Powitajki przy kawie 75

12 września 2023 06:32 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek we wtorek.Nad ranem musiałam przymknąć okno,bo zimno było.Czyżby powoli odchodziło lato ? Po wypadzie na basen byłam totalnie padnięta.Obejrzałam swoją audycję,Erika swoją,zero kłótni i stresu.Około 20tej powiedziałam dobranoc i  wyladowałam u siebie.Trochę wisiałam na telefonie(czytaj ,pół godziny),a trochę czytałam Chmielewską,ale już zamykały mi się oczy.Życzę Wam miłego i szybko upływajacego dnia.
12 września 2023 06:54 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Ja okno otwierałam o 5 bo duszno było ale wpadało chłodne powietrze. Od jutra tutaj deszcze i w końcu bo już mam dość tych spacerów z seniorka. Ona mądra tyłek posadzi a Ty ją pchaj pod górę po akurat sobie umysli w tym kierunku spacer. Na nic się zdaje tłumaczenie , że jest ciezko a też swoje gabaryty ma. 
Niech ten turnus się kończy bo naprawdę umeczyla mnie tutaj i więcej bym wracać nie chciała . Zresztą tutaj nikt nie przyjeżdża . Podobno sąsiadka się ma nią zająć. I niech się zajmuje. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
12 września 2023 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też, zgodnie z prognozą dziś ostatni upalny dzień, będzie trochę chłodniej, w sumie zbliżamy się do połowy września.Jeszcze pół godzinki dla siebie, później trzeba zejść na dół, przyszykować śniadanie i dziś na zakupy. Życzę spokojnego, i nam w pracy szybko mijającego dnia 
12 września 2023 08:11 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

To,że Emilka w towarzystwie dziadka "grzeczna",jakoś mnie nie dziwi?. Czy zauważyłaś może,ze wnuki ,kiedy nie mają rodziców w zasięgu wzroku,są grzeczniejsze? Moje tak?
Kiedy to pierwsze,wielkie święto Waszej księżniczki? Fajnie w domu,z rodziną,ale pewnie nie możesz się już doczekać wymarzonego urlopu. Radości z przebywania z bliskimi życzę :aniolki:

Jak nie jak tak  Impreza była w niedzielę, własciwe święto wczoraj. Pobalowali wszyscy intensywniej niż na dyskotece, bo było więcej młodych rodziców z dziećmi-w tym koleżanki i koledzy z pracy synowej z małżonkami i pociechami :) Dobrze, że sala ogromna i miękki trawnik na posesji, gdzie były porozkładane kocyki a na nich zabawki dla najmłodszych. Muszę pochwalić synową za świetny zmysł organizacyjny i pomysłowość. Pewnie kiedyś też tak miałam, a teraz mi tylko marudzenie zostało i coraz wyrażniej ukazująca się na horyzoncie wizyta u geriatry   
Co do urlopu to dziś wieczorem wybywamy do Warszawy gdzie przenocujemy a w środę wylatamy w świat :) Zobaczymy czy nie wrócimy odmenieni kulturowo    
I dzien dobry Forumowiczom :)
12 września 2023 09:04 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Jak nie jak tak :oczko2: Impreza była w niedzielę, własciwe święto wczoraj. Pobalowali wszyscy intensywniej niż na dyskotece, bo było więcej młodych rodziców z dziećmi-w tym koleżanki i koledzy z pracy synowej z małżonkami i pociechami :) Dobrze, że sala ogromna i miękki trawnik na posesji, gdzie były porozkładane kocyki a na nich zabawki dla najmłodszych. Muszę pochwalić synową za świetny zmysł organizacyjny i pomysłowość. Pewnie kiedyś też tak miałam, a teraz mi tylko marudzenie zostało i coraz wyrażniej ukazująca się na horyzoncie wizyta u geriatry :lol3:  
Co do urlopu to dziś wieczorem wybywamy do Warszawy gdzie przenocujemy a w środę wylatamy w świat :) Zobaczymy czy nie wrócimy odmenieni kulturowo  :lol2:  
I dzien dobry Forumowiczom :)

