Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

16 czerwca 2023 10:43 / 3 osobom podoba się ten post
Zupy mi się chce. Będzie kalafiorowa,taka z pomidorami,dużo śmietanki i koperku. A przed zupą Salat myß sein . A po zupie jogurt, ? i sok warzywny 
17 czerwca 2023 12:47 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś jedliśmy... Pdp jajecznicę i sałatkę z ogórków bez octu (śmietankę mu odlewam, bo nie lubi), ja z kolei wątróbkę drobiową i buraczki. Sos beszamelowy dla Helmuta, dla siebie spod wątróbki. Jedyne co wspólne, to ziemniaki, haha. Ja tu mam z nim trzy światy ? Tak się narobię w tej kuchni,, że "rence odpadywujom" ?
17 czerwca 2023 15:14 / 3 osobom podoba się ten post
Pierś z kurczaka pokrojona w kostkę w sosie słodko-kwaśnym i ryż
18 czerwca 2023 07:13 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie gryl na tarasie .Mam taki fajny z kamienną płyta grzewcza . Będzie karkówka i będzie rybka w folii aluminiowej z masłem czosnkowym i koprem w środku. Młode ziemniaki też pieczone i sałata .
18 czerwca 2023 10:29 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie wcale nie niedzielny czy świąteczny obiad. Grillowanych specjałów, szaszłyków warzywnych, szparagów zielonych owiniętych boczkiem, mięska, najadłam się wczoraj w gościach. Poprawiłam pyszną sałatą i serami różnymi . Dzisiaj będzie obiad z tego,co w lodówce. A w niej nie ma za wiele. Ugotuję ziemniaki, zrobię na patelni paprika gemüse,mam jeszcze kilka zamrożonych klopsików warzywnych. Sałata,jogurt,arbuz i sok warzywny. I to będzie wszystko 
18 czerwca 2023 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
A ja odmrozilam psi gulasz przez pomyłkę  muszę ugotować
18 czerwca 2023 10:41 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

A ja odmrozilam psi gulasz:-) przez pomyłkę :gotowanie: muszę ugotować:chaplin:

Piesa się ucieszy 
18 czerwca 2023 11:17 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Piesa się ucieszy :-)

To jest przepyszny wołowy gulasz z papryką , winem i coś tam jeszcze wpadnie . 
W czwartek rano kupiłam mięso dla psa , który przyleci za tydzień . Wczoraj wyjęłam pomyłkowo . No to gotuje. Psu kupię nowe mięsko. .

19 czerwca 2023 10:02 / 3 osobom podoba się ten post
Pomidorówka sprzed tygodnia. Jak znalazł. Plus świeża pietruszka. Lajcik 
19 czerwca 2023 11:22 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Pomidorówka sprzed tygodnia. Jak znalazł. Plus świeża pietruszka. Lajcik 

Dobra ta świeża pietruszka
19 czerwca 2023 11:23 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa kalafiorowa z koperkiem ci ładnymi kluseczka mi , mięsko kurze
19 czerwca 2023 13:20 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj były i już się zmyły 
Sałata,młode ziemniaki z koperkiem,duszona młoda kapusta,z młodą marchewką i koperkiem. Dziewczynom usmażyłam wege kiełbaski, jakieś tam z łubinu czy czegoś. Nie wiem jak smakują,ani  kolor,ani konsystencja mi nie pasują, to nawet nie próbowałam. I babcia była sehr traurig,no bo jak można takich leckere Würstchen nie lubić?. Ano można . Jogurt i sok, stałe pozycje w menu 
19 czerwca 2023 19:25 / 2 osobom podoba się ten post
Zrobiłam kapustę kwaśno,-slodka z zasmażką. Powinnam zakopać garnek , bo zjem wszystko.
19 czerwca 2023 22:25 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Zrobiłam kapustę kwaśno,-slodka z zasmażką. Powinnam zakopać garnek , bo zjem wszystko.:mniam:

A jaka to słodko -kwaśna? Bo u mnie też była kapusta, bardzo lubię młodą kapustkę,w każdej postaci
20 czerwca 2023 06:53 / 3 osobom podoba się ten post
Papryka faszerowana ryżem z carry + pieczeń wołowa w sosie rot wein