Powitajki przy kawie 75

07 września 2023 08:40 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam wszystkich :chaplin: i rannych grzybiarzy też ?. Ja niektóre rozróżniam ale nie zbieram i nie jem grzybów. Jakoś się boję. To taka trauma z dzieciństwa. ?? . 
Dziś zapowiada się piękny dzień i ja od obiadu mam wolne . Syn z synowa przyjechali bo zaraz im się urlop kończy i to ostatni moment żeby wpaść do matki. Rezerwowali wczoraj stolik w restauracji a ja od razu że ja mam wolne. O co to to nie zebym jeszcze się tam z seniorka użerała i pchała wózek. To jest jej rodzina i niech się nią zajmują. 
Ja sobie czas zorganizuje . Zrobię sobie małe SPA :kapiel: a potem też wychodne nad jezioro. 
Miłego dnia opiekunkowo i samych dobrych chwil. 

Nie każdy je. Mój starszy syn nie ruszy, żadna trauma go nie spotkała, nie lubi i już. No i nie musi :)
07 września 2023 09:10 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  witam i pozdrawiam serdecznie 
07 września 2023 13:26 / 5 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry opiekunkowo :chaplin::-) witam i pozdrawiam serdecznie :buziaki2::kwiatek dla ciebie2:

Witam i również pozdrawiam 
07 września 2023 16:24 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

:zaskoczenie: Podgrzybów ci u nas dostatek, a z borowików oprócz szlachetnych, są jeszcze ponure-potocznie siniaki :)
Amerykany może są, nie wiem. W porze grzybobrania rok temu nie byłam w Polsce :) 

Amerykany opanowały też powiat Gryficki Tutaj w Łebie też ich sporo...
07 września 2023 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Amerykany opanowały też powiat Gryficki:-) Tutaj w Łebie też ich sporo...:tanczy:

Może się uda jak wrócimy z wyjazdu urlopowego. Będzie parę dni. Na te Amerykany pojechać :) 
Znalazłam sinaki aż czy :) Ich nie ma za wiele i znaleźć je jest dość trudno-a są smaczne. 
07 września 2023 23:04 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry - aż mnie kusi, żeby Gusie zacytować tylko obawiam się, że papieru w tel. zabraknie .Długaśny ten wpis i fajny .Gusiu , będzie dobrze już to widzę i nie dlatego, że podopieczna to dobry ludz:-)tylko dlatego, że wiesz po co tam jesteś .Wszystkim dobrego dnia życzę, a ja dzisiaj na parę godz. do pracy skocze .
Słońca i humoru :dwa piwa:

Dobrze widzisz,chociaż to dopiero trzeci dzień,to sztela wygląda tak,jakbym patrzyła na nią przez różowe okulary ?. Wstawiłam ciemne,nie różowe ,bo słońce oślepia jak w środku lata. Nie wiem co mogłabym napisać,cokolwiek szrajbnę,wyjdzie na przechwałki. Mnie pasi tutaj wszystko bardzo,ale,jak to często bywa,miejsce nie dla każdego. Na pewno nie dla tych,którzy muszą mieć określony grafik,ścisłą rozpiskę co ,kiedy i dlaczego. Trafiłam do najmłodszej ,w mojej opiekunkowej pracy ,seniorki-82 lata. Życie całe miała lekkie i przyjemne,mogła pozwolić sobie na wszystko,na co miała ochotę ,korzystała z uroków życia. Zdrowego trybu życia nie prowadzi na pewno,ale nie mam zamiaru uświadamiać jej tego ani zmieniać przyzwyczajeń. Jestem do pomocy,do przeganiania zmartwień typu "jak to będzie ,jak to dalej będzie?",a nie do edukowania.
08 września 2023 06:33 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.  I mamy piątek weekendu początek. Jeszcze takie 2 weekendy i już będę jechać do domu. W końcu. Bo jestem już zmęczona nie tyle co seniorka co tymi co weekend gośćmi. Teraz od przedwczoraj syn i synowa są a do kiedy? Do jutra chyba.  Moja niedoszła zmienniczka z którą mam kontakt już mi powiedziała, że ona jednak by tu nie była. Mnie też to krępuje bo to są obcy ludzie. Można wpaść kawę wypić ale nie co weekend od piątku do niedzieli siedzieć. Mnie to krępuje . Łazienka mała, WC jedno . Do wszystkiego robi się kolejka. 
Seniorka ma powiedziane, że opiekunki po mnie nie będzie. Słyszałam tylko ostrzejsza wymianę zdań ale wyszłam do siebie bo co mnie to obchodzi.  Z kim zostanie ? Też nie wiem i nie mój w tym interes. Zrobię swoje i jadę w końcu do domu. 
Póki co zaraz trzeba wstać i zacząć nowy dzień. Miłego i spokojnego dnia i całego weekendu. 
08 września 2023 06:46 / 7 osobom podoba się ten post
Malgi

Amerykany opanowały też powiat Gryficki:-) Tutaj w Łebie też ich sporo...:tanczy:

Witam wszystkich piątkowo, ja dalej się rehabilituję - w dzień latam po lasach, a wieczorem leżakuję nad samym morzem.
08 września 2023 06:59 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.Pakuję dziś walizki i wcześnie rano na Bajery.Miłego piatku Opiekunkowo.
08 września 2023 07:00 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam serdecznie.Pakuję dziś walizki i wcześnie rano na Bajery.Miłego piatku Opiekunkowo.

Tam gdzie byłaś? Czy w inne miejsce. Może niedaleko mnie to byś y kawkę wypiły. Daj kod. ?
08 września 2023 07:04 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Tam gdzie byłaś? Czy w inne miejsce. Może niedaleko mnie to byś y kawkę wypiły. Daj kod. ?

Nie,inne miasteczko Dusiu,Neuotting 84524.
08 września 2023 07:23 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Nie,inne miasteczko Dusiu,Neuotting 84524.

Oj daleko 230 km . Ja jestem tak jakby po lewej stronie od Monachium Ty będziesz po prawej.  Szkoda. 
08 września 2023 07:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Oj daleko 230 km . Ja jestem tak jakby po lewej stronie od Monachium Ty będziesz po prawej. :-) Szkoda. :-(

Szkoda.Jakoś nie możemy się spotkać.
08 września 2023 08:00 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  dzień pracy czas rozpocząć do południa szybko minie, później przerwa i już luzy. Życzę wszystkim spokojnego weekendu 
08 września 2023 08:26 / 5 osobom podoba się ten post
Pięknej pogody ciąg dalszy ☺️
Dzień dobry ?
Dziś też mam wolne potem 3 dni i Richtung nach Pl a i tym razem Zugiem do Wiednia a potem przesiadka i na Śląsk .Pierwszy raz tak .Trzeba spróbować innej opcji .Póki co biegam po robocie nad jezioro ,wczoraj to prawie pod drzewem zasnęłam. Ludzie w różnym wieku w wodzie no to i ja też a woda fajna, chłodna.Dzis też pójdę popołudniu na dłużej .Na nogach tam lezę 25 min dla zdrowotności wszystko . 
A w robocie klucze do sali fizjoter.dostalam to po powrocie z Pl.stopniiwo zacznę korzystać z Gerätów według rozpiski kuliżanki co się na tym zna,żebym czasem nie przedobrzyla ?
Tyle u mnie pozdrawiam grzybiarzy ,urlopowiczów ,lud pracujący .Do następnego popisania??