Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

20 czerwca 2023 13:46 / 2 osobom podoba się ten post
Puree ziemniaczane,z masłem, śmietaną i gałką,tak jak się należy,do tego kotlety z soczewicy,tym razem z czerwonej z dodatkami.salata wzbogacona fetą i oliwkami w sosie balsamiczno miodowym, jogurt,arbuz,sok.
Napierdzieliłam się trochę przy tych kotletach,ale naprawdę są warte zachodu.
20 czerwca 2023 13:52 / 3 osobom podoba się ten post
Już myślałam, że nie gotujecie dzisiaj .
Ja zjadłam młode okraszone  ziemniaczki z młodą  zasmażana kapustą . Teraz będę spala spokojnie , kapusta zjedzona w  całości 

20 czerwca 2023 20:08 / 2 osobom podoba się ten post
jeśli ktoś z was lubi klimaty KETO to zapraszam na ciacha <3

http://megs-88.blogspot.com/2023/06/orzechowe-keto-ciastka-z-czekolada.html
21 czerwca 2023 11:02 / 3 osobom podoba się ten post
Zupa szparagowa, ryż , kurczak słodko kwaśny , sałata , maliny

21 czerwca 2023 11:12 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj jesteśmy z Pedepcią tylko we dwie,Gisela ma gości. Zostały mi kotlety od wczoraj,chyba zrobię tylko sałatę i smażone ziemniaki,które babcia bardzo lubi. No i jogurt na deser. I tak Pdp zje dzisiaj jak wróbelek,smutna ,bo Gisela już jej "chyba nie lubi"
21 czerwca 2023 11:27 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzisiaj jesteśmy z Pedepcią tylko we dwie,Gisela ma gości. Zostały mi kotlety od wczoraj,chyba zrobię tylko sałatę i smażone ziemniaki,które babcia bardzo lubi. No i jogurt na deser. I tak Pdp zje dzisiaj jak wróbelek,smutna ,bo Gisela już jej "chyba nie lubi":oczko:

Tutaj jest trochę do zrobienia. A co będzie jak Gusela rozchoruje. Się , odejdzie? 
Często problem przy małżeństwach. Tylko we dwoje mogą egzystować. NicYm syjamskie bliźnięta. 
21 czerwca 2023 11:36 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Tutaj jest trochę do zrobienia. A co będzie jak Gusela rozchoruje. Się , odejdzie? 
Często problem przy małżeństwach. Tylko we dwoje mogą egzystować. NicYm syjamskie bliźnięta. 

Moja koleżanka była u takiej babci , że jej siostra bardzo zżyte że sobą ale ze była fit i 10 lat młodsza to tylko do tej starszej na karty, tv lub obiad i kawę przychodziła. Niestety młodsza dostała udaru i zmarła rano a na wieczór starsza też zmarła. 
21 czerwca 2023 12:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś jajecznica dla pdp, dla mnie bułka z wędliną i z serem. 
21 czerwca 2023 13:18 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Tak,zgadza się ,to prawie tak,jak małżeństwo bez papierka,gdzie jedna osoba dochodząca
To byłaby tragedia. Pewnie babcia zawinęłaby się zaraz po niej. Jest od niej bardzo uzależniona,w takim sensie,jak palacz od papierosów na przykład. Odbkiedy są opiekunki ,Gisela może pożyć własnym życiem .
21 czerwca 2023 14:19 / 3 osobom podoba się ten post
Gołąbki w sosie z dużą ilością lubczyku.Tak lubie 
21 czerwca 2023 14:45 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tak,zgadza się ,to prawie tak,jak małżeństwo bez papierka,gdzie jedna osoba dochodząca:oczko1:
To byłaby tragedia. Pewnie babcia zawinęłaby się zaraz po niej. Jest od niej bardzo uzależniona,w takim sensie,jak palacz od papierosów na przykład:-). Odbkiedy są opiekunki ,Gisela może pożyć własnym życiem .

Oj nie jest to dobre dla Giseli. Każdy powinien żyć swoim życiem i nie być dla kogoś nałogiem. Widzę, że Gisela dała sobą zawładnąć pomijając aspekt przyjaźni / sąsiedztwa. A czy Gisela swojej rodziny nie ma? Że tak często jest obecna w życiu Twojej podopiecznej ? 
21 czerwca 2023 14:53 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Oj nie jest to dobre dla Giseli. Każdy powinien żyć swoim życiem i nie być dla kogoś nałogiem. Widzę, że Gisela dała sobą zawładnąć pomijając aspekt przyjaźni / sąsiedztwa. A czy Gisela swojej rodziny nie ma? Że tak często jest obecna w życiu Twojej podopiecznej ? 

Ma córkę ,ale daleko. W Stuttgart. Widują się 2-3 razy w roku. To był ,ponad 20 lat temu,jej pomysł,żeby zamieszkać po sąsiedzku. Obie samotne,mieszkały dość daleko od siebie,każdy wolny czas spędzały wspólnie na rowerowych wycieczkach. Pewnie wtedy pasowało to im obu. Żadna nie myślała o tym,że może dojść kiedyś do sytuacji,jaka ma miejsce obecnie.
21 czerwca 2023 15:05 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ma córkę ,ale daleko. W Stuttgart. Widują się 2-3 razy w roku. To był ,ponad 20 lat temu,jej pomysł,żeby zamieszkać po sąsiedzku. Obie samotne,mieszkały dość daleko od siebie,każdy wolny czas spędzały wspólnie na rowerowych wycieczkach. Pewnie wtedy pasowało to im obu. Żadna nie myślała o tym,że może dojść kiedyś do sytuacji,jaka ma miejsce obecnie.

Trzeba mieć przyjaciela, bezwzględnie .Co dla innych wydaje się uciążliwe dla tej Twojej pary przyjaciółek jest zbawienne 
Pomagaj im Gusiu niech się cieszą sobą jak najdłużej .

21 czerwca 2023 17:43 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Trzeba mieć przyjaciela, bezwzględnie .Co dla innych wydaje się uciążliwe dla tej Twojej pary przyjaciółek jest zbawienne 
Pomagaj im Gusiu niech się cieszą sobą jak najdłużej .:aniolki:

Akceptuję i respektuję tutejsze zwyczaje,zależności,niczego nie chciałam zmieniać czy wprowadzać swoich porządków. Obie potrzebują siebie wzajemnie. "Moja" dziewczynka bez swojej przyjaciółki nie potrafiłaby żyć . A Gisela ma poczucie,ze jest komuś potrzebna. A ja pomagam nam trzem w tym,żeby wszystko grało i buczało 
21 czerwca 2023 18:22 / 3 osobom podoba się ten post
Robię plan na jutro.

Babka ziemniaczana z wędzonym boczkiem . 
Sos grzybowy .