Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

22 czerwca 2023 12:05 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Robię plan na jutro.

Babka ziemniaczana z wędzonym boczkiem . 
Sos grzybowy .

Żadna babka ziemniaczana .Nie da rady .Coś zjem ale na zimno. Syrena wyje , powietrze aż drga .Okna zasłonięte siedzę jak jaskiniowiec . Czy to tylko ja mam dość tej przeklętej pogody ,?
22 czerwca 2023 12:30 / 4 osobom podoba się ten post
Rosół porządny zrobiłam bo nie mogę się wykurować ;/
A potem naleśniki na słodko z serem i śmietaną ❤️
22 czerwca 2023 12:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś karkówka w kapuście kiszonej. Ziemniaki, kiszona na patelni zasmażona. Pdp jak zawsze miał zjeść sałatkę ogórkowo-rzodkiewkową, ale dziś dodałem jeszcze kostki mozzarelli. Nie ruszył tego, bo nie lubi, a ja nie wiedziałem ?Nic, zjadł moją zasmażaną. Helmut ma minusa tylko za jedzenie. Wydziwia, wydziwia. Ale i tak je ze mną. Chyba, że ja udko pieczone, to jemu robię jajecznicę. 
22 czerwca 2023 13:34 / 4 osobom podoba się ten post
W ten upał chłodzę się chłodnikiem i sałatką z tortellini, miksem sałat, mozarellą i oliwkami
22 czerwca 2023 14:04 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj na szybko. Ziemniaki gotowane razem z marchewką i kalafiorem,utłuczone ze śmietanką,masłem i gałką muszkatołową,posypane koperkiem. Do tego paluszki warzywne(gotowce,bardzo smaczne),dużo sałaty z winegretem balsamiczno ,miodowo,czosnkowym. Jogurt grecki,arbuz,sok warzywny .
22 czerwca 2023 18:19 / 2 osobom podoba się ten post
No proszę
Puree ziemniaczane z marchewką i kalarepa , sznycel drobiowy i sos holenderski. Sałata , maliny 
22 czerwca 2023 22:27 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

U mnie dzisiaj na szybko. Ziemniaki gotowane razem z marchewką i kalafiorem,utłuczone ze śmietanką,masłem i gałką muszkatołową,posypane koperkiem. Do tego paluszki warzywne(gotowce,bardzo smaczne),dużo sałaty z winegretem balsamiczno ,miodowo,czosnkowym. Jogurt grecki,arbuz,sok warzywny .

A jak zrobić takie paluszki? :) 
22 czerwca 2023 22:37 / 2 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

A jak zrobić takie paluszki? :) 

Napisałam że gotowce. Mrożone,kupione w Edece. Samemu trudno byłoby chyba takie zrobić,ciężko "sprasować" takie luźne warzywa jak kukurydza,marchewka,papryka,pokrojone w małe kosteczki,a później panierować. Nie wiem czy kupy by się trzymało...
23 czerwca 2023 12:13 / 2 osobom podoba się ten post
Zielona ,wiosenna minestrone. Przepis z bloga kulinarnego Kwestia  smaku. Trochę po mojemu przerobiona. Sałata,jogurt,sok
23 czerwca 2023 12:31 / 3 osobom podoba się ten post
Piątkowo matias, ziemniaki w mundurze , sałatka z jogurtem , jabłko , cebula , ogórki kiszone polskie . 
Melon miodowy 
Gusiu a próbowałaś już nadziewane pomidory? Ja przyrządzam z jajkiem posypane serem . Mozarella. 
23 czerwca 2023 12:46 / 1 osobie podoba się ten post
Pizzerinki homemade 
Na specjalne życzenie mojej Mamuni :)
23 czerwca 2023 13:32 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa pomidorowa z makaronem na rosole 

Ziemniaczki zapiekane w sosie takim jak w gratin 
Sałata.
23 czerwca 2023 14:33 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zupa pomidorowa z makaronem na rosole 

Ziemniaczki zapiekane w sosie takim jak w gratin 
Sałata.

Ale pysznie 
23 czerwca 2023 16:27 / 1 osobie podoba się ten post
GrazynaM55

Ale pysznie :-)

Ale niebezpieczne dla mnie .Zjem tyle ile zrobię.
24 czerwca 2023 14:04 / 2 osobom podoba się ten post
Chłodnik botwinkowy z ogórkiem i koperkiem 
Młode małe kartofelki okraszone boczkiem wędzonym i śmietaną