Powitajki przy kawie 75

03 września 2023 21:56 / 5 osobom podoba się ten post
creyzy

Pytajcie chętnie odpowiem jeżdżę do tej rodziny od dwóch lat najpierw opiekowałam się babcia teraz też dziadkiem ostatnio jak byłam w domu dziadek trafił do szpitala i od tej pory jeździ na wózku ale lepsze to niz bym miała go prowadzac bo ma jakieś 190 cm wzrostu jest szczupły przychodzą myć go dwa razy dziennie lekko nie jest to prawda cały dzień na nogach oczywiście przerwę mam i o 20 koniec pracy noce spokojne plus jest taki że czas szybko mija i oczywiście pieniążki większe  zawsze wolałam jeździć do dwojga a teraz zmykam muszę się pakować i trochę odpocząć :aniolki:

Creyzy,dziękuję że znalazłaś chwilę i miałaś ochotę coś więcej napisać. Jestem pełna podziwu dla Ciebie. Szacunek ?
04 września 2023 06:43 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wczoraj wróciłam z krótkiego wypadu na łono natury . Pogoda piękna się zanosi na dzisiaj .Ja już gotuje pewne składniki na sałatkę i biorę się do roboty 
Mam przesadzić dwa krzewy i podłubać trochę przy tulipanach .
Spokojnego , dobrego dnia życzę .
04 września 2023 06:55 / 5 osobom podoba się ten post
creyzy

Pytajcie chętnie odpowiem jeżdżę do tej rodziny od dwóch lat najpierw opiekowałam się babcia teraz też dziadkiem ostatnio jak byłam w domu dziadek trafił do szpitala i od tej pory jeździ na wózku ale lepsze to niz bym miała go prowadzac bo ma jakieś 190 cm wzrostu jest szczupły przychodzą myć go dwa razy dziennie lekko nie jest to prawda cały dzień na nogach oczywiście przerwę mam i o 20 koniec pracy noce spokojne plus jest taki że czas szybko mija i oczywiście pieniążki większe  zawsze wolałam jeździć do dwojga a teraz zmykam muszę się pakować i trochę odpocząć :aniolki:

Początkowo wzbraniałam się jeździć do dwójki , myślałam, że nie dam rady .Potem doszłam do wniosku, że chyba nawet lepiej jak ma się dwójkę pod opieką .I miałam rację .Przy parze jest więcej wolnego czasu mimo, że robota podwójna . Nie trzeba " przelewać z pustego w próżne ' , bo oni sobie pogadają posiedzą razem a i humor mają lepszy i nie trzeba wysłuchiwać wspomnień . Tylko że ja nie miałam dwójki na wózksch . 

04 września 2023 06:58 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo w nowym tygodniu miłego dzionka wszystkim 
04 września 2023 07:27 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w poniedziałek  w nowym tygodniu. Dzieci i młodzież wraca do szkoły , studenci jeszcze miesiąc się bycza no chyba, że mają sesje poprawkowa to muszą się uczyć. 
Tutaj od jutra podobno ma syn seniorki z żoną i dzieckiem przyjechać. I tak co weekend. Już jestem zmęczona tym właśnie. Mieszkanko male , na materacach śpią . Dobrze , że to jeszcze 3 tygodnie.
Zmiana odwołana , syn rozwiązał umowę z końcem września . Ja jestem planowo do 25 września. Codziennie mnie pyta seniorka z kim zostanę? Co mam mówić? Mówię, żeby pytała dzieci. Myślę, że to będzie przeniesienie jej do domu seniora.  Nie moja już to sprawa. Oby spokojnie przeszło te 3 tygodnie i wyjazd. Busa sobie zmieniłam z wieczornego na przedpołudniowy bo mnie też nikt za cały dzień nie płaci. 
Gusia spokojnej drogi i spokojnej pracy. 
Wszystkim spokojnego dnia i całego tygodnia. 
04 września 2023 08:00 / 8 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  dobrego dnia, spokojnej pracy życzę 
04 września 2023 08:17 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry szybciutko,bo czas mnie pogania. Wyjazd ok 10:30. Jeszcze zakupy na drogę,prysznic,przebrać się w wygodny strój podróżny i ,mam nadzieję,zostanie chwilka spokojnego oczekiwania na busa. Dobrego,pogodnego dnia życzę 
04 września 2023 08:32 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry szybciutko,bo czas mnie pogania. Wyjazd ok 10:30. Jeszcze zakupy na drogę,prysznic,przebrać się w wygodny strój podróżny i ,mam nadzieję,zostanie chwilka spokojnego oczekiwania na busa. Dobrego,pogodnego dnia życzę :angel3:

