków jadalnych lub leczniczych znaleźć?
Przy okazji małe zakupy poczynię.
Miłego dnia wszystkim, a Kruszynce aby upłynął ekspresowo i jutro dobrej podróży do domku
30 stycznia 2024 07:40 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry we wtorek  Miłego dnia wszystkim  Coraz wcześniej robi się widno to i dobrze bo lepiej dię wstaje. Kto rano wstaje temu wszystko się udaje. Zaraziłam dię od Babki  
30 stycznia 2024 09:30 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  spokojnego dzionka życzę wszystkim 
30 stycznia 2024 10:21 / 2 osobom podoba się ten post
Witam prawie wiosennie ☀️. Też cieszę się tym,że coraz wcześniej robi się widno,a jeszcze bardziej tym,że coraz później robi się ciemno i dzień dłuższy.
Jeszcze cisza i spokój,pospacerowalam po tarasie,popatrzyłam na ogród i  pooglądałam go sobie oczami wyobraźni, jak może wyglądać już wiosną. Przyjrzałam się hortensjom, pojawiają się już młode listki, jutro przychodzi ogrodnik to się nimi fachowo zajmie.
Dzisiaj trochę zamieszania  bo i Aga przyjdzie posprzątać,i ja z seniorką mamy termin u ortopedy,dobrze że dopiero po południu. Dzień szybko zleci.
Spokoju i słońca na dzisiaj Wam życzę 
30 stycznia 2024 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
Witam popołudniowo Ja już po kawce z pdp i ciachu 🍰,teraz ona siedzi sobie na tarasie w kurtce,czapce i szaliku,jeszcze przykryłam nogi kocem.Trochę sobie pooddycha świeżym powietrzem a ja byłam na rowerku w pauzie to już się dotleniłam teraz sobie odpoczywam i spoglądam na pdp z salonu. Dziś muszę jeszcze poprasować, i tak dzień zleci 
31 stycznia 2024 05:29 / 2 osobom podoba się ten post
Witam środowo
Wiadomo środa minie - tydzień zginie
U mnie dziś dzień porządkowy
Miłego dnia wszystkim
31 stycznia 2024 07:33 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień doberek  życzę wszystkim spokojnego dnia, a Maluda szczęśliwego powrotu do domu 🏡  .
31 stycznia 2024 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
nincia

Dzień doberek :chaplin: życzę wszystkim spokojnego dnia, a Maluda szczęśliwego powrotu do domu 🏡 :flaga Polski: .:hejka1:

Nincia, dziękuję bardzo 
31 stycznia 2024 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  już po śniadaniu izaraz czas na zakupy, życzę wszystkim spokojnego dnia 
31 stycznia 2024 11:12 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Za mną pierwsza nieprzespana noc. Przed pierwszą,jeszcze nie spałam,usłyszałam "bęc", przybiegłam do pdp a Ona już leżała przy łóżku na podłodze. Próbowałyśmy wspólnie postawić ją na nogi,ale zdałam sobie sprawę że niewiele wskóram a mogę zaszkodzić swojemu kręguslopowi. No to guzik alarmowy i czekanie na pomoc. Po 20 minutach przyjechał facet,ruski-cuki i seniorka już była w toalecie. Moja pdp to kobieta z dużym poczuciem humoru,pośmiałyśmy się czekając na hilfe,snując domysły ,jaki to przystojny chłopak do nas w nocy przyjedzie . I nie pomyliłyśmy się. Okazało się,że już się znają . Pomógł mi zapakować babcię do łóżka,na odchodne powiedział "bis bald" już go nie było. A ja do piątej nie zasnęłam. Co kilkanaście minut biegałam do sypialni pdp,sprawdzając czy śpi i czy czegoś nie potrzebuje. Spała pochrapując,albo ze zmęczenia,albo tabletka zaczęła dopiero działać. Wczoraj zaczęła brać nowy  lek na sen. Czyżby takie działanie uboczne,silne zaburzenia równowagi? Tak,jakby głowa się obudziła a nogi mocno spały i nie chciały jej słuchać. Ledwo się obudziłam po ósmej a tu słydzę kolejne "bęc". Chciała wstać do toalety,"na dwójkę" tym razem i sytuacja z nocy się powtórzyła. I znów ta sama historia,i znów ten sam Helfer. Śmieliśmy się we troje,że chciał bald nas widzieć,to teraz ma. Posadziliśmy babcię na kibelku,ale windel też był już pełny. Helfer poczekał aż Pedepcię umyję i przebiorę,zaprowadził ją do łóżka i pojechał. Zostawię ją w betach tak długo,jak będzie chciała. Niech odpoczywa,na szczęście żadnych terminów dzisiaj nie mamy,dopiero po południu przyjdzie fizjoterapeuta. Współczuję wszystkim którzy każdej nocy muszą po kilka razy wstawać do swoich podopiecznych.
Ogrodnik w ogrodzie pracuje,pogadaliśmy trochę i poprosiłam żeby pod oknami sypialni pdp mocno nie hałasował ,popytałam o przycinanie hortensji i poprzyglądałam się jak to robi,a ja teraz zrobię sobie w końcu śniadanie. Dom Aga wczoraj wysprzątała,pralka już pierze,obiadokolację na dzisiaj mam,zostaje mi tylko Pedepcię niańczyć.Wprowadzam się więc w stan czuwania a Wam życzę przyjemnego dnia 
31 stycznia 2024 15:42 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie  Pogoda piękna więc Velo i fruuu.
Pozdrowionka 
31 stycznia 2024 15:50 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry jestem bardzo zajęta , z czego się cieszę . Niem mam czasu na grzebanie w necie 

Życzę wszystkim spokoju i ciepelka .