Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

30 czerwca 2023 11:59 / 3 osobom podoba się ten post
Klasycznie Piątkowo 
Ryba do wyboru , idę coś zakupić , ziemniaki białe bądź słodkie , ryż ciemny , sos holenderski bądź maślany, sałata z żurawiną
01 lipca 2023 07:50 / 3 osobom podoba się ten post
Robię gryla  - będzie karkówka  .
A dla mnie warzywka . Moje pomidorki z własnej kubelkowej uprawy są już czerwone .A smak  gdzie tym kupnym do nich
. Brak skali porównawczej .
01 lipca 2023 11:09 / 4 osobom podoba się ten post
Urodzinowy obiad z widokiem na Ren
01 lipca 2023 11:15 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie musi być dzisiaj prosto i szybko,pani Filipinka jeszcze sprząta,nie chcę jej przeszkadzać. Ziemniaki będą się gotowały,w tym czasie wrzucę na patelnie zamrożone warzywa "po francusku ",dodam do tego kiełbaski. Deser ciągle ten sam,jogurt,może dla urozmaicenia posypię borówkami albo dodam orzechy,jak zawsze sok warzywny na popitkę
01 lipca 2023 19:02 / 3 osobom podoba się ten post
Obiad przepyszny , jadłam mix sałat z kurkami. Na deser tiramisu plus espresso. 
Nad samym Renem . Tylko nuesamicue duszno w lokalu . Wszyscy wymęczeni.
02 lipca 2023 13:28 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj bulion warzywny,z dużą ilością marchewki,natki pietruszki u kluseczkami z kaszy manny. Wg przepisu Mleczko. Qrcze,nie pomyślałam że te kluseczki tak rosną w bulionie,wyszły kluski ,ale bardzo mniam.wszystkie trzy wcinałyśmy że smakiem . Na drugie ziemniaki,warzywa z patelni,mizeria a dziewczyny jeszcze kiełbaski wege. Jogurt,sok warzywny.
02 lipca 2023 13:58 / 5 osobom podoba się ten post
Steki wołowe, kurki z porem , pomidorki koktajlowe, ziemniaki z rozmarynem, sałata z żurawiną. 
05 lipca 2023 21:35 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Steki wołowe, kurki z porem , pomidorki koktajlowe, ziemniaki z rozmarynem, sałata z żurawiną. :gotowanie:

Kurki z porem? Dusisz je razem na patelni? Jak doprawiasz, żeby nie były mdłe?
05 lipca 2023 21:46 / 2 osobom podoba się ten post
mariakoc

Kurki z porem? Dusisz je razem na patelni? Jak doprawiasz, żeby nie były mdłe?

Tak , dusse razem przyprawy klasycznie , sól i świeży pieprz , przed podaniem pisypuje świeżym vszczypiorkiem.
05 lipca 2023 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
Również kurek w żaden skomplikowany sposób nie przyrządzam. Najbardziej lubię jajecznicę z kurkami. 

Wychodzimy pomału z keto, tylko chleb na zakwasie dozwolony. Ale jest coś co wrzucę do jadłospisu. To mąka migdałowa. Do wypieków a zwłaszcza jako panierka do ryby-obłędna. 
05 lipca 2023 23:23 / 2 osobom podoba się ten post
I u mnie było dzisiaj kurkowo. Makaron wstążki w sosie kurkowym. Ze śmietanką .
A jutro bobu sobie zadambo dzisiaj kupiłam. Niestety już wyłuskany. No nie ma na żadnym straganie takiego w strąkach. Lubię humus z bobu. Ale najbardziej to taki tylko masłem trochę polany. Albo taki ugotowany i wrzucony na patelnię do drobno pokrojonej i podsmażonej na oliwie cebulki z czosnkiem i chili. Uwielbiam taki.
06 lipca 2023 06:34 / 2 osobom podoba się ten post
Pizza ? domowa i jak mi sąsiad jagód przyniesie to i pierożki będą na deser. 

Ps. Pierogi będą bo mam trochę jagód. 

Na sobotę sobie zarezerwowałam jagody na jagodzianki.  bo będę mieć gości na grilla w tym 2 dzieci. 
06 lipca 2023 09:43 / 3 osobom podoba się ten post
Kurczak z warzywami w mleczku kokosowym. Sałata plus mango z Ma eksyku
06 lipca 2023 09:45 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

I u mnie było dzisiaj kurkowo. Makaron wstążki w sosie kurkowym. Ze śmietanką :mniam:.
A jutro bobu sobie zadam:-)bo dzisiaj kupiłam. Niestety już wyłuskany. No nie ma na żadnym straganie takiego w strąkach. Lubię humus z bobu. Ale najbardziej to taki tylko masłem trochę polany. Albo taki ugotowany i wrzucony na patelnię do drobno pokrojonej i podsmażonej na oliwie cebulki z czosnkiem i chili. Uwielbiam taki.

Też tak czasami gotuje z makaronem  wstążki u śmietana
Bob miałam z polskiego sklepu. Pyszne też tylko z masłem. 
06 lipca 2023 19:46 / 2 osobom podoba się ten post
Zjadłam dzisiaj botwinkową .

Teraz zabieram się za rozkładanie cztero - kolorowej galaretki . Będzie salceson 
He, he robię drugi raz . Pierwsza zniknęła w oka mgnieniu . Nikt się nie przyznał , że zjadł ? A nie ma !!!!!!