Jak minął dzień 15

28 grudnia 2023 17:01 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Już bym jechała do pracy w domu opieki w Hanowerze, ale chorobowe.:na wozku2:
Pewnie wrócę do Margaretki od razu 2-12 lutego. 

Też w domu wysiedzieć nie możesz Dorotko ? Ciągnie , ciągnie do tej pracy . 
28 grudnia 2023 17:09
Luke

Na klo siedzę po świętach i nie ma jak pisać :smiech3:

Teraz będziesz mi się śnił po nocach! Zejdź już  z klo bo się kolejka zrobiła za tobą ..
28 grudnia 2023 17:15 / 2 osobom podoba się ten post
Już minął, miałam dzień porządkowy , tylko , że u mnie to 7 dni w tygodniu taki dzień .
Ciągle szukam czegoś coby można zrobić to ADHD chyba . Dzisiaj masz podopieczny opowiadał o swoich podbojach miłosnych .Uśmiałam się jak pszczoła 🐝 .To był kawał podrywacza .Lubię go za jego poczucie humoru i spokój  .Obiad zjedzony, podwieczorek też i spoko do  19 tej .
W dodatku niebo dzisiaj daje niesamowite widowisko . Co spojrzę, to widzę piękny Bilder .Tylko natura jest w stanie takie coś wytworzyć 
Kiedyś w przeszłości pracowałam w okolicy Bazylei tam widziałam po raz pierwszy czerwone chmury .Wstawiłam fotki na forum , coś niesamowitego .
28 grudnia 2023 17:43 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Też w domu wysiedzieć nie możesz Dorotko ? Ciągnie , ciągnie do tej pracy . 

Plany mam zmienić 24h na dom opieki. Tylko szukam odpowiedniego miejsca. 
29 grudnia 2023 07:40 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Plany mam zmienić 24h na dom opieki. Tylko szukam odpowiedniego miejsca. 

Każdy szuka swojego miejsca , życzę powodzenia .
29 grudnia 2023 19:04 / 3 osobom podoba się ten post
Witam z domu. Po piek tych,zimowych widokach już tylko wspomnienia zostały. Rano odśnieżanie żeby wyjść z domu,w Gdańsku w południe wiosna a w Olsztynie,po południu,ponuro,szaro ale ciepło.
Wolałabym jednak kilka stopni poniżej zera, słońce i śnieg. Zima mogłaby zimą być 

29 grudnia 2023 20:37 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wieczorową porą jakoś mi te dni szybko lecą zawsze jest coś do zrobienia a w pauzie to przeważnie siadam na rower i zwiedzam okolicę. Jak pada deszcz to trochę się zdrzemnę i i tak w kółko to samo Dziś nie padało więc byłam na rowerku  później kawka z pdp i ciacho  trochę poodkurzałam  a jutro zmyję podłogę  Teraz już jestem w swoim pokoju i przeglądam internet.No i koniec dnia
29 grudnia 2023 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Na klo siedzę po świętach i nie ma jak pisać :smiech3:

Ale się zaangażowałeś :) No to rob swoje, ale nie siedź za długo w tym zamknięciu 
30 grudnia 2023 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
A gdzie to wszystkich poniosło,wywiało czy zasypało?
Taka cisza i spokój a południe już minęło.
30 grudnia 2023 13:19 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

A gdzie to wszystkich poniosło,wywiało czy zasypało?
Taka cisza i spokój a południe już minęło.

Nie ma problemów, a radością nikt nie chce się dzielić .

Nikt nie ma sraczki ani zaparcia , ciśnienie nie  skacze a i wypłata na koncie już jest. 
O smutkach tylko lubimy rozprawiać ale żeby popisać  z humorem to się nie chce 
Chwalić się też nie ma czym.Na wyjeździe wszystkie mamy podobnie .
30 grudnia 2023 17:06 / 2 osobom podoba się ten post
30 grudnia 2023 18:34 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

:prasowanie::prasowanie::prasowanie::-)

Ale frajdę sobie zaserwowałaś. Prasowanki czyli to,co Mleczko lubi najbardziej 
31 grudnia 2023 20:22 / 2 osobom podoba się ten post
Od godziny sączymy z babcią po symbolicznej lampce czerwonego wina. Specjalnie nie brałam po południu nic na przeziębienie żeby nie mieszać. Rano wezmę zestaw witamin z aspiryną i będę dalej się wygrzewać. Toast i życzenia mamy już za sobą gdyż babcia idzie do łóżka po 22. a ja spędzę czas na łączach z rodziną. Poczekam do północy i też pójdę odpocząć. Miłego Sylwestra.
01 stycznia 2024 14:09 / 2 osobom podoba się ten post
Se leżę  
02 stycznia 2024 21:57 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Se leżę  :-)

Ja już się należałam dzisiaj pomału wracam do siebie. Babci nie zaniedbałam dzięki temu, że wszystko miałyśmy zrobione już przed świętami. Dzisiaj zakupy zrobiłam, apteka, obiad, małe porządki. Wczoraj przez to leżenie spać nie mogłam, trochę czytałam, później jakoś zasnęłam.