Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

24 czerwca 2023 14:39 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś gotowiec z Bofrostu...Makaron spaghetti z sosem grzybowym (pieczarki i kurki). Nie był do tego przekonany, ale smakowało pdp.
Jutro puree, schabowy, dodatki 
24 czerwca 2023 17:14 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dziś gotowiec z Bofrostu...Makaron spaghetti z sosem grzybowym (pieczarki i kurki). Nie był do tego przekonany, ale smakowało pdp.
Jutro puree, schabowy, dodatki 

No i mam kolejny pomysł na obiad.A ja dzisiaj sobie pomidorową z ryzem a seniorka byla w restauracji.
24 czerwca 2023 23:54 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

No i mam kolejny pomysł na obiad.A ja dzisiaj sobie pomidorową z ryzem a seniorka byla w restauracji.

Pomidorowa to moja ulubiona zupa :)
25 czerwca 2023 09:47 / 2 osobom podoba się ten post
Kotlet mielony , młode ziemniaki i mizeria ze śmietaną z cukrem., octem , pieprzem i solą.

Może też zjem , jeśli nie to jajko usmaże .
25 czerwca 2023 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
Młode ziemniaki,"mielone" z kalafiora,sałata rzymska+pomidorki+ogórek +oliwki czarne+feta ,w sosie balsamicznym. Jogurt,sok warzywny. Kalafior już się studzi,jeszcze chwila i wezmę go w obroty
25 czerwca 2023 10:22 / 2 osobom podoba się ten post
Pożegnanie ze szparagami ziemniaki , sałata , sos holenderski kiwi złote , przepyszne
25 czerwca 2023 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
Pełnoprawny obiad. Kurczak z rożna, pieczone ziemniaki ze świeżym majerankiem, surówka z selera z kwaśną śmietaną i swieżo zmielonym pieprzem. Dodatkowo keto dip ogórkowy. I kokosowe lody-też keto. Dietetyczka ma talent. Pyszne jedzenie. Ziemniaki dziś wyjątkowo, bo naprawdę nie odczuwa się potrzeby bajlagów. Białko syci. 
25 czerwca 2023 11:58 / 4 osobom podoba się ten post
Kotleciki już się smażą 
25 czerwca 2023 14:02 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Kotleciki już się smażą :-)

Wyglądają prawie jak moje .
25 czerwca 2023 16:01 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Wyglądają prawie jak moje .:mniam:

Ale smakują zupełnie inaczej
Muszę powiedzieć,ze kotletyz kalafiora to te moje ulubione wśród innych wegetariańskich. Są pulchne,chrupiące z zewnątrz,wilgotne w środku . Pyszne 
25 czerwca 2023 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Ale smakują zupełnie inaczej:-)
Muszę powiedzieć,ze kotletyz kalafiora to te moje ulubione wśród innych wegetariańskich. Są pulchne,chrupiące z zewnątrz,wilgotne w środku . Pyszne :mniam:

Moje są przepyszne od bardzo dawna mają taką opinię . Pachną czosnkiem sa z wierzchu chrupiące a  po przekrojeniu wypływa smak jak masło z de volaille . No i czyj smaczniejszy .
25 czerwca 2023 17:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Moje są przepyszne od bardzo dawna mają taką opinię . Pachną czosnkiem sa z wierzchu chrupiące a  po przekrojeniu wypływa smak jak masło z de volaille . No i czyj smaczniejszy .:-):-)

Twoje są dokładnie takie,jakie ja robię z mielonego mięsa . Tez podobno najlepsze. Jak dzieci i wnuki są u mnie,to na zamówienie robię. Latem obowiązkowo mizeria,zimą i jesienią buraczki
Ale te kalafiorowe też plasują się wysoko na liście ulubionych. Podobnie jak te warzywno jaglane.Spróbuj kiedyś,polecam 
25 czerwca 2023 18:11 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Twoje są dokładnie takie,jakie ja robię z mielonego mięsa :-). Tez podobno najlepsze:lol1:. Jak dzieci i wnuki są u mnie,to na zamówienie robię. Latem obowiązkowo mizeria,zimą i jesienią buraczki:mniam:
Ale te kalafiorowe też plasują się wysoko na liście ulubionych. Podobnie jak te warzywno jaglane.Spróbuj kiedyś,polecam :-)

Oczywiście .Robię często zapiekanki,.bo coś muszę jeść. Teraz dla  mnie platki , kasza manna oooo ,podam przepis na kluseczki x kaszy manny na rosołku . Twoim dziewczynom zasmakuje . Dżemy oczywiście własne, jajka i dużo zieleniny. Latem miałam określone smaki a teraz ten okres się wydłuża 

25 czerwca 2023 18:46 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Oczywiście .Robię często zapiekanki,.bo coś muszę jeść. Teraz dla  mnie platki , kasza manna oooo ,podam przepis na kluseczki x kaszy manny na rosołku . Twoim dziewczynom zasmakuje . Dżemy oczywiście własne, jajka i dużo zieleniny. Latem miałam określone smaki a teraz ten okres się wydłuża 

Bardzo proszę o ten przepis na kluseczki. Nie tylko dziewczyny,ja też zjadłabym z apetytem 
25 czerwca 2023 19:24 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Bardzo proszę o ten przepis na kluseczki. Nie tylko dziewczyny,ja też zjadłabym z apetytem :mniam:

10 dkg kaszy manny
5 dkg masła
1 jajko
Sól

Ucierarasz to razem i dwoma łyżeczkami formujesz małe podłużne kluseczki
Wkładasz na gotujący się lekki rosołek. Ja ( o zgrozo) robię na kostce rosolowej .
Warzywka zielenina 
Łyżeczki trzeba maczać w wodzie zebyy się nie kleiły.