Spokojnej podróży?
04 września 2023 11:17 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ?☺️
Wolne mam dziś to szafne parę spraw no i lodówka wzywa.Slonce od kilku dni i jeszcze cały tydzień tak ma być do 29°.W przyszły wtorek jadę do Polski po 3.5 miesiącach no i cieszę się pierońsko,hura?Tylko tydzień ,ale z końcem października znów mogę i to na 9 dni.W przyszły  roku będzie już lepiej bo mam 5 tyg  urlopu a ci po 60tce to 6 .Pomidory z balkonu zjedzone teraz tam w wielkim Topie kwiatki jesienne posadziłam .Tak tu sobie powoli gospodarze.W robicie bez zmian czyli ok.Mamy praktykantów aż 3 ,młoda krew ?Wszystkim jadącym obojętnie w ktorą stronę szerokości.  Miłego dnia życzę ?
04 września 2023 18:01 / 4 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzień dobry.Przyszlam do was ze smutną wiadomością mąż jedne u nas odszedł.?

"Trzeba żyć bez względu na to ile razy runęło niebo" .

No i przywituję  się już z Polski , gdzie ochoczo oddałam się domowym porządkom.Czynności wymagające w sumie tylko wysiłku fizycznego wspaniale odprężają. W weekend witalismy się z sąsiadami a dziś  garnek gołąbków już porządnie napoczęty.
Oczywiście przyjechaliśmy z prezentami i to podwójnymi. Nie tylko dla dzieciątek , gdyż jak przyjeżdzam z CH to mam zamówienia dla znajomych. Często ser, czekolada, owocowa musztarda do sera ,czy jakies winko -podróżują ze mną :)
Przyjechaliśmy autem to nie było problemu z pakowaniem. W Polsce będziemy do 12 września, a potem w świat na wyjazd-ale urlopowy. 
Pracujcie dzielnie na szyneczkę, tak jest ułożony ten świat, a i na emeryturze spokoju pewnie nie będzie- czy na wlasne życzenie, czy z konieczności. Ale jesli już to tego pierwszego rodzaju niepokoju wam życzę 

05 września 2023 07:21 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wtorkowo
Dziś zaczynamy turnus sanatoryjno-grzybowy w Łebie.
Trochę mi żal, bo i u nas zaczynają rosnąć grzybki - ale myślę, że i tam uda się marynaciaków nazbierać.
O wyjeździe na razie nie myślę, chociaż niedawno myślałam o połowie października na krótki miesięczny wypad, aby podreperować domowy budżet - ale nic na siłę, może lepiej w domku i w ogrodzie popracować
Trzymajcie się zdrowo i pracujcie spokojnie.
05 września 2023 07:44 / 7 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich już z nowego miejsca pracy. Dotarłam szczęśliwie i bezpiecznie,chociaż podróż była długa,17 godzin. Dość często były postoje,to i zeszło trochę. Na miejscu zameldowałam  się o 6:30 wyrywając seniorkę i jej córkę z łóżek ?. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. A teraz w łóżku wyciągam się i prostuję. Przyjemnie jest przyjąć pozycję horyzontalną po tylu godzinach siedzenia. Może nawet uda mi się zasnąć. Dobrego, słonecznego dnia życzę 
05 września 2023 07:52 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  wszystkim pięknego dnia życzę 
05 września 2023 08:21 / 5 osobom podoba się ten post
Witam  . Wtorek już mamy. Za oknem chłodek wrześniowy ale i słońce ☀️ już świeci. 
Zaraz wyjazd po zakupy , potem obiad ogarnąć mieszkanie . Po południu może spacer albo z seniorka albo sama . Wszystkim spokojnego i dobrego dnia. 
05 września 2023 13:39 / 5 osobom podoba się ten post
Witam. już gotowa do wyjazdu do domku bus ma być ok 16 ws wszystkich pozdrawiam spokojnej pracy a tym co na urlopie dużo slonka