Jak minął dzień 15

26 grudnia 2023 11:33 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień płynie leniwie już zrobiłam podopiecznej masaż .Dbam żeby skóra była nawilżona więc używam jakichś balsamów do ciała i przy okazji zrobię lekki masaż . Podopieczna lubi pachnidła wiec ma odrobinę  normalności 
Do  14  mam wolne , obiad i do 19 wolne . Po kolacji idę do  siebie i do ,8 rano śpię . Nie ma to jak przejjsc miejsce po fachowcu i trzymać się tego co już wdrożone .
26 grudnia 2023 16:38 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Migawki ze spaceru

Mogę być zazdrosna?? Jak w świątecznej krainie, dzieci mają radość ze świąt. U nas wieje, pada ale duch świąt nas nie opuszcza. Zjedliśmy, odprawiliśmy rodzinę i wegetujemy. Babcia dostała leki na trawienie, nie wszystkie potrawy mogła jeść ale zjadła bo kto by nie zjadł. Raz do roku można sobie pozwolić, nawet po lampce wina wypiliśmy. Zaraz będę szukać jakiegoś filmu na wieczór a od jutra szara rzeczywistość. Miłego urlopu Gusia.
27 grudnia 2023 07:29 / 2 osobom podoba się ten post
Wczoraj zrobiłyśmy to co mogłyśmy zrobić dzisiaj .
Podopieczna umyta łącznie z detalami nakremowana i wymasowana , pościel zmieniona ,.koszulka nocna świeża .Pewnie jej się dobrze spało
Dzisiaj robimy  podopiecznego 
Musiał być kiedyś nie złym casanova.Buxiski nam ciągle przesyła .Ja już go wykapowałam ." tylko za rączkę i do baru ' .Jakie to szczęście gdy lubi się podopiecznych, przecież nie zawsze tak się da. Bywają różni .
A co nam dzisiejszy dzień przyniesie ??? Zobaczymy .

27 grudnia 2023 14:53 / 2 osobom podoba się ten post
No i trzymam się tematu 
Leżę i czekam aż przyjdzie wolontariuszka  na dwie godziny. Gdyby nie to poszłabym na podwórko , bo po tych wiatrach sporo nieporządku się zrobiło . Dla mnie praca w ogrodzie to jak Wit kompl. Po powrocie do domu mogę zaczynać wszystko od początku nie czuję zmęczenia i jakieś siły we mnie wstępują .. Jest tu też  oczko wodne z rybkami, ponoć czapka przerzedziła trochę , przy mnie tego nie zrobi  .Karmić je można z tarasu, jest tak umiejscowiony , że wszystko pasi . Słoneczko piękne i tak będzie ok 10 st.C  na moje oko .Jeszcze nie wiem gdzie wisi  termometr podwórkowy .Wszystkich wywiało z  forum  ?
27 grudnia 2023 15:48 / 3 osobom podoba się ten post
My już po spacerze. Wybrałyśmy się na krótko żeby rozruszać kości i się dotlenić a wracałyśmy szybciej niż wyszłyśmy  bo nadal wieje. Zrobiłam po gorącej herbacie z cytryną i wysłałam babcię do pokoju. Dzisiaj myję jej głowę, może posprzątam łazienkę, zjemy kolację i kolejny dzień minie..
27 grudnia 2023 15:57 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Wczoraj zrobiłyśmy to co mogłyśmy zrobić dzisiaj .
Podopieczna umyta łącznie z detalami nakremowana i wymasowana , pościel zmieniona ,.koszulka nocna świeża .Pewnie jej się dobrze spało
Dzisiaj robimy :-) podopiecznego 
Musiał być kiedyś nie złym casanova.Buxiski nam ciągle przesyła .Ja już go wykapowałam ." tylko za rączkę i do baru ' .Jakie to szczęście gdy lubi się podopiecznych, przecież nie zawsze tak się da. Bywają różni .
A co nam dzisiejszy dzień przyniesie ??? Zobaczymy .

Zmieniałam pościel przed świętami przed przyjazdem rodziny. Babci jeszcze n ie muszę wymieniać ale po rodzinie będzie trzeba zebrać i wyprać. Na sylwestra nikogo poza nami nie będzie, wszyscy wychodzą imprezować. Sylwester z babcią nie wchodzi w grę.
27 grudnia 2023 16:05 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

No i trzymam się tematu 
Leżę i czekam aż przyjdzie wolontariuszka :-) na dwie godziny. Gdyby nie to poszłabym na podwórko , bo po tych wiatrach sporo nieporządku się zrobiło . Dla mnie praca w ogrodzie to jak Wit kompl. Po powrocie do domu mogę zaczynać wszystko od początku nie czuję zmęczenia i jakieś siły we mnie wstępują .. Jest tu też  oczko wodne z rybkami, ponoć czapka przerzedziła trochę , przy mnie tego nie zrobi  :hihihi:.Karmić je można z tarasu, jest tak umiejscowiony , że wszystko pasi . Słoneczko piękne i tak będzie ok 10 st.C  na moje oko .Jeszcze nie wiem gdzie wisi  termometr podwórkowy .Wszystkich wywiało z  forum  ?

Zaczęłam pisać bo mało osób się odzywa a tak to was podczytuję od jakiego czasu. Może ze śniegiem wrócą
27 grudnia 2023 21:11 / 3 osobom podoba się ten post
kamisz49

Zaczęłam pisać bo mało osób się odzywa a tak to was podczytuję od jakiego czasu. Może ze śniegiem wrócą :-)

Są pewnie w domach i nie ma czasu 
Wrócą do pracy to znajdą czas :
27 grudnia 2023 21:21 / 3 osobom podoba się ten post
jestem coś mi się zaciął telefon nie chciał pisać Ja już pogadałam z rodziną a właściwie to mężem bo mieszkamy sami dzieci już b.dorosłe ma swoim. My święta spędziłyśmy same z babcią wraz z wigilią, nie szykowałam dużo bo obie mało jemy . Rodzina była w dzień wigili ale do południa z drobnymi prezentami. U nas co dzień pada więc spacerów nie było,babcia właściwie nie lubi spacerować bo jej już ciężko przy rolatorze.  Dziś była córka babci ale na pół godzinki i ją wymiotło nawet ciacha nie chciała wypiła tylko kawkę i pojechała.Tak minął dzień.
27 grudnia 2023 21:24 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Są pewnie w domach i nie ma czasu 
Wrócą do pracy to znajdą czas ::-)

Na klo siedzę po świętach i nie ma jak pisać 
28 grudnia 2023 07:58 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Na klo siedzę po świętach i nie ma jak pisać :smiech3:

Nie południe tego wpisu .
Zjadłeś za dużo czy wypiłeś za mało? 
28 grudnia 2023 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Nie południe tego wpisu .
Zjadłeś za dużo czy wypiłeś za mało? 

Nie zrozumiałaś, szkoda. 
28 grudnia 2023 15:58
Luke

Na klo siedzę po świętach i nie ma jak pisać :smiech3:

???
28 grudnia 2023 16:00 / 2 osobom podoba się ten post
Już bym jechała do pracy w domu opieki w Hanowerze, ale chorobowe.
Pewnie wrócę do Margaretki od razu 2-12 lutego. 
28 grudnia 2023 16:59
Luke

Nie zrozumiałaś, szkoda. 

Bo ja z ciężko kapujacych jestem .Za tydzień zaskoczę