Powitajki przy kawie 75

13 września 2023 07:30 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry I oby Wam ten dzień przyniósł same dobre chwilę .Oby dziś popadało bo męczące są już te upały.
13 września 2023 07:37 / 1 osobie podoba się ten post
Mam pytanie czy ktoś może mi udzieć informacji na temat Gewerbe?Dostałam.propozycję pracy ale trzeba założyć działalność w Niemczech dla mnie to czarna magia.Proszę o pomoc.
13 września 2023 07:58 / 1 osobie podoba się ten post
TaAnna

Mam pytanie czy ktoś może mi udzieć informacji na temat Gewerbe?Dostałam.propozycję pracy ale trzeba założyć działalność w Niemczech dla mnie to czarna magia.Proszę o pomoc.

Myślę, że skoro agencja dała Tobie taka propozycję to sami powinni Ci wyjaśnić. Często jest tak, ze zajmują się cała obsługa Gewerby. Biorą cmza to kasę i są od udzielenia informacji. 
13 września 2023 09:41 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ,w końcu zmiana pogody. Wczoraj wieczorem i w nocy popadało,nawet pogrzmiało trochę ale pięknej burzy z błyskawicami nie było . Teraz tylko 18st,dobrze że część tarasu jest zadaszona,to można kawkę na powietrzu wypić. Wyciągnęłam jednak,po raz pierwszy tutaj,miękki szlafrok bo chłodno trochę po ostatnich upałach . Tydzień deszczu i chłodek,a znów zatęsknimy za słońcem i będziemy na pogodę narzekać. Rozleniwiłam się trochę,wstaję później niż zazwyczaj,czy to w domu,czy w pracy. No ale spieszyć się z niczym nie muszę. Wolałabym,żeby jednak w dzień nie padało. Dla mojej seniorki to dramat,autem nigdzie jej nie zawiozę i będzie w domu uwięziona. Najgorsze co może dla niej być,to dzień bez wyjścia do kawiarni czy restauracji i brak spotkań ze znajomymi 
Może zaprosimy jej koleżankę do nas,na kawkę i sekta?,będzie miała rozrywkę oprócz telewizorni
Dobrego dnia życzę 
13 września 2023 10:01 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Najważniejsze że impreza była udana,wszyscy zadowoleni i babcia też :-)
 Jeśli mielibyście czas i ochotę,to warto wpaść w Warszawie do Darów Natury,przy Mokotowskiej czy Marszałkowskiej. Fajny lokal,pachnący ziołami,ze swoim klimatem. Można napić się herbatek,kawy( z żołędzi np), zjeść coś nieoczywistego ?. Ale pewnie nocować będziecie w którymś z hoteli przy lotnisku,no to może Wam się nie chcieć. W każdym razie wszystkim,którzy będą w stolicy,ten lokalik polecam. Fajnego,ciekawego urlopu życzę ✈️

Zaciekawilas mnie, może skoczymy , gdyż lot jest późnym wieczorem i 12 godzin z hakiem, to meliska się przyda ?. Przenocowalismy u brata. Chcielismy się zobaczyć, pogadać, bo obydwoje zapracowani. Robota i w domu ich dopada, zwłaszcza bratową, która że względu na pracowitość i kompetencje ma jej mnóstwo ?. Ale nie narzeka , lubi to co robi i sami ja znajduja. I dobrze a z drugiej strony niedobrze ? . I bądź tu mądry i pisz wiersze ?
Dzień dobry wszystkim też ?
13 września 2023 10:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dziekuje za odpowiedź Dusia wiesz ,agencja ,agencją ale chciałam poznać zdanie tak od "kuchni".Jak to mówią chciałabym ,a boję się szereg wątpliwości się pojawia. 
13 września 2023 12:59 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry ,w końcu zmiana pogody. Wczoraj wieczorem i w nocy popadało,nawet pogrzmiało trochę ale pięknej burzy z błyskawicami nie było . Teraz tylko 18st,dobrze że część tarasu jest zadaszona,to można kawkę na powietrzu wypić. Wyciągnęłam jednak,po raz pierwszy tutaj,miękki szlafrok bo chłodno trochę po ostatnich upałach . Tydzień deszczu i chłodek,a znów zatęsknimy za słońcem i będziemy na pogodę narzekać. Rozleniwiłam się trochę,wstaję później niż zazwyczaj,czy to w domu,czy w pracy. No ale spieszyć się z niczym nie muszę. Wolałabym,żeby jednak w dzień nie padało. Dla mojej seniorki to dramat,autem nigdzie jej nie zawiozę i będzie w domu uwięziona. Najgorsze co może dla niej być,to dzień bez wyjścia do kawiarni czy restauracji i brak spotkań ze znajomymi :-)
Może zaprosimy jej koleżankę do nas,na kawkę i sekta?,będzie miała rozrywkę oprócz telewizorni:lol1:
Dobrego dnia życzę :angel3:

