Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

25 czerwca 2023 22:40 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

10 dkg kaszy manny
5 dkg masła
1 jajko
Sól

Ucierarasz to razem i dwoma łyżeczkami formujesz małe podłużne kluseczki
Wkładasz na gotujący się lekki rosołek. Ja ( o zgrozo) robię na kostce rosolowej .
Warzywka zielenina 
Łyżeczki trzeba maczać w wodzie zebyy się nie kleiły.

Dziękuję . Na pewno zrobię 
26 czerwca 2023 09:08 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj na leniwca. Odgrzeję w piekarniku (uff,jak gorąco ?) wczorajsze kotlety,zrobię do nich dużo sałaty i,może, ugotuję ziemniaki . Jogurt i soki.
co prawda w dobranockach Tina wspomniała o naszych,kulinarnych upodobaniach,ale tutaj coś dodam. Zgadzam się z tym,że to organizm decyduje o tym,ze coś bardzo lubiliśmy,a raptem na sam widok nas odrzuca. Tak mam,zauważyłam,że zupełnie nieświadomie, nawet w dniu wolnym,kiedy jem po za domem,to jest to wegetariański obiad. Nawet nie myślę o mięsie.  Ale już planuję mięsne Dania,jak dzieci przyjadą. Tylko czy będą chciały coś,oprócz mielonych. Latem i one,i wnuki,też preferują lekkie,warzywne jedzonko.
26 czerwca 2023 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
Nie gotuje dzisiaj.  Szef zaprosił mnie na obiad 
Zjem pewnie ruskie,.bo dobre kuchnia robi . Zbliża się koniec mca i trzeba coś w papierach pogrzebać

Mam dzień odpoczynku od garów.
26 czerwca 2023 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dziękuję :aniolki:. Na pewno zrobię 

Napiszesz recenzje   ?
26 czerwca 2023 11:03
Mleczko

Napiszesz recenzje  :-) ?

Napiszę 
26 czerwca 2023 12:48 / 4 osobom podoba się ten post
Moja smaczna improwizacja

26 czerwca 2023 16:56 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Moja smaczna improwizacja

Pewnie smacznaA koperek jest ?
26 czerwca 2023 18:15 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Pewnie smaczna:super:A koperek jest ?

Trochę suszonego jedynie, ale natka pietruszki była  Przegląd lodówki zrobiłem ??
A jutro chcę puszysty omlet zrobić na słono, z serem, pomidorkiem i szynką. On jajka lubi, to zje, a i nadmieniłem przy Mireli, więc zaakceptował, mój ten on Ci Helmut 
26 czerwca 2023 19:12 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dziękuję :aniolki:. Na pewno zrobię 

Nigdy nie jadłam, też chetnie zrobie :D
27 czerwca 2023 13:45 / 2 osobom podoba się ten post
Sprzątam lodówkę,chociaż w niej niewiele się znajduje. Ziemniaki ugotowałam,okrasiłam masłem ,posypałam koperkiem. Na patelnię wrzuciłam wyciągnięte z zamrażalnika kilka paluszków warzywnych i kilka klopsików jaglano-warzywnych. Duźo sałaty,jogurt,sok. Jeszcze lody muszę wyjeść i będzie można umyć lodówkę 
27 czerwca 2023 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Sprzątam lodówkę,chociaż w niej niewiele się znajduje. Ziemniaki ugotowałam,okrasiłam masłem ,posypałam koperkiem. Na patelnię wrzuciłam wyciągnięte z zamrażalnika kilka paluszków warzywnych i kilka klopsików jaglano-warzywnych. Duźo sałaty,jogurt,sok. Jeszcze lody muszę wyjeść i będzie można umyć lodówkę :-)

U mnie też dzisiaj resztkowy obiad, jakaś zupka wyjdzie
28 czerwca 2023 07:53 / 3 osobom podoba się ten post
Zupki mam zamrożone tak na raz 
Pewnie dzisiaj będzie na chybił - trafił .
No i naleśniki z twarogiem zrobię . Mam jeszcze sporo grzybów suszonych, muszę przysiąść fałdów i nasmażyc krokietów .Poczekam na wenę.
28 czerwca 2023 09:51 / 4 osobom podoba się ten post
Gulasz drobiowy z groszkiem i marchewką ,ziemniaki tłuczone ,mix sałat,truskawkiMoi PDP wczoraj byli ważeni.Przytyli po 4 kg.Zadanie wykonane!!!!
28 czerwca 2023 10:07 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Gulasz drobiowy z groszkiem i marchewką ,ziemniaki tłuczone ,mix sałat,truskawki:gotuje:Moi PDP wczoraj byli ważeni.Przytyli po 4 kg.Zadanie wykonane!!!!:super:

Ja bym chciała Margaretka odchudzić
28 czerwca 2023 11:42 / 3 osobom podoba się ten post
Zapraszam na kotlety z zielonej soczewicy i ryżu. Jeszcze się smażą.Jak zawsze wyjdzie mi więcej niż damy radę zjeść. Do tego młode ziemniaki z koperkiem u mizeria. Jogurt,sok warzywny