Najważniejsze że impreza była udana,wszyscy zadowoleni i babcia też 
 Jeśli mielibyście czas i ochotę,to warto wpaść w Warszawie do Darów Natury,przy Mokotowskiej czy Marszałkowskiej. Fajny lokal,pachnący ziołami,ze swoim klimatem. Można napić się herbatek,kawy( z żołędzi np), zjeść coś nieoczywistego ?. Ale pewnie nocować będziecie w którymś z hoteli przy lotnisku,no to może Wam się nie chcieć. W każdym razie wszystkim,którzy będą w stolicy,ten lokalik polecam. Fajnego,ciekawego urlopu życzę ✈️
12 września 2023 09:12 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w słoneczny,przyjemny poranek.W nocy,wbrew zapowiedziom ,nie padało. Muszę zaraz korbą zakręcić i markizę rozciągnąć,słońce świeci,ale na błękitnym jeszcze niebie coraz więcej białych chmurek. Temperatura też przyjemniejsza,noga do nogi nie klei się od razu po wyjściu na powietrze. O 12tej przyjdzie Agnieszka posprzątać trochę,to sobie pogadamy. Właśnie sobie uświadomiłam,że dzisiaj rano minął tydzień,jak tutaj przyjechałam. No niestety,z każdym rokiem czas coraz szybciej mi leci.
 Dobrego,spokojnego dnia życzę 
12 września 2023 09:19 / 5 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w ten upalny wtorek już by cię chciało trochę ochłody aczkolwiek gdy pada deszcz tęskni człowiek za słońcem i nie dogodzi od przewrotna ludzka natura. Życzę wszystkim miłego dzionka tym pracującym Oby szybko zleciało a tym wypoczywającym relaksu i co 5sm kto sobie zamarzy

12 września 2023 09:22 / 5 osobom podoba się ten post
A teraz, z innej beczki ....niestety zmarł mój Podopieczny wielce Przedobry człowiek..dużo by pisać....W związku z powyższym poszukuje pracy chce zmienić również firmę i tu prośba do Gusia 29 czy mogłabym dostać namiary na Twoja koordynatorkę .Pozdrawiam.
12 września 2023 09:27 / 4 osobom podoba się ten post
TaAnna

A teraz, z innej beczki ....niestety zmarł mój Podopieczny wielce Przedobry człowiek..dużo by pisać....W związku z powyższym poszukuje pracy chce zmienić również firmę i tu prośba do Gusia 29 czy mogłabym dostać namiary na Twoja koordynatorkę .Pozdrawiam.

Przykro mi 
A namiary mogę Ci podać. Odezwij się na priv,mój adres mailowy jest w moim profilu .
12 września 2023 10:46 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Kochani  Życzę wam spokojnego i pełnego uśmiechu dnia!
12 września 2023 11:56 / 6 osobom podoba się ten post
Cześć wszystkim! 
13 września 2023 04:53 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek po kiepskiej nocy.Wczoraj było tak duszno i parno,myślałam,że w końcu popada.Tymczasem nie spadła ani jedna kropla...Rano Seniorkę zabiera córka na cośrodowe śniadanie do restauracji,ja się wymigałam.Muszę jeszcze dopisać kilka pozycji do listy zakupów,bo wczoraj dość oszczednie Seniorka szrajbnęła?.Dobra, biorę się za kawę a Wy śpijcie dalej.
13 września 2023 06:07 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Środa minie tydzień zginie i super bo już czuję zmęczenie psychiczne. Seniorka jest strasznie męcząca psychicznie. Obudziła mnie burza. Błyski ⚡⚡i trzaski a teraz i ulewny deszcz przyszedł. Trochę oddechu od upałów będzie. Na dziś większych planów nie mam ewentualnie zrobić pranie i seniorki i moje. Mam jeszcze jedną ostatnią książkę do przyczytania i kilka krzyżówek do rozwiązania przed wyjazdem.
Wszystkim życzę spokojnego i dobrego dnia. 
13 września 2023 07:24 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  witam, pozdrawiam i życzę spokojnego dnia 
13 września 2023 07:28 / 4 osobom podoba się ten post