Powitajki przy kawie 75

15 lipca 2023 18:57 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Dzień dobry 
Nie miałam poważniejszych problemów z logowaniem. Jeden raz jak wyskoczyły i jakieś ciasteczka. 
Już myślałam, że forum zastygło w bezruchu z tego gorąca. 
Dobrze, że to tylko problemy teczniczne były tego przyczyną, że pusto tu było. 
Na Bawarii podobno od jutro ciut chłodniej, ale coś nie chce mi się w to wierzyć. 
Zastrajkowałam spacerowo, sama poinformowałam Józka, że głowa mi pęka już od wczoraj i spacery są zawieszone do momentu aż będzie trochę chłodniej. Nie będę ryzykowała, że któreś z nas zasłabnie, albo udaru dostanie. Mogą mnie nawet odesłać z tego powodu do domu, wszystko mi jedno. Niestety na tym zleceniu sytuacja znów nieciekawa, więc wszystkie swoje ciuchy które tu miałam już odesłałam do domu. Czy tu wrócę, nie wiem, wiem tylko tyle, że ze zmienniczką ciężko będzie się dogadać więc wszystko może się zdarzyć. 
Miłego wieczoru :-)

Trudno współpracować z osobą, z którą nie można się porozumieć,mam tu na myśli Twoją zmienniczke. Zwykle jednak najwięcej do powiedzenia i decydujący głos ma rodzina naszych podopiecznych, bądź oni sami, w zależności od stanu zdrowia. Szkoda rezygnować z miejsca pracy, z którego chyba jesteś zadowolona.
15 lipca 2023 21:07 / 2 osobom podoba się ten post
marta74

Trudno współpracować z osobą, z którą nie można się porozumieć,mam tu na myśli Twoją zmienniczke. Zwykle jednak najwięcej do powiedzenia i decydujący głos ma rodzina naszych podopiecznych, bądź oni sami, w zależności od stanu zdrowia. Szkoda rezygnować z miejsca pracy, z którego chyba jesteś zadowolona.

Jestem i trudno zrezygnować, ale już dwa razy się zdarzyło, że miałam takiego pecha, że się rozchorowałam przed samym wyjazdem i zmienniczka powiedziała, że na mnie nie poczeka nawet jeden dzień, więc muszę brać pod uwagę, że wszystko może  się zdarzyć. 
Choroby nikt nie planuje. 
Co do decyzji rodziny, to oczywiście, że oni mają ostateczny głos, ale niestety niektóre osoby potrafią tak przekabacić rodzinę i nastawić przeciwko Tobie, że rodzina zrobi to co one im podpowiedzą. 
Zobaczymy co będzie, teraz to ja muszę ten turnus dociągnąć do końca. Nie ma co się martwić na zapas, ale przyznaję, że nie jestem zadowolona z obrotu sprawy. 
15 lipca 2023 21:51 / 4 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór Opiekunkowo najpierw mu forum zginęło a potem pakowanie , zakupy i latanie po mieście , lasach i jeziorkach 
We wtorek jadę do domu , po 2,5 miesiąca , a zmęczona jakbym rok była
Poprzedno byłam 6 miesięcy zima , lepiej czułam się . Teraz te upały mnie osłabiły, mi Margaretkowe slabowanie. Teraz jest w lepszej formie niż ja 
16 lipca 2023 06:31 / 4 osobom podoba się ten post
Witanko niedzielne
Wyjeżdżam jutro wieczorem, ale zmiennik będzie nad ranem. Prawie cały dzionek będziemy razem, odwiedziny syna z żoną, czas minie. Dziś żadnego wychodnego nie robię, dopakuję się i niedziela minie spokojnie. 
Podopieczna jeszcze w szpitalu, teraz będzie czekać ją REHA, o ile... Zaczęły się problemy z oddychaniem. Zobaczymy. 

Życzę spokojnej i miłej niedzieli 
16 lipca 2023 07:11 / 3 osobom podoba się ten post
Witam opiekunkowo w niedzielę życząc miłego dnia 
16 lipca 2023 07:16 / 1 osobie podoba się ten post
Witam.  Słońce ☀️ już świeci ptaki ? ceieriaja ale słabo bo sił nie mają przez ten upał. Woda stoi w wannie nalana dla ptaszków. Piesek też ma codziennie kilka razy wodę świerza daną. Dziś mamy jechać w jakieś goście ale ja jakoś ochoty nie mam. Może się wymogami i zostanę w domu. Dopadły mnie jakieś smuteczki. Miłego dnia opiekunkowo. 
16 lipca 2023 09:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo też ostatnie pakowanie udanej niedzieli
16 lipca 2023 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  słoneczko wychodzi po nocnej burzy,powietrze rześkie  życzę wszystkim cudownej niedzieli 
17 lipca 2023 07:32 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Gorąco już od rana. Zaraz jadę na rehabilitację. Dziś robię też ciasto ze śliwkami bo u nas pierwsze wczesne śliwki już są. 
Luke szerokiej drogi i super urlopu.  a wszystkim spokojnego dnia i całego tygodnia. 
17 lipca 2023 08:00 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnego dnia 
Luke, szczęśliwej podróży i cudownego urlopu
17 lipca 2023 08:19 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo nadal gorąco
Luke bezpiecznej podróży
17 lipca 2023 08:24 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ?. Moi podopieczni już zaabsorbowani dzisiejszym zadaniem, które wykonują z uporem i językiem na brodzie. Toteż przysiadami się do was z  bo od 9 zaczyna się anarchia i trzeba ich uwagę przekierować na inne tory ( meczliwosc-typowa ). 
Dobrego startu w nowy tydzień i spokojnego dnia. Luke - dojedź szczęśliwie do domu ?
17 lipca 2023 08:56 / 9 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam Was czwartkowo a jednocześnie mówię -do widzenia.Zjeżdżam dziś do domu,nie dam dłużej rady bez lekarza z tą rwą kulszową.I tak czeka mnie kolejna wycieczka.Wam wszystkim życzę spokojnych, szybko mijajacych dni.

A ja myślałam, że bedziemy wieczorami swoje bajki opowiadać...
Już niedługo dołączam do grona pracujących, co prawda tylko na miesiąc, ale w lecie to i tak długo. Dobrze, że mam w okolicy las, więc pewnie w dni wolniejsze będę w swoim żywiole.
A w temacie witam wszystkich w nowym dniu i tygodniu.
A ja dalej wypoczywam aktywnie w swoim "Raju".
17 lipca 2023 09:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo w nowym tygodniu.Luke szczęśliwej podróży dziękuję za odliczajki odpoczywaj i wracaj do nas a wszystkim miłego dzionka 
17 lipca 2023 16:17 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978, marta74, dorotee, tina 100%, creyzy - dziękuję . GTV. Oby szczęśliwie , bo wczoraj znów wypadek mieli.