Zazdroszczę tego chłodku, bo u mnie nadal 28 stopni 
14 września 2023 05:41 / 4 osobom podoba się ten post
Witam Opiekunowo czwartkowo.Strasznie ciemno już,gdy schodzę po kawę a w dodatku schody wąskie,bo Treppenlift jest.Ale już leżę z powrotem w moim madejowym łożu, które okazalo się jednoosobowym,trzeszczącym  łóżkiem.Grunt,że wyspana jestem.Narazie żadne plany na vormittag mi jeszcze nie kiełkują,bo bez kawy się nie da.Spadam więc życząc miłego, szybko upływajacego dnia.
14 września 2023 06:28 / 2 osobom podoba się ten post
Chcialam też przypomnieć, że dziś w DE jest Warntag -dzień ostrzegawczy.O 11 tej zawyją syreny i rozdzwonią się telefony.Na chwilę zamilkną audycje radiowe i telewizyjne.
14 września 2023 07:24 / 3 osobom podoba się ten post
Witam.  Po źle przespanej nocy witam Was serdecznie. W sprawach domowych  wkurw był wczoraj i od razu zły sen w nocy. Teraz ból głowy mi tylko został. 
Za oknem  i tak było przez caja noc. 
Spokojnego dnia opiekunkowo. 
14 września 2023 08:00 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  obowiązki wzywają,czas przygotować śniadanie i byle do południa, później to już z górki i kolejny dzień pracy będzie za nami. Życzę wszystkim dobrego dnia, jutro już kolejny weekend 
14 września 2023 10:06 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,u mnie dopiero dzień za chwilę się zacznie. Narazie tylko 13st ale słonecznie,więc kawusia na tarasie wypita. Na dzisiaj jeszcze żadnych planów nie mamy,dzień podobny do dnia. Siedziałam wczoraj do późna słuchając i oglądając różne podcasty,ale zrywać się rano nie muszę,więc nie martwiłam się o to,że się nie wyśpię. Dobrze się czyta Maludowe posty,w końcu trafiła na miejsce,gdzie dobrze się czuje. Żeby jeszcze łóżko nie skrzypiało,to byłoby prima. A gdzie Mleczko się schowała? Jakoś mało się dzieje na Forum,bardzo oszczędne wpisy a tu jeszcze jedna z aktywnych osób,gdzieś się zapodziała. Nie uważacie ,że Forum jakieś trochę obumarłe? Lenistwo czy brak chęci dzielenia się tym,co się u Was dzieje? Dobrego,spokojnego dnia i niech nas syreny nie wystraszą.
14 września 2023 10:40 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry! U mnie dzisiaj tak deszczowo i pochmurnie a do tego duszno. No nie przyjemnie. 
14 września 2023 17:29 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie nareszcie chłodniej, wczoraj była burza i popadało, od razu inaczej się oddycha.
15 września 2023 06:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Spokojnego piątku i całego weekendu. U mnie przedostatni na tym adresie. W końcu. ...